Přejít na obsah

Airbag - chyba na vedení, svorkovnici


Milaro

Doporučené příspěvky

O víkendu jsem si montoval alarm, vše bylo OK, ale po nainstalování začala svítit kontrolka airbagu. Tak jsem to hodil na Vag, našel závadu, ale nejde ji vymazat. Podle škodováckých tabulek je to chyba na vedení nebo svorkovnici. Neví náhodou někdo z vás "zkušenějších", kde by mohla být chyba? Při té montáži alarmu jsem pouze odpojoval svorkovnice XS4 a XS5, abych napojil diodový modul na spínače dveří a kufru no a na kabeláž přepínače světel jsem zapojoval na poz. 13, 14 signalizaci na parkovací světla. Má někdo nějaký tip.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ještě doplňuji přesné znění hlášky z Wagu

Seznam závad airbagu:

2 závady

01299 - diagnosticky interfejs pro datovy BUS (J135)

62-10 zadne, nebo chybne serizeni - sporadicke

65535 - ridici jednotka, chyba v pameti

00-10 - - sporadicka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prakticky nebylo co, na vedení s airbagy jsem nešahal, pouze vytáhl z ř. jednotky ty dva konektrory XS4, XS5 zapojil diodový můstek a zpět s nimi..... nejdou jinak zapojit jeden má 18 pinů druhý 6. Ještě mě dnes napadlo, že jak jsem šoupal sedadla úplně dozadu na doraz, jestli se něco nestalo s připojením airbagů pod sedadly??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže odpovím sám sobě, problém je již vyřešen. Řešení poskytl autoelektrikář z nedalekého Polska. Závadou byla vadná řídicí jednotka, chyba v paměti jednotky. Jednotku jsem v neděli odmotoval z auta, v pondělí ji doručil elektromechanikovi, ten ji přeprogramoval a vše je OK. Cena za přeprogramování 100 Pzl (českých necelých 800?- Kč)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dokud se někdo nepřipojí VagComem k té jednotce, tak problém není, ale jak se připojí, tak díky chybě ve firmware jednotky tato přestane komunikovat a hlásí chybu kontrolkou.

Ale VagCom na tento problém upozorňuje a ještě se raději jednou zeptá, než se k jednotce připojí, asi to nepomohlo a někdo se připojil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
Návštěvník
Originál VAG.Já jsem ale ty chybné jednotky scanoval a nikdy žádný problém.


Tak jsem taky pouze scanoval tuto serii a nekolikrat a byla ok.
  Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Ahoj všem. Prosim vas po nacteni Fabii rok 2000 VAGcomem nekolikrat na RJ Airbagu vse ok, az po spusteni akcnich clenu v elekrtonice09 skocila hlaska do RJ Airbagu.
Vadna jednotka - 6Q0 909 605H - 65 535 Smutný

 

post-3876-1189241433_thumb.jpg

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Právě jsem měnil plexisklo na svých budících a po zamontování zpět svítí kontrolka airbagu. Teda přesněji po zapnutí zapalování se rozsvítí jako normálně, pak se vším zhasne, ale pak se znovu rozsvítí a už svítí pořát. Mam fabii z roku 2001, tak se chci zeptat, jestli je to taky způsobený tou vadnou jednotkou nebo čím by to mohlo být a co s tim?

EDIT - Tak už sem zjistil chybu, zapnul sem zapalování, když jsem ještě neměl jednu svorkovnici připojenou....

Editováno: , autor: Plecháč Tony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Octu TDI PD 2003 a nechal jsem si v servisu namontovat Magicar s dálk. startem a auto mě na druhý den nahlásilo chybu airbagu. Volal jsem do toho servisu a řekli mě, že to bude nejspíš to kolečko s konektorama pod volantem a to stojí 2800!!! Myslíte že můžu mít taky vadný firmware, nebo zapli klíče při nezapojeném kabelu? Nebo opravdu to kolečko? 2800 je pro me momentálně až až. Radši bych si to rozdělal a vyčistil kontakty nebo tak něco. Jenom nevím jak se to rozdělává abych něco nepoškodil a mám strach aby mě airbag nedal přes hubu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...