Přejít na obsah

2.0 TDI CR 81kW


jarda109283

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Zdravim všechny,

kamarádovi se stala nemilá věc. Chtěl si vyměnit motorový olej v motoru a místo něj vypustil olej převodový (dělal to poprvé). Vyměnil olejový filtr a v domnění, že má vypuštěný motorový olej vesele dolil nový olej (cca 4 litry) do motoru. No a pak to všechno zjistil. Můj dotaz zní. Mohl olej (bylo ho tam dohromady asi 8 litru) v motoru někam přetéct? může se něco pokazit? Dobrá zpráva je, že to co se stalo zjistil ještě před nastartováním motoru, takže pak už správně vypustil olej z vany a vyteklo jej cca těch 8 litru.

Diky za jakoukoliv pomoc.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni do dílenské příručky, myslím že napouštěcí otvor je v přední straně někde v půlce a leje se to hadičkou, je to zároveň kontrolní bod. A pozor ať to nenaleješ tím vrchním otvorem do spojky, také už to pár lidí vyzkoušelo, tam olej nepatří :-)

Editováno: , autor: Pivo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 1 rok později...
před 16 hodinami, palino_m napsal:

Tak nevím jestli ma svitit kontrolka motoru (podle mě ne), ale podle manualu to ukazuje správné. Prostě tě uoozorňuje na to, že za 1000km nenastartuješ, protože nebudeš mít v nádržce adblue.

Screenshot_20190602-025158_Drive.jpg

Ne ne takle me to upozornovalo vzdy na dolití,ale tentokrat to píše Závada Ad blue . To znamena že je to nefunkční ale ještě tě to nechá tisíc km jezdit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 9. 6. 2019 na 7:58, palino_m napsal:

Docela dost, za nějaký ventil. A jak se ti to povedlo urvat? Je fakt, že je to dost hloupě vymyšlené a je to první na ráně.

Přejel jsem větev a bylo to. Ten ventil byl za šestku a něco kolem dohromady devět. Pak jsem si uvědomil že mám havarijní tak jsem to nahlásil jako škodu

vstřikovací ventil močoviny (2).JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...