Přejít na obsah

Výměna těsnění pod vypouštěcím šroubem oleje v motoru


MirekM

Doporučené příspěvky

Mám dva dotazy:

1. Na originál šroubu je "nějak" nasazená těsnící podložka aby nespadla ze šroubu a nejde vyšroubovat ani závitem šroubu. Jak s ní pro šroub nedestruktivně dolů?

2. Nová těsnící podložka ze značkového servisu Škoda je lehce nasunutelná na výpustný šroub - má o něco větší vnitřní průměr. Výpustný šroub má u hlavy zůžení, podložka nesedí tak jako originální podložka - má boční vůli. Těsní vám i takto vyměněná podložka? Když ji pod šroubem vycentrujete, neuhne vám při dotahování výpustného šroubu do boku?

PS: zase to soudruzi v MB nějak šidí, na Š105 jsou na motoru, převodovce a diferenciálu pod výpustnými šrouby hliníkové podložky, nikdy jsem je nevyměňoval. Pod motorovým šroubem (minimálně 10 výměn oleje) je již pěkně rozmačkaná a všechny tři stále perfektně tesní. Samozřejmě vždy jsem šroub, tesnění i dosedací plochu řádně očistil. Dosedací plochy mají ale osazení a nedotahuje se na rovnou nabarvenou plochu vany motoru jako u Fabie :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mluvíme o stejném šroubu a podložce?

Na foto je nový šroub (ne ze Škoda servisu) s náhradní hliníkovou a měděnou podložkou (měděna ze servisu Škoda), podložka blíže hlavy šroubu je "součástí" šroubu, vzdálenější od hlavy šroubu je náhradní. I na foto je vidět, že náhradní podložky mají větší vnitřní průměr a tedy nebudou zcela "sedět" na těsnící ploše šroubu.

post-4555-1252824085_thumb.jpg post-4555-1252824097_thumb.jpg

Nezkoušeli jste, z jakého materiálu je originál podložka? Má stejnou barvu jako šroub, ale odlišnou od hliníkové (nechci pilovat novou podložku) dle váhy je šroub ale ocelový :)

Editováno: , autor: MirekM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem byl celou dobu u výměny oleje v záruce ve značkovém servisu Škoda po roce a servisák tam dal ten původní šroub i stěsněním. Když jsem se ptal jestli nebude měnit těsnění (netušíce ještě, že šroub i podložka je jeden celek), tak mně odpověděl, že je dobré. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak se na to vy.sral........ale nevím proč, když to stejně platíš....pak to dopadá tak že to okolo šroubu může prosakovat....

Neplatil jsem jej, žádnou položku za 46 Kč jsem na faktuře neměl, jen drobný a pomocný materiál za 9,10 s DPH Kč plus filltr, ekologickou likvidaci oleje a práci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Kolem výpustného šroubu mi prosakuje olej. Loni jsem dával nový s podložkou od FEBI. Snažil jsem se ho tentokrát více dotáhnout, ale zda nebude opět propouštět si nejsem jist. Rozhoduji se, jestli koupit s příští výměnou nový šroub nebo k tomuto přidat nějaké těsnění?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tentokrát jsem již při výměně originál podložku ustřihl bočními štípacími kleštěmi - dosti velkou silou (nebyl to hliník), barva na střihu jako železo. Dal jsem nový měděný kroužek, který jsem nahřál nad plynem a ochladil ve vodě, aby měď změkla. Při dotahování jsem kroužek vystředil. Olej mě již pod originálním kroužkem trochu prosakoval - cca po 5-ti výměnách oleje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce. Příště zkusím taky vyměnit za měděný kroužek, to by mohlo pomoci. Ten co je na šroubu vypadá ze stejného materiálu jako šroub, hliník to asi taky nebude. Mně to s tím od FEBI teklo po roce víc jak s tím původním, který tam byl mnoho let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...