Přejít na obsah

Chudá směs u 1.6i/75kW


Host Potvora

Doporučené příspěvky

Ahoj šikovní lidi,

mám O1, r.v. 2001 (MR2002), 1.6i/75kW (tuším AVU) a auto mám už zhruba 7 let (bylo to pvůdoně referentské vozidlo). Najeto cca 156000 km.

Za poslední půlrok mám s autem samé potíže - ložisko na LP kole, prasklé těsnění pod hlavou, po čase opět prasklé těsnění pod hlavou (se servisem se dohaduju dodnes). vyžvejkanou napínací kladku a v neposlední řadě také problém s chudou směsí. Zatímco vše výše uvedené se podařilo (ehm, muselo) dát do kupy, problém se směsí přetrvává.

Svítí oranžová kontrolka elektroniky motoru, auto na volnoběh znatelně pocukává a novinkou je pro mě nyní fakt, že mi za poslední měsíc dvakrát při dobržďování ke křižovatce chcíplo (a ano, kvalt byl vyřazený). V průběhu doby jsme s tím zkusili udělat následující: výměna svíček, výměna palivového filtru, výměna obou lambda sond (obě byly v loji) a samozřejmě průběžná diagnostika přes VAG. Procházel jsem obdobné příspěvky zde na ŠH, ale žádné zjevné řešení jsem nenašel - zda jde o těsnění sání, EGR ventil (to ani nevím, co je...), zanesená škrtící klapka, katalyzátor, který se už možná blíží konci své životnosti, kabely ke svíčkám... podobných součástek jsou v autě nepochybně mraky a myslím si, že zkoušet jednu po druhé není optimální řešení. Jeden známý-servisman navrhoval ještě kontrolu čidel pro sledování teploty vody.

Máte nějaký nápad? Nerad bych cpal do auta, které už má svoje roky, zbytečně víc peněz, než je potřeba - pročež se ptám, nesetkal jste se už někdo s touto tajemnou hláškou o chudé směsi? Po vymazání paměti chyb se kontrolka po cca 20 km stejně vždy objeví znovu.

Díky moc všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začni tím co nic nestojí.To znamená-důkladná kontrola sání a podlakových hadiček.Nezapoměn na hadici podtlaku posilovače brzd,ráda praská.Hledej od vzduchového fitru(mrkni i na něj) směrem do motoru.Když nic nenajdeš špatnýho vyčisti škrtící klapku.Čidlo nech na potom.A svítí ti EPC kontrolka nebo ta oranžová jakoby mašinka v pravym budiku?EPC je elektronika motoru,mašinka chyba motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A svítí ti EPC kontrolka nebo ta oranžová jakoby mašinka v pravym budiku?EPC je elektronika motoru,mašinka chyba motoru.

Předně díky moc za tipy, o víkendu se tomu zkusím pověnovat a snad s příručkou pochopím, o čem mluvíš. Protože jsem povoláním programátor, je tu velká šance, že nakonec budu potřebovat někoho, kdo by se mi na to svědomitě koukl - Brno a okolí vítáno :-).

Co se té kontrolky týká, je to tato: http://www.skodaoctavia.cz/Fotkyvelke/budiky2.jpg (ta v tom pravém budíku, jak je tam spolu s akumulátorem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...