Přejít na obsah

Naklananie auta a dym z brzd


Mischo77

Doporučené příspěvky

Zdravím !

Vcera pri plne nalozenom aute z kopca a rychlejsej jazde mi auto zrazu po cca15 minutach jazdy (rychlej) "prestalo" brzdit... teda brdzovy pedal isiel velmi tuho a ucinok brzd bol pomerne dost slaby... po uspesnom zastaveni sa od prednej napravy zacal sirit hrozny smrad a dym.... po kludnej jazde bez brzdenia to prestalo...

problem 2 ...tiez sa objavil sucasne s tym prvym... auto sa pri rychlejsej jazde v zakrute chova divne , a to asi tak ze ZADNA naprava sa dostava pomerne lahsie do smyku a auto sa V ZADNEJ casti viac akoby naklapalo.....

TIETO VECI BY TOMU MOHLI BYT NA VINE ?

v poslednej dobe jazdievam cez velmi zle cesty ALE VELMI POMALY

predne pneumatiky su ine ako tie zadne , ale stejne parametre...165/70R14 (pneu som menil len den pred touto situaciou) moze to byt aj tym..

brzdova kvapalina ma 6 rokov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, jak napsal Marek brzdovka by se měla měnit cca po dvou letech (obzvlášť pokud jezdíš často naloženej a dáváš brzdám zabrat), ale to co jsi napsal je spíš "vadnutí" brzd....samotnýmu se mi to už několikrát povedlo, když jedeš bzvlášť prasácky, nebo stačí když jsi naloženej a dlouho stojíš na brzdě, tak klesá účinek brzd a je to radost :feve: v extrému jsou kotouče rozpálený do ruda a čadí se od brzd :)

k problému 2: na vině může být víc věcí....v jakym stavu jsou zadní pneu (pokud nemaj moc vzorku, tak má tendenci prdel ustřelovat) a jak jsou na tom tlumiče?? pokud auto jezdí na špatnym povrchu, můžou být tlumítka KO

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, zatuhlé brzdy jsou trága.

nevíme kolik let má auto, kolik má najeto za svou životnost a kolik let mají hadice, co vedou k brzdám....

Místo brzdové kapaliny ti v okruhu koluje něco na způsob brzdové kaše.

Osobně bych začal výměnou brzdové kapaliny a rozhýbáním předních třměnů - to by pro začátek mohlo stačit. (holt ti přední brzdy přibržďují, resp. se nevracejí)

P.S.: Kibi: právěže, brzdám zabrat nedává (a brzdovka se mění po 2 letech z jiného důvodu, než že brzdám dává/nedává zabrat)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...