Přejít na obsah

Kolísání otáček


Georgerob

Doporučené příspěvky

Zdravim oktaviány

jezdim cca měsíc v oktě 1.6...výroba 1998, najeto 136000 a poslední dobou si všímám, že hlavně při studenym motoru kolísaj docela otáčky a při nižších otáčkách hlavně na 2 a 3 auto občas škubne, cukne.... začlo to dělat teď, co jsou nižší teploty. Máte někdo nějaký tušení čim to? projel sem si forum, takže jestli tady podobný téma je...tak se omlouvám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdravím příznivce škodovky!

Vidím,že je to tady samý specialista a dost se tady vyznáte.Jsem šťastným majitelem Octavie I 1,6 74kw r.v 1998.

Začali mě zlobit otáčky,které se nečekaně vyhoupnou až na 2000ot. a dokáží se tam držet celkem dost dlouho ....v první řadě jsem měl problém v sací potrubí,na kterém jsem měl díru-vyměnil jsem.Vyčistil jsem klapku a nechal napíchnout.Do základního nastavení se podařilo dostat až na několikátý pokus.Jezdil jsem celý den bez problémů a objevilo se to znovu.Poté co jsem to celý den nechal byli zase dva dny pokoj a znovu se to vrátilo....mám pocit,že studený motor zlobí víc,takže zkusím ještě teplotní čidlo......stále se snažím vyhnout výměně klapky,za kterou chtějí ve škodovce 14000,druhovýroba (nevím odkud )vyjde na 7000.Vím,že mě to asi nemine,ale potřebuju mít jistotu,že je problém v ní,abych ji nekupoval zbytečně.....Ani po připojení mi to nikdo neřekl s jistotou.....prosím tedy kohokoliv,kdo měl stejný problém,nebo by věděl,kde je "zakopaný pes",o radu......Předem děkuji!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím měl jsem problém s tím, že mi na mé Octávii 1,6 74 kW kolísali otáčky, tak při jedné návštěvě servisu jsem jim to řekl a oni mi řekli že stříknou do vstřikovací klapky nějaký sprej, a že to bude ok, tak to udělali a bylo to stejné, pak mi zkusili vyměnit podtlaková trubka se zpětným ventilem z motoru k posilovači brzd prý byla praskla tak by to mohlo být ono. Ted po výměně otáčky kolísají pořád, a kolísají tak že při vyřazení na neutrál (třeba při parkování, dojezd do křižovatky atd.) tam někdy skočí 2000 otáček a při přeřazení otáčky také vyskočí i když vůbec nemám sešlápnutý plyn. Měli jste někdo podobný problém? Prosím o radu?

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...