Přejít na obsah

přepojení autorádia handsfree


Doporučené příspěvky

Koupil jsem fabii s autorádiem VDO a Handsfree nokia. Přestože šlo o původně služební auto, někdo amatérsky přepojoval konektory a vodiče. Vypadá to,že tam není původní iso ani repro konektor. Navíc nešla diagnostika VAG. Opravář uštípal vodiče handsfree a odpojil rádio z konektorů a VAG jde. Rád bych taky poslouchal rádio a případně handsfree. DO iso je zřejmě připojen CAN vodič a ten dělá paseku. Můžu ho odpojit? + 12V od klíčku nejde nic- je to přes nějakou pojistku? Handsfree chce vodič IGNS,kde ho vezmu? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co ti tam dělalo paseku nebyl CAN, nýbrž k-line (šedo bílý drát), ten musíš vypojit, nemusíš hned stříhat, stačí vytáhnout konektor ze svorkovnice. S -kontakt je tenký hnědo červený drát který jde přes pojistku č. 10 (5A). A když už budeš dělat pořádek v isu, tak od tama vyhaž aji ty nepotřebný konektory (k, rychlost, 58)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu,udělal jsem to tak,ještě po neděli vyzkoušet diagnostiku.

Nevím však stále co je vedení IGNS a jak k němu připojit handsfree,aby se samo zapínalo. Z autorádia VDO jdou bokem ještě dva vodiče na MUTE,jeden mute high a jeden mute low a nevím,který z nich připojit k vodiči mute na handsfree,kde je jen jeden. Zatím nemám mobil s bluetooth,abych to vyzkoušel. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

IGNS = zapalování= S kontakt = hnědo červený drát v ISO svorkovnici. Na VDO bylo mute tuším na tom růžovým ( ještě je tam šedý?) V pondělí bych to zjistil přesně. Už sem naměl VDO v rukách delší dobu, tak v tom plavu. No že nemáš mobil s BT - pokud tam máš CK-7W, tak se po zapnutí klíčku a marným hledání přístroje ozve pípnutím, takže poznáš jestli ti to ztlumí radio v tu chvilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vado sem zapomněl:-)

Jo červený od HF na černo modrý u radia, černý na hnědý a modrý na hnědo červený. Zkratu se neboj,žádný tam být nemůže pokud vše děláš jak máš.

Jinak jestli máš manuál k tomu radiu, tak tam by mohlo být nějaký moudro ohldeně toho mute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...