Přejít na obsah

kontrolka žárovek


Juros

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi,

kolegovi praskla žárovka v mlhovce a rozsvítila se kontrolka prasklých vláken.( po nastartování cca 30sekund bliká a pak zhasne). Žárovku vyměnil, ale kontrolka stále svítí. Zajel do škodovky a tam mu řekli, že na diagnostice nic není a poslali ho pryč. :aggressive:

Nevíte někdo co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto budu mít k dispozici až v sobotu, ale po telefonické konzultaci to bude určitě kontrolka corner, jak už jsem psal dříve. To auto koupil někde v bazaru a kontrolka začla svítit až když praskla žárovka v mlhovce. Žárovku vyměnil, ale kontrolka nezhasla. Nejde vymazat ani diagnostikou. To zkoušeli ve škodovce. Je to divné, ale je to tak.

Neví někdo, jestli jde přeprogramovat ŘJ aby nepoužívala corner?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než začnete snít o přeprogramování a obcházení ŘJ (jak typické pro čechy něco ochcávat, že..), zkuste se, prosím, podívat do návodu. Ono v něm občas je i něco rozumného.

Ve FII/R žádná kontrolka prasklých žárovek není. Jediná nadstandardní kotrolka týkající se světel je kontrolka "Dynamické přední světlomety". Je společná jak pro corner mlhovky, tak pro natáčecí světla.

Moudrá literatura pro corner mlhovky praví:

Porucha systému rohových světlometů je signalizována rozsvícením nebo blikáním

kontrolního světla.

Řešením by bylo možná říct servisu, aby se naučil pracovat s diagnostikou a nebo s kontaktními osobami ve výrobním závodě. Je ostuda, když předají zpátky auto s tím, že si nevíjou rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

mám roomstera r.v.2006 1.9.TDi a kontrolka natáčení dynamických světel se mi rozblikala též... natáčení světel nemám( teda aspon jsem si toho nikdy nevšiml) , corner fci též ne a mlhovky mi svítí obě...teď babo raď.... na diagnostice u známého to ukázalo chybový kod 1771... nevíte prosím někdo , co to může být??

díky ;)

post-36668-0-66579500-1300348766_thumb.j

Editováno: , autor: freevisio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Jaká výbava má hlídání poruchy žárovek?

Mám 10.2010 ambiente plus a skoušel jsem ledky v dením svícení a v tý příležitosti jsem chtěl vyskoušet jak to bude hlásit když odpojím žárovku.

Odpojil jsem nakonec obě, zapnul zapalování a nic mi to nehlásí ani kontrolka nesvítila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak 10.2010, ale u mě 5.2011 denní vůbec nejdou přes ŘJ. Ani obrysovky které jsou spínané přes ŘJ, jen tak spálení neohlásí. Musí být odpojené - spálené vpředu i vzadu na stejné straně, aby to ohlásilo spálenou žárovku. Tj. 3 žárovky vlevo, nebo 3 vpravo (vzadu jsou 2).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

buď to není nakodováno, ale spíše bych to viděl, že to neumí jednotka (několik verzí), zkusit to jde jednoduše odpojit přední blinkr ;) a musí hlásit pokud je to více žárovek například ty obrysovky musí jich být odpojených více je to psáno i v návodu k obsluze

Editováno: , autor: KoNG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za tip s tím blinkrem. Tak mi to kontrolka signalizuje ale maxidot nic nepsal. Já myslel že ty dvě žárovky pro dení svícení jsou samostatně a při prasknutí to bude hlásit mám namysly (fabii facelift). Ty obrysovky jsem bral jako zadek auta + parkovačky. Takže led žárovky do deních svícení se mužou klidně namontovat aniž by se člověk musel bát že to bude hlásit prasklou žárovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...