Přejít na obsah

OCTAVIA II - nastavení klapek ventilace???


mečoun

Doporučené příspěvky

Ahoj zdravím,

poradí mi někdo s problémem ventilace u manuální klimatizace?

Auto mi topí pouze v poloze nastavení větrání na nohy. Do ostatních poloh jde pouze studený vzduch i při nastavení teplotního ovladače na maximální topení.

Čím to může prosím být??? V servisu mi již vyměnili servomotor ovládací klapky topení, ale ani po tomto zásahu to funguje tak, jak popisuju.

Díky předem

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, mám tento istý problém (1,9 tdi pd 5/2007) Na začiatku mi to blblo tak, že to prestávalo kúriť, robilo to veľké skoky v nastavení teploty - na maxime bol vzduch vrelí, kúsok som ubral a už bol vzduch vlažný. Bol som v servise kde to nastavili na nejakú nulovú alebo akú hodnotu. Regulácia teraz funguje plinulejšie. Ale mám teraz problém ako Tomáš - keď naštartujem studený motor, tak to začne kúriť len na nohy, na nohy a na sklo. Zvyšné 2 pozície fúkajú studený vzduch. Začnú ísť až po určitej dobe prevádzky. Dosť tomu pomôže ak vytočím pár krát vetilátor z 0 na 4. vtedy to väčšinou začne kúriť. Bol som s tým znova v servise a znova robili kompletnú diagnostiku - bez závad.

Volal som im, a chcú robiť ďalšiu diagnostiku - vraj to mám nechať na noc, že to skúsia ráno. Ale podľa mňa to bude zbytočne vyhodených ďaľších 30€. :feve:

Tomáš!, skús ak ti to nebude kúriť na tie sklá vytočiť vetrák pár krát po sebe z 0 na 4. Malo by to potom kúriť. Daj vedieť.

Budem vďačný za každý názor. Ďakujem. Juro. :help:

Editováno: , autor: Bodka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

dneska jsem dal auto do servisu (Autokomplex Menčík), tak jsem zvědavý, jak si s tím poradí. Nevíš náhodou, jak zjistit, jestli ten starý servomotorek klapk, který mi dali po výměně, je v pořádku či není? Přijde mi, že mechanicky funguje dobře a mojí závadu jeho výměna neopravila. Tudíž si myslím, že ho vyměnili zbytečně.

Zatím

Mečoun

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,presne sa v tom nevyznám, ale servomotorček by podľa mňa mohol byť vadný. Je v ňom nejaká elektronika čo zabezpečuje jeho správne pootočenie podľa zrejme nejakého príkazu z riadiacej jednotky. Otázka je či servomotorček nesprávne reaguje na povel z RJ, alebo RJ dáva zlí povel servomotorčeku. Ale v každom prípade ak ti to nefunguje aj po jeho výmene tak to v ňom určite nebolo.

Zaujímavé aspoň teda u mňa je, že ak prepnem kúrenie na okná, fúka studený vzduch. Ale ak prepnem na nohy, síce z výduchov na okná nefúka (čo je logické keď je prepnuté na nohy :D ), ale je z nich cítiť teplý vzduch. A z toho mi vychádza že pri prepnutom kúrení na okná nefunguje kúrenie ako také, a nie že sa neotvorí klapka a nepustí do výduchov teplí vzduch.

neviem teda......

Daj mi prosím ťa vedieť ako si dopadol.... držím palce :)

Editováno: , autor: Bodka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vám kterým vykazuje climatic abnormality v topeni ci chlazeni doporucuji skusit jeste nez to date do servisu "reset" klapek ventilace. Dela se to tak ze zmacknete naraz tlacitko vyhrevu zadniho skla a tlacitko vnitrni cirkulace vzduchu (obe tyto tlacitka jsou nad tlacitkem AC) Zmacknout naraz a podrzet cca. 5 vterin. Mela by se resetovat ŘJ a klapky by se meli prenastavit do puvodniho tovarniho nastaveni. Ovsem vyzkouseno to nemam, me klima/topeni funguje tak nebyl duvod to zkouset.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj všem, tak to nakonec dopadlo tak, že mi vyměnili jedno teplotní čidlo a od té doby to funguje vcelku dobře. Jen se mi zdá, že při delší cestě se teplota přiváděného vzduchu stále zmenšuje. Připadá mi to, že je čidlo zahřívané stále více od motoru a pak tím pádem čidlo pouští studenější vzduch. Rád bych slyšel ale názor někoho jiného.

Díky a zdravím

Mečoun

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si myslím bude normální regulace.

Nesmíš zapomenout že teplota Tebou nastavená je teplota interiéru a ne teplota foukaná.

Prostě se přibližuje nestavené hodnotě.

Př.: Máš nastaveno 22°C

V autě na počátku je 10°C.

Začne foukat teplý vzduch (víc než je 22°C).

Po čase je v autě třeba 21,5°C a tolik už teplého nepřivádí.

Toť můj názor-třeba špatný.... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Já mam na OII zase záhadně prohozené (o 180°) nastavování průduchů (místo výhřevu na nohy mi jede přesne to na opačné straně...atd.)

Myslel jsem si, že je ovládání pootočené, ale nejde to zasunout jiným způsobem.

Nemáte někdo zkušenost?

Nevím, co s tím předchozí majitel mohl provést.....zkusím ten reset, ale řekl bych, že tohle je mechanická záležitost ??!

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 roky později...

Čaute, viem že je to už stará téma ale potrebujem ju znovu otvoriť. Mám ten istý problém o ktorom sa píše na začiatku témy t.j. pri climatiku mi nejde teplý vzduch s ofukov. Tiež som už dlhšiu dobu mal problém s nastavením správnej teploty, keď som otáčal kolieskom z 18st. teploty na vyššiu tak zareagovalo to až vtedy keď som mal až koliesko úplne otočené na najvyššiej teplote 22st. a vtedy už náhle sa zmenila teplota zo studenej na veľmi teplú. Predpokladám že tiež mám zlý snímač G191 teploty vzduchu privádzaného do stredného priestoru ako aj predchádzajúci dvaja kolegovia ktorý mali ten istý problém. Jeden z nich píše že sa k nemu dá nejako dostať pri vybratí rádia. Ja som našiel návod podľa ktorého musím vybrať celú prístrojovku. Neviete mi poradiť ako sa k snímaču G191 dostanem najjednoduchšie? 

 

post-87924-0-56258800-1396857698_thumb.j

 

Š.Octávia 1,9 TDi, 77kW, r.v.10/2005

Editováno: , autor: Edisko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...