Přejít na obsah

Pomoc, nefunguje ventilátor a kouří se z palubovky


Tomkk

Doporučené příspěvky

Omluvám se jestli to tu někde je, ale jsem v časové tísni a rychle se mi to tu najít nepodařilo.

Mám O1 TDI 1998 manální klimu. Před chvílí jsem za jízdy přepnul vetilátor z polohy 1 do 2 a zdálo se mi, jako by v přepínači něco trochu ruplo.

Ventilátor se od této doby točí cca na 1, bez ohledu na polohu přepínače (i při 0). Zkusil jsem, co to udělá, když zapnu klimu. Něchtěla držet v poloze zapnuto,

ale kupodivu na třetí pokus se to podařilo (bez násilí). Ventilátor se roztočil asi na 2 a chladilo to. Jenže po pár minutách se začalo z okolí přepínače otáček ventilátoru kouřit. Potom se přestal ventilátor točit zcela. Potřebuji za chvilku vyrazit, ale nechci zahořet. proto prosím v rychlosti:

-Kterou pojistku mám vytáhnout, abych spolehlivě odpojil ventilátor a klimu. Stačí č.25? (Vytáhl jsem ji, nebyla přepálená.)

-Mám šanci se k přepínači v rychlosti dostat a zkontrolovat? Jen poslepu jsem odspodu skusil dorazit něco, co by mohlo být konektorem, ale nemělo to vliv.

-Až to zkusím rozebrat, co mě tam čeká? Funguje to jako u strých aut, že jsou tam předřadné odpory, nebo je to jinak? Je to vše schované za panelem ovládání, nebo jinde? Supr by byl nějaký odkaz třeba na fotky. Jak se k tomu vůbec dostanu?

Předem díky.

Editováno: , autor: Tomkk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odkaz na obrázky. Dostal jsem z toho tu přední část s knoflíky bez demontáže celku z palubovky a zjistil, že napraskl v přepínači otáček držák jezdce, který přepíná jednotlivé kontakty. Zapadnul mezi ty kontakty a nějak blbě je vyzkratoval - je opálenej i ze strany pera, kde není kontakt Zkusím to vlepit zpět a uvidím. Když jsem propojil jednotlivé kontakty, tak tak se zdálo že jednotlivé stupně fungují.

Dopsáno: Tak hotovo, zalepeno epoxidem, kontakt napružen a vyčistěn, vše natlačeno zpět a zdá se, že vše běží.

Uvidím ještě zítra, jestli nebude problém, když to poběží dýl s klimou.

Editováno: , autor: Tomkk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...