Přejít na obsah

Špatné Emise 1.9 66kW


jirka80s

Doporučené příspěvky

Ahoj,

tak mě pomalu zase čeká technická a měření emisí s mojí 1.9 66kW. Před dvěmi lety byl poměrně problém s emisemi a bez nějakých kontaktů by to neprošlo. V té době jsem s tímhle autem začal jezdit nově a tak jsem nevěděl, že je to potřeba někdy pořádně vytočit do otáček, aby se potrubí, výfuk profouklo. Tak jsem přijel na emise a kouřilo to jak lokomotiva.... 5x vyšší emise a černá podlaha na dílně:)

Přiznávám, že jezdím na spotřebu (jezdím dokonce soutěže spotřeby), kolem 4l, otáčky něco málo pod 2000. Několikrát týdně se to snažím alespoň na chvilku protáhnout, že to točím nad 4000 třeba na jedničku nebo dvojku... Když tohle dlouho neudělám, opět z toho jde docela dost černýho kouře.

Motor má najeto přes poctivých 470 tisíc km. Olej vůbec nežere...

Ovšem mám obavu, že ty emise budou zase problém... co poradíte aby to prošlo? Auto je to 12 let starý a moc se mi do toho už investovat nechce, takže mně zajímají levná opatření. Jak to po dobu měření emisí vylepšit?:)

Díky za info!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

než pojedeš na STK, tak dopoledně to poŕádně protoč - protáhni...!!!!! ale doslova...

Jo, to už mi radili. Mám to vytáčet až do červenýho pole, rozvody jsou nový, tak snad to nerupne:) Je fakt, že jsem to včera na cca 15 km solidně protáhnul, pak jsem jel asi 200 km hodně úsporně a ačkoliv jsem čekal pak oblaka dýmu, taky ty se nekonali... Takže jdu do toho jak to radíte. Dám pak info!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar chlapi,

Mam podobny problem. Motor 1,9 DTI 81kw, rv.1998, 300 000km a olej tiež nežerie.Jazdim v podstate podla predpisov a občas auto tiež riadne prebehnem.Ked naštartujem, nemám problem s tým že by sa z vyfuku valilo nejako vela čierneho dymu.Raz som išiel po dedine a brzdil ma jeden starouš tak som ho chcel obehnut.Podradil som do dvojky a plny, tdi svoj tah ma, takže som ho krasne obehol, ale vsimol som si v spatnom zrkadle, že som za sebou nechal dost velku čiernu clonu.Vyskušal som to že do mojho auta si sadol kamoš a ja som šiel za nim.Pri uplne pomalej plynulej jazde sa mi z auta skoro vobec nedymi, ale stačilo že viac pridal, alebo zaradoval dalši stupen, a dlhsiu dobu do docela moc dymilo a pritom to bola rovna cesta. Fakt mi to pripadalo divne, aj ked si myslim že na starši diesel je to normalne. Neviete nahodou čo to može byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Málo vzduchu a moc nafty... holt je potřeba to čas od času trochu provětrat. Mimochodem když tomu v nízkých otáčkách přiložíte, tak je jasné, že turbo nedokáže hned dát požadovaný vzduch... já se před STK jdu vždy trochu projet a není s tím problém.

No ešte že si ma upokojil ,bol som už nervozny kde budem zasa tlačit prachy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...