Přejít na obsah

dutiny


pitrs74

Doporučené příspěvky

Vyber zaslepky co su na prahoch zospodu a vystriekaj to voskom na dutiny cena cca 6 euro. Az taka velka polozka to nie je a spravis nieco pre svoje auto. :)Voskom si vystriekaj aj predne blatniky pod plastom kde sa hromadi blato+falce. Pouzivam KIM TEC: http://www.kim-tec.sk/katalog/ochrana-dutin/ Tu je aj foto. Spina v blatniku:

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nepoznam nikoho kto to robil a nepoznam ani hrdzavu fabiu. podla mna su dutiny u fabie osetrene excelentne. nejake zaslepky su vsak zospodu prahu.

Hrdzava je kazda Fabia :) len treba hladat...a to ti garantujem, nemusi byt ani buchnuta ani "vada kusu" ale vzdy som doteraz na kazdej nieco nasiel... teda aj na tych skrytejsich miestach, 8 rocne kusky co behaju po zime tiez najdes.. len to treba poriadne vzdy kuknut... co sa tyka pre priklad mojej fabie.... ma 5 rokov, po zime nechodila a predsa.... na rozku dveri hrdza bola ale to som si neskoro vsimol a bolo to mojou blbostou ze som to niekde buchol... ale napriklad som kusok hdrze nasiel pod gumou okolo motora, kusok pod zadnymi podblatnikmi ale nic hrozne... ale zas som na to asi puntickar... totiz preto lebo to auto budem mat este dlhhhhoooo.... ak by bol zaujem mozem dodat fotos ak najdem este...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fábia a koroze naprosto běžná věc.. Dutiny si udělej.. Kudy ti neřeknu ale chystám se na ně tak za 2týdny, takže se mě téma hodí.. :) Určitě tomu neublížíš, čím to budeš dělat? Já bud Rezistin ML nebo Body 910 tuším.. Podběhy sundám a natřu Body 930.. Samozřejmě že je zase nasadím..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ošetřením dutin určitě nic nezkazíš, ale podle mého názoru je to zbytečná práce. Fabie je voskem doslova vylitá už z výroby - na vodorovných plochách (prahy, dveře apod.) lze najít i několika milimetrovou vrstvu rezistinu + několik milimetrů nalepeného prachu - postříkat to z vrchu je více méně už k ničemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám MR 2002 a dodnes, pokud to stojí na sluníčku, tak to odkapává. Já vím, že ten vosk tam není na furt, ale po těch letech je tam takový bordel, že už se to stejně nedá udělat pořádně. Špína se jen povrchově slepí a na plech a do spár to už neproteče - naopak se to může začít loupat a to je pak ještě horší. Ve feldě mi "škraloupy" z prachu a rezistinu ucpávají odtokové žlábky v prahu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem teď auto v servisu, protože se jednomu blb... tak líbil můj levej bok že se na to podíval zblízka přes plnou čáru a podepsal se mi od předních dveří až dozadu, a v servisu mi dutiny vystříkali, takže asi zas tak zbytečný to nebude, jinak by to asi nedělali

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 3 týdny později...

Hrdzava je kazda Fabia smile.gif len treba hladat...a to ti garantujem, nemusi byt ani buchnuta ani "vada kusu" ale vzdy som doteraz na kazdej nieco nasiel... teda aj na tych skrytejsich miestach, 8 rocne kusky co behaju po zime tiez najdes.. len to treba poriadne vzdy kuknut... co sa tyka pre priklad mojej fabie.... ma 5 rokov, po zime nechodila a predsa.... na rozku dveri hrdza bola ale to som si neskoro vsimol a bolo to mojou blbostou ze som to niekde buchol... ale napriklad som kusok hdrze nasiel pod gumou okolo motora, kusok pod zadnymi podblatnikmi ale nic hrozne... ale zas som na to asi puntickar... totiz preto lebo to auto budem mat este dlhhhhoooo.... ak by bol zaujem mozem dodat fotos ak najdem este...

mas pravdu mam fabii jeji 9let a uz zacinaj bublat lemy:-D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Mám fabku 2001 combi, reziví 5-té dveře, dále spodní lemy blatníků v místech nad prahy.  Jeden blatník jsem již měnil a druhý mne čeká. Je dobré po zimě odšroubavat zástěrky a plasty podběhů a prostor v místech u prahů vyčistit. Od té doby co mi zrezivěl LP blatník to dělám pravidelně a vždy je v tomto prostoru po zimě kopa nečistot (jemný písek, sůl).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...