Přejít na obsah

Výměna žárovky v hlavním světlometu..


Fire

Doporučené příspěvky

Ahoj, máme doma služební 02 kombi TDi 77kw rok podzim 2007, jak přesně se mění žárovka H7 v hlavním světlometu ? Přítelkyně, že ve VISTA CARU při výměně žárovky vyjmou celou lampu - jak ? to se odšroubuje ta plastová matka ? zatímco já se tam dostávam k žárovce z motorového prostoru a to je jak pro hadího muže :feve: .. děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Když sem poprvé měnil žárovku na předních světlech, taky sem nechápal. Potom sem se musel smát, když jsem přišel na to, jak je to jednoduchý. Např. pravý světlomet (pohled na motor) v zadu na lampě. horní levý roh - musí se odšroubovat plastová matka. Předposlední krok : na pravé straně v dolní části světlometu je páčka, taková zahnutá packa. Ta se musí vytáhnout dopředu (néé na ze strany na stranu jako jsem to dělal já, až se packa málem urvala). Potom se světlomet volný, musí se jen vytáhnout. Nejlépe zatlačit na světlo z vnitřní části. Chce to trochu sílu, žádnej strach nic se nestane. Pak světlo drží jen na konektoru, ten sem ale odpojovat nemusel, světlo bylo téměř celý venku tak, že jsem se v klidu dostal i na parkovačku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak tak.. nejlepší preventivně vyzkoušet někde za světla a v teple. Odpojování toho konektoru s promrzlejma pazourama někde za tmy, navíc když je to prvně, to musí být zážitek :)

Dnes jsem to dělal při -10st. v 1:30 na benzince na D1 a těch sprostých slov. By člověk nevěřil, když jsou zmrlý pracky jak je všechno těžký. No a v garáži a v teple, to byl veget pánové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Správně by se po každé výměně žárovky u každého auta měla nechat seřídit světla, zatím jsem to nikdy nedělal, ale u Octavie, kde jsem vyndaval světlo, tak raději ano, jedno svítilo níže. Ale to bylo asi dáno tím, že se mi ho prostě nepodařilo usadit stejně, jako bylo předtím, na druhou stranu předtím bylo nesouměrně, teď mám mezeru nad i pod stejnou...

Jó, kde jsou časy, kdy jsem měl garáž, na zdi nakreslené čáry a stačilo jen seřídit na ně a bylo to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakra..:-( To je teda fakt věc, vyměnit žárovku a do servisu na seřízení...? Ještě k tomu, když na OII ty žárovky praskají snad automaticky...:-( No, to zase někdo moc přemýšlel...:-)

Není nějaká možnost, jak vyměnit obrysovku (levou přední, pohled před vozem), aniž by se muselo vytahovat světlo...? Zkoušel jsem se k ní dostat, ale nějak moc tam drží a není možné zjistit na co a kde zatlačit apod...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vývoj jde dopředu, ale žárovky už se pomalu musí měnit jen v servise se sundaným nárazníkem. Já jsem za tohle řešení opravdu rád, lepší než u Fabie, kde jsem měl zlámané a poškrábané ruce, mnohem lepší než třeba kolegova Mazda CX-7 kam se musí jít kapotou a podběhem zároveň a naprosto lepší, než jeho bývalý Scenic, kde se na výměnu žárovek muselo do servisu. A to nebyly xenony. :) Jen se pak musí stejně umístit, nebo mít stěnu, na kterou se seřídí světla.

Má to ale trochu nevýhodu, v místě minulého bydliště jsem tak dvakrát do měsíce viděl Octavii s rozbitým oknem řidiče a bez xenonů - tu samou, byla to krásná zásobárna vrakovišť pravých, nových a originálních xenonů. Kde se asi berou... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...