HanyZ Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Ahoj, všiml jsem si problému na své octě. Ať je motor studený, či zahřátý (např. po 300 Km), např. při parkování po vytočení plného raidu /volant až na doraz/ má motor tendenci chcípat a občas taky zhasne.... nevíte čím by to mohlo být ? Popř. jak to opravit ? Někdy jen spadnou otáčky a ŘJ přikrmí motor, ale někdy to prostě chcípne a je to docela nepříjemné..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirda h Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 (edited) A co snímač tlaku oleje ?? podle něj by ecu motoru měla přidávat otáčky... Edited October 3, 2009 by mirda h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 no nevím, to se stává jen když volant vytočím na maximum (až na doraz).... to čidlo vyměnit ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted October 14, 2009 Author Share Posted October 14, 2009 halo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obrbaz Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 (edited) Skus zvednout předek auta a otočit s kolama do plnýho bez motoru, mělo by to jít bez odporu. Edited October 14, 2009 by obrbaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Ahoj, všiml jsem si problému na své octě. Ať je motor studený, či zahřátý (např. po 300 Km), např. při parkování po vytočení plného raidu /volant až na doraz/ má motor tendenci chcípat a občas taky zhasne.... nevíte čím by to mohlo být ? Popř. jak to opravit ? Někdy jen spadnou otáčky a ŘJ přikrmí motor, ale někdy to prostě chcípne a je to docela nepříjemné..... Snímač serva, skús ho odpojiť a jazdí bez neho, ak problémy ustanú starý vyber a kúp nový Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted October 24, 2009 Author Share Posted October 24, 2009 jak ho odpojit? jsem laik.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Nájdeš pri chladiči na lavej strane nedaleko remena. Je to svorka s dvomi kontaktami. Skús ju odpojiť naštartuj motor a vyskúšaj. Ale v tvojom prípade je to na 100% ten tlakový spínač. Kludne chod do škodovky a povedz nech ti vymenia tlakový spínač servo riadenia a nech následne vymažú chybu cez diagnostiku. Síce zaplatíš ale budeš spokojný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted October 28, 2009 Author Share Posted October 28, 2009 (edited) koukal jsem na netu, nikde nemůžu najít cenu můžete mi pls poslat odkaz ? a plus výměna kolik může stát ? Díky P.S.: všiml jsem si, že když stojím na místě a otočím volantem motor (spíš od volantu ) je slyšet zabručení a otáčky mírně poklesnou a zase se dorovnají... Edited October 28, 2009 by HanyZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 halo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajka Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 jsou dva druhy strejdo snad ti to pomuže v hledání Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 rada nad zlato teto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomášT Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Je možný že neznám své auto dokonale - ale 55kw žádné čidlo tlaku oleje servořízení nemá. Alespoň ne na obvyklém místě u čerpadla servořízení. Stejně tak není na palubní desce kontrolka servořízení... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepinoTDi Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 na škoda-díly za 131,-Kč Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 mno tak v tom případě se tedy vrátíme k problému, kde může být problém Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 tak to ja netušim kde môže byť závada, ja som mal taký istý problém s mojou 1.6 74kw, a VAG mi chybu nehlásil, a motor po vypočení raidu chcípal. Ked som to napojil na Diagnostiku, pripojil som sa na RJ 01 Motor. Dal som skupinu 019 a tam to mi hlásilo vadu. Spínač som vymenil a bolo po probléme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 a má tedy 1.6 55 kW tenhle spínač taky ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobocop Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Ja mám tento istý problém, takže každá rada pomôže. Jeden z mechanikov mi tvrdil, že závada bude v škrtiacej klapke, mal aj šťastie, ale asi len 1 mesiac fungovala klapka a závada je späť, takže tiež polemizujem o tom, že chyba bude niekde v serve. VAG samozrejme žiadnu vadu nehlási. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo_pipes Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 me to dela taky a klapku mam novou. po vymene klapky to bylo ok asi dva mesice, ted pri otaceni volantem otacky klesnou, pri parkovani to nekdy i chcipne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 ODKAZ PRE VSETKYCH je to TLAKOVY SPINAC SERVO RIADENIA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted November 20, 2009 Author Share Posted November 20, 2009 a kde ho hledat ?! Odkaz na google.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Ten snímač je na serve. Ja mám octu 1,6 74kw a tiež po vytočení raidu chcípalo. Po výmene tohto spínač je všetko OK. Ty píšeš že máš 1,6 55kW ten motor moc nepoznám, ale ked je tam servo, tak logicky by tam mal byť tiež aj spínač. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted December 14, 2009 Author Share Posted December 14, 2009 tak dneska VAG a bez závad... divné.. ale zase to chcíplo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobocop Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 ja mám to isté, skús odpojiť lambdu, ak ti motor pôjde OK, mám rovnakú závadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanyZ Posted December 15, 2009 Author Share Posted December 15, 2009 tak nevím pánové, ale ve škoda servisu jsem dnes chtěl koupit tlakový spínač serva pro svou octavii a koukali na mě jako vyjevení, protože octavia žádný tlakový spínač nemá, mají ho jen fabie, octavie má řemen.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts