Přejít na obsah

relé denního svícení


lukisoft

Doporučené příspěvky

Ahoj potřebuji poradit. Dostal jsem origo od škody relé denního svícení. Ale bohužel jsem se dočetl že funkce je taková že po nastartování se zapnou světla ale to je vše. nesvítí SPZ, dálkové ani prý budíky a přepínače. Takže v noci musím stejně otočit přepínač světel, což nechci. poraďte prosím jak to přepojit aby to šlo tak jako bych měl zapnutý přepínač. děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osvetlenie SPZ svieti. Budiky a ovladace nesvietia. Svieti na budikoch iba kontrolka svetiel. Je to z dovodu uspory energie atd. Je zbytocne aby to cez den svietilo. V noci si vzdy musis zatocit koleckom. Ale dufam, ze v noci by si zapnut svetla nezabudol. Rele sluzi na to, aby si nezabudol zapnut svetla. Neplni funkciu komfortnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto se to jmenuje relé denního svícení (ne světla DS), stálé otáčení knoflíkem mu taky asi nesvědčí a co si budeme říkat všichni zapomínáme a to je vidět na cestách. Svítí ti tlumené, přední a zadní obrysovky, spz a zelená kontrolka, přes den snad dálkové kromě výstražných které normálně fungují nikdo nepotřebuje. Já jsem do osvětlení spz dal akorát LED místo žárovek aby se lišta nad spz zbytečně nevyhřívala. Funkce relé tu byla tuším nedávno popsaná. Pokud budeš mít namontované origo světla DS stejně musíš v noci otočit kolečkem tak co teda chceš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no právě že nechci nic. Nechci otáček kolečkem. to že nesvítí budíky a ani přepínače mi nepřijde jako velké ušetření energie vzhledem k tomu že tam jsou ledky s odběrem 20mA což je cca 0,25W a těch ledek tam není zas tolik. Dá se to teda nějak udělat třeba i jiným způsobem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite zalezi na zapojeni, ja mam v aute dodelany rele na sviceni v original servise a zapojeni je, ze to samo rozsviti vse krom spz a nejdou dalkove svetla.

zbezne jsem koukal, ze vedou draty k prepinaci svetel, myslim si, ze staci jen zapojit na jinou pozici pinu (nebo pridat jinam, pres diodu) a bude mi svitit i spz a pujdou prepinat dalkove.

Az se dostanu k autu, tak aspon napisu co kam pripojili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je potreba udelat dve veci (taky jsem to u sveho origo rele delal): Na spinaci svetel musis propojit pin 17a/6 nebo 17a/3 (jeden z nich je neobsazeny, jsou stejne, takze je jedno jaky pouzijes, na ten druhy je pripojene to rele denniho sviceni), s pinem 17a/16 ze ktereho vede šedo/fialovy drat, tim ti bude po zapnuti klicku svitit palubovka i SPZ. Druhy krok bude slozitejsi, musis rozebrat pojistkovou skrin a uvidis tam zlutozeleny drat, ktery vede z rele denniho sviceni(na prvni pohled tam nepatří, protože nevede hlavním svazkem) a je rozdvojeny, jeden konec je spojeny se zlutozelenym dratem, ktery puvodne vedl do pojistky a druhy vede prave do te pojistky kam vedl puvodni drat. Rozdvojeny drat musis odpojit a do pojistky zapojit zpet puvodni kablik. Rozdvojeny kablik z pojistkovky zavedes ke spinaci svetel. Z konektoru spinace vypinujes z pozice 17a/4 žluto/červený drát a na jeho pozici dáš jeden konec žlutozeleného kabliku a druhý konec propojíš s žluto/červeným kablikem. Vypadá to složitě, ale není, až to rozebereš a uvidíš, bude ti vše jasné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...