Přejít na obsah

Prezúvanie Rooma na zimu


rudko25

Doporučené příspěvky

Tak tu by som privítal Vaše postrehy, kedy je najlepší čas prezúvať auto na zimu, či si to robíte samy, prípadne v servise, za koľko a podobné veci s tým spojené. do témy pneumatiky som to nechcel dávať, tam sa preberajú momentálne moc erudované postrehy s ABS ASR ESP atď. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší čas je údajně, když teploty při kterých člověk nejčastěji jezdí klesají někam kolem 5-8 stupňů. Já vezmu vždycky dvanáct kol, jedu v sobotu dopoledne za kamarádem, ten to vyváží, napíše kterou na který kolo, zkontroluje a pak si to doma na auta nahážu. Vyvažování není prej radno podceňovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Bojler

Tiež u nás je ráno 5-8 supňov a poobede tých 20. Takže ťažko si vyberať. No ja som si teraz objednal pneu s diskami, mali by byť už vyvážené, takže potom sám nahodím. Len mi ide o to, že ak idem z Bratislavy na východ, do Starej Ľubovne, čo je vlastne pod Tatrami, teplotné rozdiely sú markantné. Väčšinou idem v nočných hodinách, čiže teplota je o dosť nižšia, v podstate by som mal mať už zimné pneu. čo si o tom myslíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já s tímhle mám taky problém. Dokonce i v létě je totiž kolem Jihlavy cca o 4 i víc stupňů míň. No a teď je to pakárna největší. Jednou jedu přes den, 22 stupňů, pak v nedělu pozdě večer a u Vílance sou klidně tři. Sám nevim, mám k autu pro naše vobjednaný nový litý kola, tak to nahodím asi až jim přijde auto. Ať to nepřehazuju dvakrát. Je to ale vo držku, už to někde u vody může klouzat.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

celoroční pneu nemá ty správné pořádné vlastnosti co má mít ani na jedno období...léto-zima....je to kompromis...a ty nikdy nejsou moc dobrý.......a myslím, že tím nic neušetříš.......dneska koupíš komplet kola s diskama pod 10 000...

prostě na léto letní..na zimu zimní......

Editováno: , autor: Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale já nepsal, že používat zimní nad 12°C.......ale někdy se tomu nevyhneš....a zase naopak...letní pod 7°C je stejný, ne-li horší hazard......a myslím, že tyhle teplotní rozdíly nepochytá se šlušnejma vlastnostma ani celoročka....

ale už to tu bylo řešeno x krát....každej ať jezdí na čem chce.....jen by pak měla pojišťvna a PČR k tomu jaké má pneu v daném období při např. dopravní nehodě.....na sněhu letňáč? Šup a platíš celou škodu.....

Editováno: , autor: Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tezko urcit presny datum. Na vysocine to muze byt driv, nez u nas na severu (UL). Diky tomu, ze mam moznost na dilne, kde je vyvazovacka, zvedak i pneumaticka pistole, tak prezovam sam. Ale vzdy je prevazim a po ruznu prehazuju podle ojetosti. Presto, ze tady byla plamenna debata kam co, tak davam lepsi vzorek na predni ( u me hnanou) napravu.

Obvykle prezouvam, kdyz tak tyden, dva je uz i kolem poledne max 10°C ve stinu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...