Přejít na obsah

Vyšší spotřeba


Paul

Doporučené příspěvky

Ahoj

prosím vás jsem úplný lajk a potřeboval bych poradit.Vypadávalo my turbo do nouzáku tak jsem to dal opravit a vymněnili my váhu vzduchu.Po výmněne vše fungovalo asi půl roku, až ted z ničeho nic turbo vypadne a po chvíli hned samo zase naskočí,dělá to ale při nízkých otáčkách mezi 1000 a 2000. A do toho se mi zvedla spotřeba na 7 litrů,ale počítač na palubce ukazuje průmněrmou od 2,1 do 3,5. Tak jsem z toho úplně rozhozenej. Jo a asi před rokem sem turbo nechával čistit.Vymněnil sem všechny hadičky a ventil N75 taky.Mám octávku 1,9 tdi 81kw rv 2000 najeto 250000 km. předem díky čau.

Editováno: , autor: vaholn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím. po devíti letech kdy jezdím do práce a vím jakou mám spotřebu jsem byl nucen vyměnit K.O.motor mám nyní vyšší spotřebu asi o 0,4až0,5L/100km.Jedná se o motor ALH 66kw.Ten jiný motor byl nastrojený tzn. s turbem a vstřikovacím čerpadlem,jen se vyměnil jeden vstřik s tím konektorem protože ten starý ho měl jiný.Motor startuje na drc a jede pěkně,jen má tu vyšší spotřebu.Přemýšlím čím by to mohlo být a napadá mě jen to čerpadlo protože ostatní věci zůstaly původní.Má někdo jinou myšlenku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj všem, mám problém mám octavii 1.9 tdi 81kw klh kombika, najeto 200 rok 2001. Motor táhne jede občas hůř občas líp diagnostika nahlásila problém regulace plnícího tlaku, už 4x za rok se mi stalo že to hodilo nouzák při chcípnutí a opětovném nastartování to už neudělá i kdybych s tim dělal cokoliv, motor jede velice slušně ale dává to tak jak :) tím chci říct žře jsou chvíle kdy se mu chce víc a kdy se mu chce mín příjde mi jak by někdy se mu chtělo pouze nba 60kW jindy na 81 a jindy tak cca na 75 možná je to jen subjektivní dojem ale zdá se mi to tak! Dalším bodem je poměrně vysoká spotřeba a to podle tankování je to 6,5 litru na 100km každé tankování v mrazech co teď byli po městě to dalo dokonce 7, ujedu vždy než blikne rezerva a jakmile blikne jedu natankovat, rezerva se pravidelně rozsvěcí v 660 km +-, palubní počítač lže! píše 4,9/100 dlouhodobou spotřebu a není to pravda!!!! ... auto nemá a nikdy nemělo chiptuning. Prosím o radu :( děkuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat v čem by mohl být problém když mám spotřebu 7L/100km 

Palubní počítač ukazuje 4 až 4,5l jezdím s klidnou nohou, ale podle nádrže to tak není.

Nemůžu přijít nato v čem by mohl být problém?

 

Děkuji za odpovědi a doporučení co dělat.

 

Rozvody mají 60tis olej měnen nedávno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, nejdříve by bylo dobré uvést, jestli to začalo dělat, nebo to tak je už od koupě.

 

Pokud to dělá od koupě, může tam být nějaký chip (možná špatný), jiné vstřiky.. 

Dobré by bylo určitě prohlédnout přepadové hadičky a tak celkově, jestli to někama neteče ven. Nahlédl bych určitě na diagnostiku, možná napoví, nějaká chyba, předvstřik atd..

Jinak spotřeba je odvislá podle hlavně délky trasy, pokud jezdím 5kilometrů a ještě po městě, tak je 7litrů reálných, i při lehké noze. 

 

Druhá věc je jak "podle nádrže"..

Aby šli dělat nějaké závěry, je potřeba natankovat plnou, celou ji vyjezdit a pak dotankovat zase do plna. Jinak podle odhadu kolik ubylo za tolik a tolik km je pouze hloupá spekulace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...