Jump to content

Vyhřívání zrcátek

Andrews
 Share

Recommended Posts

O2 původní (ne FL) stačí nastavit zrcátko rovnoběžně se zadní hrnou krytu (horizontálně i vertikálně) a pak celý ten lakovaný plastový kryt tahem nahoru vytáhnout (chce to zabrat, ale s citem, jde to holýma rukama, není třeba páčit šroubovákem atd.)

No jeste dodam ze spravne by se melo prvne vyndat sklicko, pak odjistit jednu pojistku a teprve pote vytahnout plastovy lakovany kryt zracatka nahoru.

Sklicko vycvaknes tak, ze si ho nastavis do nejkrajnesi polohy (jako by ses chtel divat jen svuj bok auta) a pak opatrne podeberes nejlepe necim plastovym co nejvice upostret - hlavne nepacit za kraj...

Diky za tip jak rozebrat, ale nevím jestli po rozebrání něco najdu ;) a zničit zrcádko bych opravdu nerad .

Proto se ptám: je vyhřívání součástí zrcádka nebo je na něj přilepeno či je až za ním ? Dá se očekávat přechoďák tam nebo bude někde na konektorech v autě ?

Diky za tip jak rozebrat, ale nevím jestli po rozebrání něco najdu ;) a zničit zrcádko bych opravdu nerad .

Proto se ptám: je vyhřívání součástí zrcádka nebo je na něj přilepeno či je až za ním ? Dá se očekávat přechoďák tam nebo bude někde na konektorech v autě ?

Vyhrivani je primo v zrcatku a je to pripojene 2 dratkama, ktere muzou zoxidovat jak do nich prsi, nebo sem to uz videl uplne uhnile ci dokonce jeden z pinu vypadl... Takze rozdelat, kouknout na spoj a pak budes mozna chytrejsi

• 1 year later...
  • 1 year later...

Nesetkali jste se někdo s problémem, že u OII Elegance 2008 nehřejí vnější zpětná zrcátka? Při aktivaci vyhřívání přes akční členy hřejí, ale za jízdy ani náhodou. Ovladač zrcátek je v pořádku (pro jistotu i vyměněn). Vypadá to spíše na problém softwaru. Dá se někde nastavit doba jejich samočinného odpojení? Už fakt nevím. :kol-26:

• 1 year later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 10 months later...

Nevíte někdo, kdy má zrcátko vyhřívat? Nehřeje mi ani jedno, když otočím přepínač na vyhřívání, ale do obou drátky jdou, nic není mechanicky poškozené.Jestli to funguje až od určité teploty nebo při zapnutí topení nebo to má vyhřívat okamžitě při otočení vypínače. Jednou jsem to levé už dokázal ohřát při nějakých pokusech, ale na pravé nesahal a pak už nemohl ohřát ani levé.

Díky, já dnes otestoval po cestě do práce, že musí být zapnuté vyhřívání zadního skla, cvakne relátko a už to hřeje. Topení jsem měl puštěné taky, ale to asi nutné není. A jestli je to ještě přes teplotu do 20 st., i na mé MR2005 vyrobena jako jedna z prvních v červenci 2004, to nevím.

Vyhrivani zadniho skla by na to nemelo mit vliv (topeni samozrejme taky ne). Dokonce ani nemusi byt nastartovane. Alespon tak mi to vyslo z mereni napeti na zrcatku, kdyz jsem to nekdy resil. (Pokud si to teda dobre pamatuju, ale snad jo. :kol-28: ) Mam MR06.

EDIT: Ted jsem si vzpomnel, ze motor asi bezet musi. Bez beziciho motoru jsem to mel aktivovane pres diagnostiku...

Edited by LucasCZE

• 2 weeks later...