Jump to content

seřízení po výměně rozdělovače

bangladezo
 Share

Recommended Posts

Ahoj. Nedávno jsem měnil rozdělovač u 1.6 tky. Bylo jasné že po takovém zásahu musím na seřízení motoru. Čekal jsem že v servise budou měřit a seřizovat předstih. Jenže to jenom napíchli na pc a asi po 20 minutách řekli že je vše seřízené a ok. Ch ci se zeptat, jesli je možné aby tímhe postupem předstih nastavili ? Moc tomu nerozumím ale předstih se dicky seřizoval otáčením rozdělovačem a nějakým stroboskopem nebo čím. Jinak motor běží pěkně plynule ale zdá se že má menší výkon a spotřeba šla o víc jak litr nahoru. Ještě dodám že nový rozdělovač je Bosch a tak jak jsem ho tam nasadil tak tam je. Poradte dík

Zdravím, předpokládám, že to je 1,6 55Kw. Mě rozdělovač měnili v servisu na vesnici a nevím jak to nastavili, ale nejelo to moc dobře tak jsem to nastavil na polohu přesně podle starého (podle otlačené podložky) a jelo to lépe, už to tak netrhalo. Pak jsem to pro jistotu zavezl na kontrolu do autorizovaného servisu škoda, protože jsem v servisním manuálu našel nějaké složité nastavení něco jako stroboskopem. V servisu to zkontrolovali asi jenom wagem, protože to stálo 160Kč a řekli, že to je dobrý.