Přejít na obsah

Jak vyměnit čidlo teploty chladicí kapaliny


Anthony

Doporučené příspěvky

Tak ja jeste rozsirim svoji teorii :-) Prvnich par vyskytu hodnot snimace mimo mez muze byt ulozeno jako sporadicka chyba, bez rozsveceni kontrolky motoru, az po nekolikatem vyskytu (jizdnim cyklu) se chyba zmeni na trvalou a rozne se kontrolka motoru (snimac teploty se neprimo podili na emisich, takze by mela svitit kontrolka MIL) anebo uz dalsi vyskyt nebude a po urcite dobe se sama chyba vymaze, aniz by jsi se o ni dozvedel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mně je to tak, že čidlo odešlo znova.

Týden bylo OK, ale teď je zase lapené a jen co smázneš chybu a hned co nastanou podmínky tak se chyba zase zapíše.

Prostě to čidlo není KO úplně, ale v nějakém rozsahu teplot zblbne. Proto to nevyhodí chybu hned, ale po dosažení určité teploty.

Anebo je špatně ještě něco jiného. Třeba dráty k čidlu. V klidu je to OK, ale za jízdy nebo já nevím co, se něco někde hne a chyba je na světě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

jen pro info:

 

Zatím nebyl čas vymenit to čidlo, a začala mi svítít takováhle diskotéka s tím že ihned po nastarovani se spustil ventilator sahary, už to teda zase zhaslo a sviti jen vtrutlník - vada motoru.

 

Kamarád automechanik rikal že te vrtulník že svítí nevadí, že to muze mit vliv max ve zvýšení spotřeby.

 

Ale co ta diskoteka trech kontrolek viz. foto a spusteny vetrák? Take to nevadí kdyby to zase zacalo blbnout? ted mam dost starosti tak bohuzel neni cas nechat auto nekde v servisu nebo se zabývat opravou.

post-47854-0-84167200-1370886669_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svítící kontrolka ABS a ASR (ESP) - tipuji vadné některé ABS čidlo. VAG řekne které. A i když už to nesvítí, chyba zůstala jako sporadická.

Kdyby svítila jen ASR (ESP) pak je třeba problém z tlakem brzdové kapaliny, čidlo toho tlaku, nebo taky špatný předvstřik (ikdyž tohle s brzdama nesouvísí, ale tato kontrolka tuto chybu taky signalizuje).

Ale obě tyto kontrolky současně - tipuji pro začátek to čidlo.

Sahary s tím vůbec nemusejí souviset.

Anebo souvisí a s tím ruku v ruce všechny tři kontrolky.

Každopádně VAG, bez něj je to.jen hádání z ruky.

Nicméně zkus tohle řešit ve vlákně s podobným problémem ať se nám to tady nemíchá všechno dokupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Moze prosim niekto poradit ?

Od isteho casu mi zacala teplota chladiacej kvapaliny pomalsie stupat. Ako keby bol chladiaci okruh permanentne otvoreny hned od nastartovania. Ked to bolo v poriadku rucicka teploty vystupala pomerne rychlo (v lete po 5-7 kilometroch striedmej jazdy) do polovice stupnice, v tomto bode sa zrejme okruh otvoril a v tejto polohe sa stabilne drzala. Momentalne a najma v zime sa rucicka za jazdy do polovice stupnice ani nedostane. Vplyvom toho je aj kurenie slabsie. V servise ma odbili, ze podla nich sa zohrieva normalne a ze VAG nic nehlasi. A samozrejme si svoju pracu nechali zaplatit no problem pretrvava dalej. Ide o motor 1.8T 110kw AGU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 3 roky později...

Ahoj, měl bych dotaz ohledně čidel chladící kapaliny, tak nějak tápu v tom, kolik jich vlastně je. Mám 1.8 T 20V, AUM, podle VINka mi na škoda dílech vybíhá jen jedno (ctyrpinove), ale údajně by se i v mém motoru mělo nacházet ještě jedno. Nasměruje mě někdo? 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...