Jump to content

Nesvítí osvětlení palubky + levé koncové světlo

Kamilio
 Share

Recommended Posts

Všechny zdravím! Můj otec má takový menší problém: zničehonic mu přestalo fungovat osvětlení palubní desky a levé koncové světlo. Při rychlém prozkoumání zjistil, že má prasklou pojistku číslo 22, po výměně nová pojistka ale okamžitě praskne. Zkoušel dávat nový vypínač (parkovačky a osvětlení) - nepomohlo. Dále zjistil, že pokud odpojí držák žárovek levého světla, tak osvětlení (včetně kontrolky na budíkách) normálně funguje. Konektor levého zadního světla se po měření zkoušečkou tváří normálně. Koupil tedy nový držák žárovek levého zadního světla, ale problém je pořád stejný... Nějaké zkušenosti / nápady co by to mohlo způsobovat než to do šroubku rozeberu? :)

Edited by Kamilio

Tak mi to nedalo a dneska jsem se do toho pustil... Problém byl nakonec v žárovce zadního světla, která napohled vypadala dobře, ale při zapnutí zkratovala a způsobovala problém výše... Extrem je ten, že táta ji včera zkoušel měnit taky za jinou, kterou někde vyhrabal a ta způsobovalo to samé... (náhoda jako prase :feve: ).

Tak zduř!