Přejít na obsah

LED denne svetla z RS facelift


Cjoctavian

Doporučené příspěvky

Chcel by som vymenit naraznik za RS a preto ma zaujima ako sa zapoja tie LED? Maju nejaky konektor, ktory len napojim na ten kabel, ktory doteraz napajal ziarovky v obycajnych dennych svetlach? Plug&play? Maju tie LED denne svetla nejaku svoju riadiacu jednotku (zabudovanu)? Chcel by som ich mat aj s funkciou pozicnych svetiel ako to ma standardne aj RS z vyroby.

Z tejto fotky velmi nie som mudry...

post-10844-1255728707_thumb.jpg

post-10844-1255733856_thumb.jpg

Editováno: , autor: Cjoctavian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mě taky zrovna zajímá. Dnes jsem nasadil RS Fl nárazník a konektory od toho nepasují, ani od mlhovek. Budu to dnes řešit.

S tím zapojením mám takovou teorii, ale kdo ví, jestli je správná. U mlhovek to bude ok, tam jsou dva dráty, ale u těch denních je jeden drát navíc. Předpokládám, že je to kvůli funkci denního svícení. Myslím si, že jeden kontakt je na kostru (-) a druhé dva pak napájení (+12V). Ten jeden bude napájení funkce denních světel (to bych vytáhl z toho původního kabelu) a ten druhý pak na funkci parkovaček (to by se teoreticky dalo natáhnout od parkovaček z horních světel). Je to tak? Pokud ano, tak který kontakt je který? (podle čísel na obrázku)

post-18776-1256290047_thumb.jpg

post-18776-1256290074_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Esteze mam FL :) Cize je to mozne aj tak, ze tie LED by som mal len ako denne svetla a parkovacky by ostali povodne - a potom netreba tahat ten drat od riadiacej jednotky? A kam by sa zapojili tie denne svetla? Ako sa uz vyssie pisalo - na povodne kabliky ziarovkovych DRL? Nie zeby som neveril chlapom v autorizovanom servise...ale neverim (lebo nie su schopni ani nafukat pneu na spravny tlak - naposledy 3,5 bar...).

Editováno: , autor: Cjoctavian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže, když zapojím jeden drát (byl takový barevný) na tu jedničku a pak druhý drát (byl hnědý) na dvojku, tak by to mělo svítit? A co když zapojím ještě jeden drát na ten třetí kontakt. Ten drát bych natáhl od parkovaček. Mám takovou představu, že ten jeden kontakt je pro napájení v režimu parkovaček, ale možná ne.

Na ty konektory jsem se ptal, musí se objednat ve Škodovce, cena cca 130 za kus. V pondělí je objednám. Jdou nějak snadno vytáhnout ty piny, je na to nějaká finta?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja riešim rovnaký problém, ale mám MR2007. Myslím ale, že nie je nič jednoduchšie, ako k týmto LED svetlám natiahnuť kostru a parkovačku od hlavného svetla a to denné svietenie napojiť priamo na "zapaľovanie". A jedno maličké relé, ktoré to denné svietenie vypne, keď sa zapnú tlmané svetlá.

Len sa mi zdá, že denné svietenie je funkčné len ak je privedené aj napájanie na kontakt pre parkovačku. Ale pri tej malej spotrebe to nie je žiadny problém tam osadiť ešte aj nejakú diódu, aby pri dennom svietení boli pod napätím kontakty oba (t.j. pre parkovačku aj denné svietenie).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Mozno zbytocna otazka, ale Corner mi vymena hmloviek nijako neovplyvni, ze? U hmloviek staci vymenit konektor za ten zo starych hmloviek - kedze RS hmlovky ho maju iny? :help:

2. Ovplyvni mi vymena naraznika (pripadne uprava kabelaze - v servise) zaruku na auto?

Editováno: , autor: Cjoctavian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nejde to technicky nebo podle předpisů? Myslím, že by to nevypadalo vůbec špatně a o nějakém oslňování nemůže být řeč a jinak by to vadit nemělo. Ty LED denní jsou homologované i jako parkovačky.

Abych mohl dělat pokusy přímo s denními světly, tak bych potřeboval ujistit, že nic světlům neudělá, když prostřední kontakt napojím na mínus a druhé dva kablíky střídavě na +. Zjistím tak, jestli když ho zapojím na jeden kontakt, tak svítí naplno (fukce denních) a na druhém pak tlumeně (funkce parkovaček). Můžu to zkusit? Nezničím ta světla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To byla reakce na to, že tu někdo chce tahat drát od hlavních parkovaček..buď by si ty hlavní vyřadil úplně (pokud jsou ty LEDky homologované i jako parkovačky, není co řešit) a nebo by mu pak svítily současně, což nejde.

Kully ma ORS FL, a povedal, ze horne parkovacky ma absolutne nefunkcne, ich funkciu preberaju stlmene LED. Ale ja som uz videl ORS, ktorej sucasne svietili horne parkovacky aj stlmene LED (asi to nevedeli spravne nakodovat v servie ?!)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ja by som doplnil, že je k tomu treba ešte kopec drobností ako skrutky, plastové nity, kovové nity, konektory, piny do konektorov, parkasenzory, ich držiaky, mriežky do nárazníka, krytky hmloviek, plechové matice , držiaky hmloviek, hmlovky (sú iné ako u RS), ostrekovače, krytky ostrekovačov, držiaky svetiel, držiaky nárazníka, poistku kapoty, spodný držiak masky a viac mi momentálne už nenapadá. Aha, ešte šikovného lakýrnika a kopec voľného času.

A kto chce foto, nech sa páči!

post-407-1256578972_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...