Přejít na obsah

2.0 MPI - jak zvysit vykon motoru


ales

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny fandy Fabii,mam jednu otazku,jezdim ve Fabia Combi 2.0Mpi s 115 Ps(85Kw) [/b]a chci se zeptat jestli kdyz si koupim jine filtry jestli se to nejak projevi na zrychleni nebo na celkovou jizdu.Nechce se mi hodne do ni vrazet,tady v Nemecku to neni nekdy tak levne.Diky za rady a napady.

S Pozdravem Ales -_-

post-8-1145210000.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje pre tento motor aj celý turbo-kit, ale je to pálka. Ale motor ožije temer na úroveň 2,0 TFSI. Kedysi mi tento motor tiež hovoril pane a bol som spokojný, ale tiež ma to škrelo, ako z neho dostať viacej. Ale napokon to ostalo v pôvodnom stave. Každé zvýšenie výkonu by prinieslo aj zvýšenie spotreby alebo zníženie životnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslim, ze tenhle motor pude hodne solidne ozivit. Sikovnej clovek co dela do sportovnich uprav ti znej udela bezproblemu pres dveste koniku ale za jakou cenu.

Je to vse sporny ale kdyz uz upravovat za nakej rozumnej penizek chce to zacit postupne. Predevsim to chce solidni zaklad, aby motor drzel to znamena plnou syntetiku a svicky nejlepe Denso Iridium Power bude se to delat primo na tenhle motor ale jedna stoji kolem 500kc ale sou to nejlepsi svicky na nasem i svetovim trhu. Tohle je hodne solidni zaklad pro dalsi laborovani, podival bych se treba na www.cartechgroup.cz zavolal bych Markovi jestli ma v ceniku nakou ostrou vacku pro tenhle typ motoru. Urcite se da treba olejovej chladic, pro nasledny zvysovani vykonu celkem dobra vec a vypada to hodne sportovne. Urcite se da pote laborovat s vyfukem, prozkoumat jak to ma delanej kat jestli je lamdba sonda pred nebo za katem a podle toho resit pokud je pred katem tak kat vyhodit, misto stredniho dilu dat dinamizer neboli rezonator ale jen urcitej typ, s pulkulickama zakroucenejma do spiraly zvysuje podtlak v potrubi a pusobi jako malickej vysavac splodin z valce, koncovim tlumicem nakym hodne prudusnym clovek uz vubec nic nezkazi. Dal se budou dat sehnat zavodni svody. urcite podporit filtrem nejlepe konus a kaslicek a privest studenej vzduch, vykon to nijak nezvedne brutalne ale auto lepe dycha a chovani pri hustym desti, coz je u nas dost bezny jsou dost podstatny, mnohokrat sem videl i slysel o vcucnutym papirovim filtru do sani v dusledku zvlhnuti a roztrhani na kousicky. Papirak vazne uz nikdy. Tim asi konci takovy to co si clovek muze udelat vymenit navarit doma na koleni nebo nekde u kamose v dilne, teda krom te vacky co sem uvadel to uz patri do uprav, ktery bych asi prenechal odbornikovi, skusil bych napsat nebo zavolat do motor-excel jestli by pro tebe nemeli naky reseni co tam vylepsit. Ale podle me je realne bez turba tak 150-170PS ale vse naprosto vse je otazkou penez.

Napriklad motory atmosfericky co se davaji do Oktavii II Cup tak sou 2.0 maj asi 201PS. Coz je velice solidni, ted nevim ale myslim si ze nejsou ani na bazi FSI ale ze je to snad i ceskej motor, mozna nekdo jinej upresni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diamant: jasny dost mozny musel bych to zjistit, jeden chlapik co od nej kupujem casto auta z brna to prave jezdi :), sme byli s tatou na exkurzi tak to povidal co to presne je ale nak se mi to vyparilo z hlavy. Nicmene to nemeni nic na faktu ze i MPi je dobre stelovatelnej motor, urcite lip jak 16V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ani ne :) Ale kdyz mi houmr nabidl - ber to v uvozovkach, vysvetleno vyse - vymenu za motor lepsi konstrukce kus za kus, tak bych to udelal :) Ty ne? Co bys udelal, kdyby ti nekdo nabidl vymenu tveho motoru za 1.8T? ;)

1.by som sa asi zasmial ,ci je ten clovek pri zmysloch

2.by som sa asi rozplakal,ze to nieje povolene ako prestavba

3.by sme sa Martin stretli v blazinci :t

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...