Přejít na obsah

Kamera do auta


:Petr

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Poslední dobou bývám v sil. provozu svědkem zajímavých úsměvných i vážných situací a začínám uvažovat o pořízení nějaké "on-board" kamery pro dokumentaci takových situací. Takže pokud někdo ví o nějakém prověřeném cz prodejci takových řešení, nebo dokonce sám něco takového provozuje a má osobní zkušenosti... sem s nimi :) Předem i zadem díky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se zeptej a dej vědět co říkali :)

Jinak ještě dodám že by to mělo být z toho auta vyjímatelné, že áno... Zatím jsem dostal jeden zajímavý tip, (+držák)... i když pro mě možná zbytečně hi-tech. Možná nakonec koupím v bazáru nějakej digiťák a udělám si na to nějakej přípravek, pokud někdo nepřijde s něčím lepším ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mě připomíná důchodce a lidi co si léčí ego, všude fotí špatně zaparkovaný auta atd a dávají to na net za účelem poskytnutí policii jako důkaz a následného pokutování, ani nevím jak se ta stránka jmenuje lol ale to nejsi ty, nebo jo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to chci proto, abych měl důkaz že mi při tom focení špatně zaparkovaných aut náhle vlezli do cesty :smich: Jinak jestli mě to bude bavit nevím, to spíš záleží na formátu videa jaký vyleze z foťáku/kamery a zda bude třeba další úprava na pc... ale koukat na to co natočili ostatní mě baví :)

Zatím jsem zkoušel jen položený foťák na té protiskluzové podložce co je u OII za čelním sklem a jde to, kvalita sice není HD, ale v zatáčkách to drží, netřese se... ale chce to větší SD kartu kvůli délce a možnosti nastavit vyšší kvalitu) záznamu... uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Něco bych pro tebe měl, ale osobně sem ji nezkoušel:

Kamera GoPro Motorsport Hero Wide

Kameru lze přidělat na helmy, auta, motocykly, lodě, letadla. Záběr úhlu 170 stupňů, 5 Mpx senzor. 2GB paměť.karta uloží až 56 min videa a fotografie v režimu fotka každé 2 sekundy. Nárazuvzdorná, vodě odolná až do 30m. Spolehlivá i ve vysoce vibračním prostředí a životnost baterie je zvýšena na 3hod při použití lithiových baterií. Balení obsahuje 5 držáků vč. přísavného, který lze použít i při vysokých jízdních rychlostech. Neplaťte za něco, co si můžete pořizovat sami...

Obsahuje:

* 5-megapixelová kamera se širokým úhlem záběru 170 stupňů

* 1 nárazuvzdorný a voděodolný kryt - do 30 metrů

* 3 obdélníkové lepící držáky

* 2 oválné lepící držáky

* 2 horizontální odepínací přezky

* 1 vertikální přezka

* 1 přísavný držák

* 1 3-směrný otočný kloub

* 1 USB/RCA kombo kabel

post-5139-1254646503_thumb.jpg

post-5139-1254646558_thumb.jpg

post-5139-1254646564_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na GoPro Motorsports Hero Wide jsem taky koukal na sportkamery.cz. Určitě to vypadá zajímavě i cenově, navíc když po upgradu podporuje i 16GB SDHC karty + pár dalších výhod. Jinak na parkovišti bych to delší dobu nikde moc nenechával, aby nějakej kámen úrazu nevlítnul okýnkem dovnitř... :feve: Asi je na čase napsat e-mail Ježíškovi.. pokud taky aktuálně nešetří na pokuty <_<

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tohle téma se aktuálně probírá zde: http://forum.skodaho...zpetne-zrcatko/

K zde uváděné kameře za skvělou cenu 1590 Kč - tipnu si tak na 99 % procent, že se jedná o padělek. Prosil bych majitele o video z té kamerky. Na 99 % bude sice v "HD" kvalitě, ale rozlišení bude pouze interpolované z VGA rozlišení, barvy budou mizerné, kodek bude MJPEG a snímaný úhel bude pár stupňů. Video na stránkách je z jiné kamery, je to i vidět, je to video natočené někde v Rusku. A ještě to vypadá na starou verzi bez vyměnitelné baterky, se starým držákem na okno a falešným HDMI výstupem. :) Podle čeho tak soudím? Za prvé - dle ceny. Těmito kamerami se zabývám (jako koníček) a za tuto cenu, jestli ji někdo sežene i bez poštovného, verzi s novým firmware a 720p rozlišením a pravou, tak na vše kašlu a budu kupovat od nich. :D A dále dle fotek, podle fotek se jedná o padělek...

Ale pokud autor příspěvku hodí do éteru video z kamerky (jeho, ne cizí) a opravdu to bude HD (720p neinterpolovaných) tak se velice omlouvám a vysvětlím i všem na ostatních fórech v jiných zemích, že nakupovali špatně, že v Čechách tu kameru mohou koupit za polovic. :)

Takových kamer "rádoby HD" je plný internet, většinou se dají poznat podle nízké ceny, zapuštěné čočky kamery, ale někdy ani dle toho ne a pak se člověk nestačí divit. :(

PS: Že by se někdo registroval tři minuty přes příspěvkem jen proto, aby se podělil o informaci jak dobře nakoupil?

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastní baterii to má, nabíjí se to přes cigárovou nabíječku, jinak v 720p to je, možná to bude horší než u těch kamer za 5.000, ale v HD se SPZ dá poznat dobře. Jinak jsem trochu pátral a je to stejná jako na onboard.cz . Možná jako takovou nevýhodu bych viděl na snímaném úhlu cca 80 stupnů, někde jsem tom viděl i široko úhlou, ale za tu cenu si myslim ze je to good. Nejake profesionalní za 6k zas nemusim. Video vám můžu upnout, ale až tak příští týden.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady pro příklad přikládám ukázku kvality "trošku horší a levné "HD" kamery" a "té zbytečně drahé"... Každý ať porovná sám. (Mimochodem obě se dají přepnout do HD...)

http://www.youtube.c...player_embedded

Na videa jsem opravdu zvědavý, ono že z kamery leze video v rozlišení 1280 x 720 bodů nic neznamená, levné kamerky totiž toto rozlišení "dokreslují" z rozlišení 640 x 480, což je už trochu rozdíl... A rozdíl v kodeku MJPEG a H.264 je propastný, to snad potvrdí každý, kdo se trochu vyzná...

Na serveru onboard.cz co jsem koukal na videa, tak je to ta pravá... také odpovídá cena... (otázka je, co člověku přijde po zaplacení...)

Předpokládám tedy, že video na stránkách je nejen kradené z youtube, ale zároveň z jiné kamery. Tedy opticky stejné kamery, ale... Proč si to myslím? Protože nákupní cena té, ze které je video, je téměř dvojnásobná než cena, za kterou ze tady prodává... A že se v tom celkem orientuji. :) Na serveru onboard.cz měli alespoň snahu natočit svá vlastní videa. :)

Ještě si na závěr dovolím malou citaci ze stránek obchodu:

1.6 Poskytovatel zboží neprodává, není ani jeho dovozcem a dodavatelem ve smyslu zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Poskytovatel pouze za odměnu jménem zákazníků a na jejich účet objednává zboží u prodávajícího a jménem zákazníků a na jejich účet hradí prodávajícímu kupní cenu.

Tomu říkám pořádný servis. Hlavně nemuset dávat záruku a nějaký doklad. :D Já občas také nějakou koupím a prodám nějakému známému, který o mě vědí, že se o to zajímám a můžou mi věřit, ale alespoň kameru zaplatím ze svého, otestuji jestli je to ta pravá, jestli vše funguje jak má a až pak předám dál... :)

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Co se týká současných titulků "řidiči kupují kamery do aut", dokonce o tom i dnes bude reportáž v Autosalonu na Primě, tak to vše přišlo až v poslední době, vše co se tu na fóru psalo o kamerkách bylo ještě před touto mediální kampaní. Ještě nedávno byla doba, kdy o kamerkách vědělo jen pár lidí, byla to taková "komunita" a mělo to své kouzlo, teď je o tom téměř denně článek na iHned, dnes reportáž v Autosalonu a už jen očekávám, až budu vídat Škody 120 s důchodcem za volantem a "smejdkamerkou" za 60 dolarů za čelním sklem... Ale tohle také bude platit asi jen do prvního dubna, pak přijde nový zákon o dovozu zboží ze států mimo EU a bude vyřešeno. :)

Pokud myslíš "pár titulků" ohledně pirátů, tak je pravda, že už Lacina zvedl poptávku. :) Teď co byl "agresor s Mercedesem" tak stoupla ještě víc. A co ještě přidalo byl výrok soudce, který soudil Lacinu, který řekl, že kdyby někdo při té události měl tuto kameru, tak by záznamu z ní dával stejnou váhu, jako záznamu z kamery na mýtné bráně...

Já s kamerkami začal dávno před tímto, prostě mě baví. Měl jsem je na jízdu na okruhu, pak i na jízdu v normálním provozu, to ještě byla kvalita hrozná a ceny příšerné. :)

Každý ať si dá do auta co chce, pokud mě to nijak neomezuje. U kamerky platí, že je lepší ji mít a nevyužít, než nemít a potřebovat. Ale to platí u plno věcí... Finančně se vyplatí asi jen výjimečně, ale je plno lidí jako já, kteří ji mají prostě pro radost. :) A taky "co kdyby". :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jen otázka času,kdy se tohle zlomí. Když ti někdo nedá přednost na světelný křižovatce a ty budeš mít záznam,že jsi jel na zelenou,tak je to lepší,než když nemáš nic a on bude tvrdit že na zelenou jel on. Myslím že po přehrání takovýho záznamu přímo u havárky ti těžko bude dotyčnej tvrdit že to tak není a bude označený jako viník.Natáčet můžeš co chceš,a jak chceš. Na západě má tyhle kamery kde kdo. To pak můžeš zpochybnit jakýkoliv kamerový systém třeba v Praze a říct "nemáte právo mě natačet" a to je blbost,že? Navíc ta kamera je malinká,strčíš ji do kapsy,můžeš s tím natáčet kdykoliv,cokoliv...třeba rodinnou oslavu. Pokud je používaná v autě,tak ji máš kdykoliv po ruce.......

Navíc když je někdo mladej,nějakej závodník,tak může natáčet svojí jízdu a pak se nad tím kochat třeba s kámošema na youtube :prc::palec2::smich:

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakákoliv pevně instalovaná kamera, tedy ten již zmíněný kamerový systém v Praze, má povolení od Úřadu na ochranu osobních údajů, jinak by dostali pokutu... Myslím že milion? Takže musí mít povolení na to, aby mohli natáčet. Ale to jsou pevné kamery. Toto je přenosná kamera, nic takového není potřeba. A RZ auta není osobní údaj. I dle posledního výroku soudce, který soudil Lacinu je to jasné - říkal, že pokud by někdo v okolí měl takovou kameru, tak by záznamu z ní dal stejnou váhu, jako záznamu z kamery na mýtné bráně...

Pokud bude vidět auto, které jede z boku na červenou a napálí do vás, tak rozhodně pokutu kvůli ochraně osobních údajů nedostanete. :)

Nejsou všechny šmejdy, dá se vysledovat v druhém topicu, kde se o kamerách bavíme, která je dobrá a která ne. Jsou dobré, široký úhel, kvalita záznamu... jen to chce umět kupovat. :) Nikdy člověk neví, co mu přijde... A v jakém stavu atd... Ale jasně, záznam čistý jako fotka i v noci to nikdy nebude, stačí se podívat na rozměry...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...