Přejít na obsah

Manuální klimatizace


Jenda27

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny škodováky!! Potřebuji poradit s problémem mech.klimy. Koupil jsem si v únoru v autobazaru Oktavii combi r.v.2002 66kW 1.9Tdi, která byla mým klukovským snem. Z a tu dobu cca 5měsíců jsem do ní vrazil asi 43 tis. do ND. Což se mi zdá dost.Zapoměl jsem dodat dovoz Anglie. Ale co se týká mého problému, chci zapnout klimu a totálně bez odezvy, auto mělo v rukách asi 6 mechaniků včetně klimatizéra a neví si rady, klima nekomunikuje ani s vagem jako by nebyla ani připojena.Elektrikáři si myslí, že je chyba v elektroinstalaci. Pokud ji připojí natvrdo roztočí se sahary i elektromagnetická spojka a je znát chladnější vzduch. Co se mi nějak nezdá je při natvrdo z baterie na elektromagn.spojku je napětí 8V to se mi zdá málo. Půjčil jsem si druho jednotku dochlazování co je pod bateriíí a výsledek nulový, na vagu nenávázáno spojení s klimou jako by ani neexistovala. Nemám tlak v trubce u chladiče, je jenom v trubce na pravé straně. Tu klimu jsem si hodně přál a nevím co s tím prosím poraďte mi někdo. Po mé investici včetně repase turba už jsem pořádně vytočený nevím zda je to špatnou přestavbou nebo jsem narazil na podvodníky. Díky každému kdo poradí. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no když nemas tlak v trubkách tak ti klima ani nesepne, takže je zahada že ti z toho jde chladný vzduch. jinak auto z anglie to je teda síla, to musis být obrovský kaskader, kolik to jako stálo? si myslím když soudruzi menili palubovku a volanty a vlastne pul auta tak ta klima neni jednoduše zapojená , takže bych hledal v drátech nekde v palubce. a to si asi užiješ teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau slabý tlak tam je, když jsme to přepojili natvrdo, ale někde uniká, ale souhlasím s tebou, že to nebude někde asi dopojené.Prvně musím nechat najít kde mi to uniká a potom hledat proč to nespíná, já už to koupil dovezené já si to nenechal dovézt, ale jinak Okta šlape dobře včetně elektriky kromě té klimy není s ničím problém. Vag to údajně nenajde prý jedině BOSCH diagnostika tak jsem zvědavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem zpátky, tak elektrikář chybu našel.Byla špatně zapojená kabeláž a navíc jsem měl špatné tlakové čidlo. To už jsem byl natěšený, že mi už klima naběhne a problém klima opět nedrží tlak. Tak opět servis a tam nakonec zjistili vadný kompresor a tak skončila má anabáze s klimatizací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Ahoj kluci.Jsem tu nový tak mi hned nekamenujte jestli zakládám zbytečně nové vlákno ale hledám a hledám a nic nemohu najít.Koupil jsem si také Octavku 1:9TDi r.v. 02 81Kw a manuální klimou ale včera jsem byl na výměně oleje a volnoběžky a když jsem měl auto na heveru tak jsem si všiml že mi chybí část kompresoru klimatizace.Podle obrázků a info známého jsem zistil že tam chybí asi ta elektrocívka co spíná kompresor.Nechá se sehnat jen ta cívka nobo se musí dát komplet kompresor?Poradte mi pls kde to nejlevněji sehnat a kolik si mám asi připravit Kč?Děkuju moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...