Přejít na obsah

Vyhrievanie sedadiel na domáci spôsob


vetti

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Zima sa blizi, tak ma napadlo vyrobit do FII vyhrievanie sedadiel.. zatial to mam tak, ze kupil som v *** za par € taku vec co sa da na sedadlo, zastrci sa to do zapalovaca a zohrieva to sedadlo. Chcel by som (si dat) to urobit tak, ze sa to napoji cez poistkovu skrinku priamo na el. sustavu v aute a pekne cez tlacidlo. Potom tie ohrievace staci dat na sedadlo pod potahy a hotovo.

Len neviem, kde a ci vobec sa daju zohnat tie original tlacidielka co su pri riadiacej pake, lebo predpokladam ze to su tie na vyhrievanie (asi som to niekde tak videl) a tiez ci to mozem len tak na drzovku zapojit do poistkovej skrine a aku poistku tam treba?

No a samozrejme este to najhorsie (podla mna) nejaky termostat tam treba... hm?

Inak... videl som nejake cudne kable a rurky pod sedadlom, nie je to nejaka predpriprava? lebo vyhrievane sedadla nemam, to viem na 100% ale aj tempomat si mozem dat do auta kablikom a lukasom a je to....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ziadna priprava tam nieje. Pod sedadlom su kable k Airbagu sedadiel. A tie spinace sa predavaju jasne .. Jeden stoji (pred rokom som kupoval) a stal 980SK kus. . Ale kedze je 2 polohovy a este je k tomu treba rele (to stalo 580sk?? kus ) koli tomu aby cez spinac netieklo vela prudu..si myslim ze je lepsie ked si kupis nejaky obycajny vypinac. A Kedze to mas komplet decku do zapalovaca myslim ze termostat by mal byt v tej decke ??

Editováno: , autor: Arts
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V těch látkových dečkách žádný termostat není. Mají totiž tak malý výkon, že se tam nemá co roztavit. Odpovídá to tak 1 stupni na origo výhřevu. Jestli to dáš pod potach, tak než se to vyhřeje tak budeš vystupovat :aggressive: Jinak přes origo vypínač to můžeš klidně zapojit bez relé, je tam jen na fukci rozpojení při přetížení origo dečky. Když to ve škodovce objednáš na sklad cca 14 dní tak jsen koupil za 516 kč číslo je 5j0963563a. Radši si kup v elektru malej obyčejnej vypínač . Nebo zatím jezdi jen na zapalovač a po zkušenostech z výhřevu to zabuduj napevno. Myslím si, že to pak zahodíš

Editováno: , autor: michal9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviem aký majú výkon, ale dosť to pomáha keď to zapneš a ideš očistiť predné sklo ;) Kúpil som ich totiž už minulú zimu. Ohrievať ale môžem len jedno sedadlo (viem, že existuje rozbočovač na zásuvku zapaľovača, ale vyzerá to škaredo). Tak by som to chcel urobiť nejako pekne a elegantne a hlavne bez strachu, že to zabudnem vypnúť a vybije mi to batériu do rána.

Inak, neviem, či tam termostat je, alebo nie, ale v týchto nejaký regulátor zrejme bude, pretože ak na nich dlhšie sedím, cítim krivku teploty..

Editováno: , autor: vetti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to budou nějaký lepší, většinou tam není nic a houby to vyhřívá. Jestli ti to vyhovuje, tak si kup obyčejný vypínače. Nějakej rozměrově malej, aby se vešel natu černou plošku kde jsou origo vypínače. Kdybys to pak zrušil, ať to pak nemáš celý sprasený. Pak ti stačí 1 pin, který nasuneš do poj. skříně na pozici 25. Pak ti to bude fungovat jen po zapnutí klíčku. Jeto asi nejlevnější varianta, než dávat 1000 za 2 origo vypínače, když dečky stály do 500. To je můj názor. Ja začal opačně, origo dečky a levný vypínače. Stejně to skončilo celo originál i s vypínači :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že to bude fungovať len po zopnutí kľúča je len výhoda, aspoň pre mňa ;) A to, že originál vypínače stoja až toľko, ma nepotešilo, ale niečo s tým vymyslím.. Ešte otázka - zatiaľ som nepozeral poistkovú skrinku, ak je pozícia 25 prázdna, akú poistku tam treba? Prípadne ak tam je, netreba ju vymeniť za inú hodnotu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 8 let později...

Ja bych sel k origo vypinacu

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0963563whs-spinac-regulace-vytapeni-sedadel-de-16809.html

 

Musis dat pozor. Tenhle vypinac co jsi pridal k prispevku je asi trvaly a origo muze byt chvilkovy. Doporucuji Ti bistabilny casovy rele popr. 5 minut.

Mel jsem podobnou akci s kamerou . Podivej si k meho vlakna a je tamhle reseni.

 

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...