Přejít na obsah

Vysoké otáčky felda 1.6


Honza K

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny - potřeboval bych poradit od zkušených majitelů felicií. Nedávno se mi odporoučela škrtící klapka, tak jsem zainvestoval do nové (orig). Když jsem se po motáži snažil provést základní nastavení (přes notebook) dle návodů z fora, tak jsem docela pohořel. Smazání chyb OK, vymazání adaptačních hodnot OK, ale základní nastavení nikdy neproběhlo. (bohužel ani přes škodovácký VAG, který jsem měl na chvíli k dispozici). Když nastartuju, motor šlape v pohodě, otáčky chvíly kolem 1100, pak spadnou na standardních cca 650, ale problém nastává při zahřátí motoru. Ve chvíli, kdy se dostane ručička na běžnou provozní hodnotu, otáčky vyskočí na cca 1500 a níž nejdou. Vše se vrátí do normálu až po poklesu teploty, tzn. po delším zastavení.

Je problém ve škrtící klapce ? Nemůže být špatná ŘJ, když nelze uložit základní nastavení ? Může být problém spojený ještě s něčím jiným ? Moc prosím o jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Poud děláš základní nastavení škrtící klapky, tak musíš mít motor ohřátý alespoň na 85°C !! pak je funkce zákl. nastavení odblokována. Dále pak nesmíš mít v paměti závad žádnou chybu!! Pokud tajty 2 body spňuješ, základní nastavení se musí podařit. Pokud né, bude zrada někde v klapce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chyby byly smazány, ale s tou teplotou si nejsem úplně jistý (ukazatel bez čísel mi moc nenapoví :kuk: ). řekl bych že to ale bylo v poho, protože jsem před tím asi 20 min jel (a když zastavím na světlech s volnoběhem 1500 ot/min tak se mi pokaždé spustí ventilátor). Ač nerad, budu asi muset vyrazit směr servis a proinvestovat další zvonivý tolary :feve:

Díky za reakci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Klapka je fungl nova. V paměti závad je - zakladni nastaveni nebylo provedeno (pouze tato chyba). Chybu vymazu, dam zakladni nastaveni, ukoncim a pak znova kouknu na chyby a je to tam zase. Cidlo teploty jsem zatim nezkoumal. Myslim, ze ten soft mi v tomhle pripade asi nepomuze. Tedy nechci byt nevdecny, ale dokud neprobehne zakladni nastaveni klapky, tak to asi nema cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli vše pořebné k základnímu nastavení funguje ( teplota motoru, spínač volnoběhu a plného zatížení, vůle na lanku kabely, apod.) Tak si zkus vypůjčit jinou jednotku. Ještě před tím zkontroluj to čidlo teploty.

Bohuzel tu moznost (tedy pujcit si) nemam. Proto jsem se pustil do shaneni nove. Na to cidlo mi koukali v servisu a pry OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže tady jsou. S nizkymi otackami, vysokymi otackami, bez behu motoru... Je tam i prubeh zakladniho nastaveni. Snad to k necemu bude.

PS: Hodil jsem to do wordovskeho doc, abych tady nespamoval misto...

Tá skupina 002 je ok. Trocha ma metie tá teplota nasávaného vzduchu ( 17, 25, 31 °C), ale to by TI nepísalo chybu klapky. Fakt to vyzerá na studený spoj v klapke, konektore, alebo seknutý drôt - skontroluj klapku podľa DP (kapitola 24-23 až 24-30), inak sa nepohneš ! Pred štartom by mala mať 2,5-6,5° Ty máš 22,2°. Nechaj zapnutý kľúč pred štartom a skupinu 003, pomaly rukou otvor klapku --- mení sa Ti uhol klapky rovnomerne ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně mate ta teplota vzduchu a chladící kapaliny. Jakoby přehozené. A ten mišmaš napětí aku. Také mi není jasné když ti otáčky vyskočí tak máš rozepnutý spínač volnoběhu. To samo nebo jsi přidal? Není ten vag nějaký divný. Zkoušel jsi jiný? Jaká je to verze? Ty tam máš i klimu?

Editováno: , autor: piškot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...