Přejít na obsah

Orig.alarm octavia Meta


tomi tdi

Doporučené příspěvky

To PROCHY603: Ta fotka je hezka, ale jen dokazuje, ze origo alarm neni od mety. Od Mety je pouze ultrazvukove cidlo (na fotce), ktere je napojeno na origo alarm, coz je komfortka a teprve na tu je zapojena sirena. To na cem stelujes citlivost je prave to ultrazvukove cidlo. Originalni alarm nema otresove cidlo, ale prave to ultrazvukove. Otresove je to, ktere reaguje v pripade ze s autem hybes a ne ze do nej prastis.

post-2805-1255895331_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originalni alarm ani nemusi mit tu "krabicku" co si vyfotil, z vyroby si clovek mohl vybrat dva typy: s cidlem vnitrniho pohybu a nebo bez nej. Tak jako tak je ale alarm jen software v komfortni jednotce, ke ktere je pripojene cidlo pohybu od Meta a sirena od Meta. Pripadna chyba origo alarmu se da zjistit diagnostikou, staci se pripojit VAGem ke komfortni jednotce (centralni stahovani oken) a tam vycist pamet zavad - prijevila by se tak napr. vadna sirena. Pokud je to ale alarm od Meta (komplet cela jednotka a ne jen pohybove cidlo) tak se k tomu diagnostikou nepripojis a pojistky najdes na dodelavane kabelazi pod volantem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, origo je komfortka, ale nedeaktivuje se odemknutim klicem. Po odemknuti klicem zacne alarm cca do 20s houkat, nezacne houkat jen v pripade ze do tech 20s strci klic do spinacky a zapne zapalovani. Zalezi na tom, jakou komfortku ma, ale jelikoz psal, ze ma vystrelovaci klice, tak potom ma komfortku 799B a tam funguje alarm tak jak pisu. Stacilo by vyfotit tu nalezenou sirenu, pripadne opsat jeji cislo a potom bychom vedeli, jaky alarm tam vlastne ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cislo sireny uz daval v tejto odpovedi. Je to 1J0 901 609.

Mam presne taku sirenu ako je na fotke tato je stiahnuta s internetu.Ale zistil som ze ja asi nemam orig.kluce ale na komf.RJ mam koncove cislo799B.A vrajze sa vtom roku 2001/2002 nedavali este vystrelovacie kluce.Takze mozno tam boli pred obycajne a ovladace na alarm.Neviem :help:

post-35479-1255947874_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak toho cisla jsem si nevsim, ale podle ty fotky je to sirena dodavana k origo alarmu, ktery je nahrany v komfortce. Ten vystrelovaci klic je taky dulezity, pokud ma vystrelovak, tak ma komfortku 799B (coz potvrzuje) alarmy v komfortkach 799AH a 799B se lisi. Kazdopadne by to chtelo vycist pamet zavad v komfortce. Zkousel si to uz? Kdyz si to mel napichnuty na vagu, jakou RJ jste diagnostikovali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U komfortky 799AH(2,5generace) funguje alarm trochu jinak nez u 799B(3.generace) a pokud má vystřelovák, tak se jedná na 99% o 3.generaci komfortky 799B. Neni to az tak podstatny, ale oba alarmy reaguji jinak na odemceni klicem a na nastartovani klicem. Proto me to zajimalo. Uz mi aspon veris, ze origo alarm z vyroby neni od Mety, ale ze je to jen soft v komfortce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Kluci kde najdu tu jednotku od alarmu ? mam taky METU a zustavaji me svitit blinkry pri zapnuti a dle vseho to dela asi alarm ..jeste sem se docetl ze to muze delat rele v Komfortce ale to je asi v moji situaci blbost ne ? kdyz me to dela jen kdyz zamknu dalkou od alarmu ? Dekuji moc za vase rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Našel jsem nějakou krabičku vedle plynu ve středovém tunelu, jak jsem vydělával tunel a chvilku potom mě to začalo blbnout.Tak zkusím kouknout na to.Nejde mi právě mikrospínač v zámku, tak jsem i myslel jestli to nemá souvislost s tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 roky později...

Chlapi, potřeboval bych pomoci.

Byl jsem předevčírem u otce a říkal mi že se mu v poslední době začal náhodně spouštět originální alarm na Octavii Tour z roku 2009 (modelový rok 2010).

Když jsme zkoušeli jen tak chodit kolem auta, nebo s ním trochu zahýbat, tak se nic nedělo. Zkusili jsme tedy funkce alarmu v běžných režimech a funguje (a řve) správně.

 

Včera mi volal, že se to zase v jednu v noci spustilo. Několikrát se to zapnulo už i když byl blízko auta a viděl tedy že s autem nikdo nic nedělá ani tam není nějaké zvíře.

 

Ale teď k otázce. Jelikož pojede za pár dní na dvoutýdenní dovolenou, potřeboval by alarm buď dát do té doby dohromady, nebo jej vypnout. Jestli jsem našel správné možnosti, mělo by snad za popelníkem být nastavování citlivosti vnitřních čidel. Ty tedy můžeme zkusit "utlumit" a uvidíme zda se bude opakovat. Dále nevím zda to má pod "B" sloupkem vypínač na vnitřní čidla jako o tom psali v tématu u Octavie 2. Dále se někde psalo, že lze vypnout celý alarm přes VAG - toto ale netuším jak. Kabel a VAG mám, ale nevím v kterém bloku případně co přepsat. Další možností by bylo vytažení pojistky, ovšem to co jsme koukali mezi standardními pojistkami není. Asi by měla být u relátek pod volantem, i když si vůbec nevybavuju, že by tam nějaké byly, když jsem si dříve dodělával nějaké věci do své původní O1.

Úplně poslední možností je odpojit na ty dva týdny baterku, ale to mi přijde jako blbost. Nevím už zda se u O1 něco důležitého po delším odpojení nenulovalo třeba v budíkách.

Mimochodem, když by se auto nezamknulo dálkovým ovládáním, ale jen klíčkem, neznamenalo by to, že by se alarm neaktivoval a tedy k tomuto by v daném období nemohlo dojít?

 

Každopádně díky za každou radu co s tím, protože jestli to tam bude dva týdnu v kuse houkat, tak ho buď sousedi zabijí až přijede zpět z dovolené, nebo mu ještě něco vyvedou naschvál na autě a to by nebylo příjemné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdo nic? Potřeboval bych to o víkendu vyřešit. Doufám že to půjde jen tím "mechanickým" zamknutím auta bez použití dálkáče, aby se s tím teď nemuselo nic dělat a po dovolené se dořešilo správně proč se to spouští.

Nemám se škodováckými alarmy zkušenosti. Poslední alarm jsem měl na Fiatu před mnoha lety a ten mě tak vyléčil, že jsem si ho nikdy do žádného auta nedal. Bohužel otec měl na to jiný názor a teď možná lituje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...