Přejít na obsah

Problém s otevíráním/zavíráním předních oken


Zlejsek

Doporučené příspěvky

Mám takový specifický problém, který jsem na fóru nikde neobjevil, tak jestli o něm někdo víte trošku mě popostrčte na strávný thread, jinak jakákoli rada vítána.

OI, rv2002, komfort 3g, MaxiDot, okna 4x el.

Nepravidelně se objevuje porucha stahování předních oken při ovládání dvoupolohovými ovladači na řidičových dveřích. když namáčknu první polohu (neautomatické otevření/zavření) někdy se nic neděje, někdy se okno pohne o kus a zastaví, někdy jede tak jak má. Dělají to občas obě přední okna při namáčknutí první polohy dvoupolohového ovladače. závada není najednou na obou oknech, někdy levé jde a pravé ne, někdy obráceně, projevuje se to pro stahování i vytahování. Automatické otevření/zavření a ovládání na dveřích spolujezdce fungují bez závady.

Dignostika komfortky nehlásí žádný problém.

Tuší někdo kde by mohla být potíž?

DÍKY !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám podobný problém ... jen ale s oknem řidiče - okno se stáhne jen do 1/4 ... at tlačítko přidržím, či jen zmáčknu .. při zavření se napoprvé zavře a hned otevře do stejné polohy, při podržení tlačítka se zavře v pořádku (aspoň že tak).... ostatní okna fungují jak od řidiče tak na dveřích v pořádku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže namazání stahovaček nic nezměnilo, upevnění oken ve stahovačce je taky OK a když byli dole tapecy, všechno fungovalo OK. A fungovalo to ještě asi den, pak se to zase objevilo, jedne na levých, jedno na pravých dveřích. Podezříval jsem kabely v přípojkách dveří, ale při zahýbání kabelama se nic neděje/nemění. A automatické dojezdy fungují OK, oba směry, oboje dveře. Už jsem z toho jelen... Teď budu měnit pravý přední dveře (žena parkovala), takže se uvidí, jestli nastane změna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak podobně jsem to měl u řidiče, odešla mi takhle postupně poloha ve spínači, dolu už to na první polohu nejede vůbec ... pravděpodobně by stačilo rozebrat vypínač a důkladně vyčistit či jen prostříknout kontaktolem ... jen kdyby se mi chtělo, aspoň bude co dělat v zimnch měsících :p (Mimochodem si tim jsem jistej, protože mám náhradní ovladač a s tím to jede bez prolému ... jen ten náhradní je pro 4 okna a já mám pouze dvě, tak se mi tam nechce dávat ... )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Supr, tak díky, alespon vím čím to je :-) Plánuju měnit repro a na jaře tlumení+podložky, takže až budu mít rozebraný dveře udělám nějakou čistící akci na vypínač. OT: Nepotřebuješ se náhodou zbavit toho čtyřokenního náhradního ovladače? :palec2:

Otázka zodpovězena. Dík!

Editováno: , autor: Zlejsek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VYŘEŠENO !

akorát pořádně nevím jak, nejspíše to bylo tlačítkem ....

Rozebral jsem celé dveře dle návodu, sundal igelit, vše jezdilo jak mělo, okno se však stále otevíralo jen do 1/4 .... dveře jsem složil ovladač prostříkl kontoxem a po úplném složení dveří jsem to zkusil - a ono to najednou začalo fungovat...

Takže to bylo nejspíše tlačítkem, jen nevím, proč to šlo vždy jen do stejné polohy :)

Každopádně díky za pomoc a za rady a snad to někomu pomůže :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...