Pavel 5 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 (edited) Potřebuji poradit.Nainstaloval jsem alarm.Potřebuji ale k něnu napojit plus z kíčku který je vypínatelný.Při zapnutí a vypnutí klíčku je jasné.Alarm se ale aktivuje i při vypnutí klíčku.Potřebuji najít plus který se vypne při vytažení klíčku.To přestane hrát i rádio.U rádia ale není,tam jde asi jen impuls z počítače.Kde tedy hledat?Prohledal jsem kde co a nenašel.Moc děkuji za případné rady. Edited October 10, 2009 by Pavel 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaša Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 podle mě je pár spínaných plus kontaktů schovaných v pojistkové skřínce jak tam spí pojistky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plajik157 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Já jsem použil na alarm plusový výstup od radia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirik.DC Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Rozhodně v pojistkách, zrovna včera jsme na to koukali s Rolbařem..takto spínané kontakty mají černý vodič na přívodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavel 5 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 Rozhodně v pojistkách, zrovna včera jsme na to koukali s Rolbařem..takto spínané kontakty mají černý vodič na přívodu. V pojistkách je vypínací jen při otočení klíčku.Já potřebuji ten co vypne plus po vytažení klíčku.U rádia jsou dva plusy a ty se nevypnou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j0ska Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 To se dá podle mě najít jen na spínací skříňce (konatkt 86s) protože pak jde do řídící jednotky elektroniky sloupku řízení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavel 5 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 To se dá podle mě najít jen na spínací skříňce (konatkt 86s) protože pak jde do řídící jednotky elektroniky sloupku řízení. To jsem si myslel.To znamená sundat volant co?Není někde svorkovnice nebo to jde rovnou do počítače? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j0ska Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Co víc dodat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xKamil Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 V pojistkách je vypínací jen při otočení klíčku.Já potřebuji ten co vypne plus po vytažení klíčku.U rádia jsou dva plusy a ty se nevypnou. Já jsem použil plus co jde na ovládání klimatroniku. Jsou tam tuším dva silné dráty a na jednom z nich je +12V po klíčku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Octavian II Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 (edited) To se dá podle mě najít jen na spínací skříňce (konatkt 86s) protože pak jde do řídící jednotky elektroniky sloupku řízení. U své O2, r.v. 2005 chci použít výstup 86s pro autorádio jako spínané napětí. Nebude to mít negativní vliv na 86s z hlediska proudové zátěže? Ze schématu vidím, že vstupem do spín. skříňky je napětí 30, které jde z řídící jednotky J527. Toto napětí se po zasunutí klíčku objeví na kontaktu 86s a do J527 se vrací. Na co je řídící jednotce J527 údaj o zastrčeném klíčku? Díky Edited May 1, 2012 by Octavian II Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Octavian II Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 Ještě jedna otázka. Na řídící jednotce elektroniky sloupku řízení J527 je svorkovnice centrální řídící jednotky J519 označená jako B. Piny 1 a 2 jsou značeny jako "radiostanice taxi", piny 3 a 4 jako "alarm taxi". K čemu ty signály jsou? Jak nebo kdy se aktivují? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts