Přejít na obsah

Cukani a rezonování


ViperCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím. Prohledal sem fórum a našel sem ohledně cukání jen jeden podobný příspěvek bez odpovědi.

Mám problem, Fábia 1,4MPI 50kW (02) najeto 72 000 (poslední serviska v 62 000 - měněny svíčky atd...).

Když nastartuji studený motor, tak po zařazení jedničky a pokusu o rozjetí motor s puštěním spojky (a můžu jí poštět sebeopatrněji) jako by jel jen na 2 válce. Klesnou otáčky (cca k 300-500), motor se zadusí (ale nikdy nechcípne). Rozjet se tak dá, ale je to hrozný. Motor pak po přeřazení na dvojku cuká (pod plynem). Někdy můžu mít plyn třeba na podlaze na dvojku a otáčky dou dolu jak se to dusí. Teplý motor vše ok, má výkon, nežere - vše jak má být. Ještě sem zpozoroval že to nedělá při jízdě na zpátečku. Každé ráno musím vycouvat cca 40m z garáže, pak nechám auto před barákem s běžícím motorem, zavřu vrata a až pak jedu a to je vždy vše ok, ale jak se mám rozjet z práce hned dopředu, tak to je katastrofa (dělá to pokaždé). Před startem nechám nomrálně zhasnout kontrolky, "navrčet" čerpadlo, ale stejhně tohle.

Vag žádnou závadu nepíše, svíčky mají 10000, klapka čištěna před 10000, benzín tankuju kvalitní (Benzina, OMW), vzducháč má 10000 a vypadá ok. Za studena má motor i takový divný zvuk a i za tepla v cca 2000 ot./min. jakoby rezonuje (nepopsatelný zvuk) a nezáleží vůbec zda je to na neutrál nebo na pětku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...