Andrews Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Tři roky byly zrcátka OK, ale teď při raní omlžení jsem zjistil, že to u řidiče rozehřívá neskutečně pomalu. Kde by mohla být chyba? Předpokládám nějaký přechoďák... Jak se do zrcádka leze? Přes sklíčko a nasilím, nebo přes plasty? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajman Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 O2 původní (ne FL) stačí nastavit zrcátko rovnoběžně se zadní hrnou krytu (horizontálně i vertikálně) a pak celý ten lakovaný plastový kryt tahem nahoru vytáhnout (chce to zabrat, ale s citem, jde to holýma rukama, není třeba páčit šroubovákem atd.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRYVER Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 No jeste dodam ze spravne by se melo prvne vyndat sklicko, pak odjistit jednu pojistku a teprve pote vytahnout plastovy lakovany kryt zracatka nahoru. Sklicko vycvaknes tak, ze si ho nastavis do nejkrajnesi polohy (jako by ses chtel divat jen svuj bok auta) a pak opatrne podeberes nejlepe necim plastovym co nejvice upostret - hlavne nepacit za kraj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrews Posted September 28, 2009 Author Share Posted September 28, 2009 Diky za tip jak rozebrat, ale nevím jestli po rozebrání něco najdu a zničit zrcádko bych opravdu nerad . Proto se ptám: je vyhřívání součástí zrcádka nebo je na něj přilepeno či je až za ním ? Dá se očekávat přechoďák tam nebo bude někde na konektorech v autě ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRYVER Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Diky za tip jak rozebrat, ale nevím jestli po rozebrání něco najdu a zničit zrcádko bych opravdu nerad . Proto se ptám: je vyhřívání součástí zrcádka nebo je na něj přilepeno či je až za ním ? Dá se očekávat přechoďák tam nebo bude někde na konektorech v autě ? Vyhrivani je primo v zrcatku a je to pripojene 2 dratkama, ktere muzou zoxidovat jak do nich prsi, nebo sem to uz videl uplne uhnile ci dokonce jeden z pinu vypadl... Takze rozdelat, kouknout na spoj a pak budes mozna chytrejsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mira STA Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Jak dlouho to odmlzuje, me to prijde ze dost dlouho a nebo ze to spis vubec, za jak dlouho to odmlzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LKOII Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Nevyhřívá mi levé zpětné zrcátko(což je docela blbé), nevíte jak zjistím proč? jestli je to elektrikou nebo sklem? Zrcátko je původní, loňskou zimu vyhřívalo, nikde jsem ním nenarazil. Vag nehlásí chybu Díky za radu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 musíš změřit, jestli do něj jde 12V, sundej kryt a uvidíš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamant Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Ja by som skúsil vybrať obidve zrkadlá a zmeral by som (porovnal) ich odpor, či je odporová dráha zrkadla OK a prípadne by som skúsil dočasne pripojiť to zrkadlo, ktoré vyhrieva na stranu, kde to nevyhrieva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluch Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Nesetkali jste se někdo s problémem, že u OII Elegance 2008 nehřejí vnější zpětná zrcátka? Při aktivaci vyhřívání přes akční členy hřejí, ale za jízdy ani náhodou. Ovladač zrcátek je v pořádku (pro jistotu i vyměněn). Vypadá to spíše na problém softwaru. Dá se někde nastavit doba jejich samočinného odpojení? Už fakt nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasCZE Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Nevi nekdo nahodou, kolik ma mit vyhrivani odpor? Diagnostika mi hlasi, ze mam spatne leve vyhrivani. Do zrcatka proud jde, vyhrivani ma odpor 125 Ω. Takze to zere nejakych 110 mA, vykon 1,57 W. To asi neni v poradku, ze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_k Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 To netusim, ale pokud nehreje, tak bude urcite blbe sklo. Ono to neni zrovna spolehlivy kus techniky. Na vsech Skodovackych autech, co jsem mel, jsem uz za ty roky vymenil asi 3 nebo 4 kusy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasCZE Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Poprave nevim, jestli nefunguje. Nejak jsem tuto zimu nemel moc sanci to vyzkouset a kdyz uz jsem to zkousel, zdalo se mi, ze topi obe stejne blbe. Fakt by se mi hodilo znat ten odpor, tak kdyby nekdo vedel, napiste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasCZE Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 (edited) Konecne jsem se dokopal ke koupi noveho zrcatka. Tak kdyby se to nekomu hodilo... Nove zrcatko ma odpor 6 Ω. Vychazi to tedy tak, ze ma odber cca 2,3 A, takze vykon je cca 30 W. Edited June 26, 2014 by LucasCZE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khamos Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Zdravím, také jsem s příchodem zimy zjistil, že mi nehřejí zpětná zrcátka, ani jedno. Mají vůbec nějakou pojistku? Nebo po čem jít? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 záleží, co píše diagnostika, pokud přerušení výhřevu, tak jsou skla KO, přes akční členy hřejí občas i vadná skla, doba aktivace lze v adaptacích měnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jindra999 Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Nevíte někdo, kdy má zrcátko vyhřívat? Nehřeje mi ani jedno, když otočím přepínač na vyhřívání, ale do obou drátky jdou, nic není mechanicky poškozené.Jestli to funguje až od určité teploty nebo při zapnutí topení nebo to má vyhřívat okamžitě při otočení vypínače. Jednou jsem to levé už dokázal ohřát při nějakých pokusech, ale na pravé nesahal a pak už nemohl ohřát ani levé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovce Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Vyhřívání vnějších zrcátek › Nastavte ovládací kolečko do polohy » obr. 39. Vyhřívání vnějších zrcátek je funkční pouze při běžícím motoru a do venkovní teploty +20 °C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jindra999 Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Díky, já dnes otestoval po cestě do práce, že musí být zapnuté vyhřívání zadního skla, cvakne relátko a už to hřeje. Topení jsem měl puštěné taky, ale to asi nutné není. A jestli je to ještě přes teplotu do 20 st., i na mé MR2005 vyrobena jako jedna z prvních v červenci 2004, to nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasCZE Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 (edited) Vyhrivani zadniho skla by na to nemelo mit vliv (topeni samozrejme taky ne). Dokonce ani nemusi byt nastartovane. Alespon tak mi to vyslo z mereni napeti na zrcatku, kdyz jsem to nekdy resil. (Pokud si to teda dobre pamatuju, ale snad jo. ) Mam MR06. EDIT: Ted jsem si vzpomnel, ze motor asi bezet musi. Bez beziciho motoru jsem to mel aktivovane pres diagnostiku... Edited October 14, 2015 by LucasCZE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovce Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 U Volva to bylo s vyhříváním zadního skla, ale tam to bylo vždy a nešly vypnout zrcátka. U mé OII si myslím, že jsem to taky četl, ale teď jsem to v návodu nenašel, jen to co jsem tu vložil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xIndian Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 U OIII stačí přepnout spínač do polohy vyhřívání. Nemusí být k tomu zapnuté vyhřívání zadního skla. + platí podmínka teploty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jindra999 Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Já mít vyhřívání okna musím, do té doby necvakne relé, přes které to jde. Je tam 25 A pojistka, proto to jde jen s dobíjením. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovce Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Tak jsme v neděli ráno měl zamlžené zrcátka tak jsem si vzpomněl a vyzkoušel to. Mě fungují bez vyhřívání zadního skla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasCZE Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Presne. jindra999: To rele necvakne nikomu, ale vyhrivani zrcatek proste funguje. Nejde to pres to rele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts