Přejít na obsah

neudrzi volnobech, otacky kolisu, dlho startuje, nepravidelny chod


Adam Belan

Doporučené příspěvky

Tak dnes som bol kupit fungel novu AC pumpu, a nahodil som ju tam a vymenil olej. Presiel som 9KM a auto chciplo na patronke.. Kamos ma odtiahol, a nova accka sa zadrela! V dnesnej dobe asi nic nevidrzi.. Tak som ju demontoval a vratil. Kupil som na staru typu tu membranku a akurat to menim... To auto ma asi naozaj nema rado :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja som tam bol okolo 13:00 smerom do dubravky v odbocovacom prude... Lejem tam divinol 15W-40 capovany... Ma celkom dobre parametre Výrobca: DIVINOL

Popis: Divinol Super 15W40

Klasifikácia : API SF/CE

Klasifikácia: ACEA (CCMC) D4

Normy: MercedesBenz 228.1

Normy : FORD SSM-2C-9001 AA

...

Mno ako som pisal, kamos ma odtiahol domov... AC pumpu som isiel reklamovat, druhu nemal, tak som zobral membranku. Prisiel som domov, nahodil som novu membranku a nechcela tlacit. Pokazil sa ventil privodny a nezatvaral sa. Tak som zacal zhanat ventil.. Nic.. Nakoniec som okolo 16stej vybehol do petrzky uz po 3 krat, ze kupim opet novu ac pumpu celu. Tak som kupil, namontoval a zatial funguje :) Tieto ACcky ma nemaju rady..

Akurat ako som bol s nim vcera jazdit, tak mi nieco zacalo dret, skret, vrzgat obcas pri brzdeni od laveho predneho kolesa.. Dufam, ze to bude iba ten plech..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plech pri brzdovom kotuci robi dost casto sarapatu.

Ohladne toho oleja. Je to mineralny olej. Nechces skusit polosyntetiku? Ja davam 10-40 a maximalna spokojnost. Tento olej bol liaty do mojho motora od zaciatku a maximalna spokojnost. Ma najazdene cca 70 tis. a po kompletnom rozobrati cistucky ako novy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ten plech nevidal ziadny zvuk :) Asi sa zlakol, ze ho demontujem :aggressive:

Mozno pri dalsej vymene ovsem ak nebude opet predcasna dam nieco kvalitnejsie.. Ale niesom si isty ci je to fixed.. Myslim tym benzin do oleja.. Za poslednych cca 1000km som ho vymenil viac jak dost... Teraz som objednal nove tlacitko na svetla, silentblok na motor /spodny/ a tlmice na kufor.. Este by som rad kupil vzperu medzy predne tlmice a niekde zohnal ten plast v ktorom drzi radio.... Pokial toto urobim a bude vsetko fungovat tak budem skakat od radosti lol

Editováno: , autor: Adam Belan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Caute, tak mam dalsi problemik.. Asi tak pred tyzdnom som vymenil brzdovu kvapalinu vsetko bolo v pohode. Dnes som sadol do auta a ako mame nasnezene tak som zistil, ze mi pri brzdeni najprv brzdi prave zadne koleso a potom vsetky ostatne.. Auto pri brzdeni na snehu ide neustale do smyku.. Odvzdusnene to boln dobre. Teraz neviem ci je vadny hlavny brzdovy valec alebo ci to moze byt aj nieco ine...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som mal pridrety valcek a cez leto som to nebadal... prisiel prvy sneh a mna to v zakrute otocilo ani neviem ako. :)))

Proste na suchej vozovke sa to dokazalo pretacat, ale na smyklavom povrchu ostalo zablokovane a smykalo sa.

Casto sa dostane bordel zo starej hadicky do valceka a potom sa nevracia a ostava vytlaceny. Ale ked si toto vsetko menil tak potom neviem kedze to robi iba jedno kolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie, menil som iba valceky... Hadicky a trubky ostali vsetky stare... Ale uz som videl hadicku, cez ktoru nechcela prejst brzdova kvapalina... Aj keby nesla, tak nemoze tak razantne brzdit prave zadne a ostatok zabera az potom.. Ked som mal chybnu hadicku /na starom facku/ tak mi nebrzdilo lave predne.. Alebo brzdilo, ale velmi slabo :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozrejme ani ja :) Musi opadnut tento dnesny sneh, a potom sa do toho mozem pustit... Ale ked nad tym logicky rozmyslam, tak moze byt bud ten obmedzovac pri hlavnom brzdovom valci, alebo sa zasekava valcek ako si pisal, tym padom ostane povysnututy a ta troska brzdovky co sa pri jemnom brzdeni do neho dostane, tak sa otvori iba o par mm, ale aj s tym zaseknutim sa otvori viac.. Chce to proste teplo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdy hotove... Bol to ten sulcek na hlavnom brzdovom valci, tzv. obmedzovac zadnych brzd.. Vymenil sa a vsetko funguje tak ako ma..

Dako moc cez neho prechadzala brzdovka, a tym padom kolko poslala dopredu tolko islo aj dozadu a hned na snehu to blokovalo..

Akonahle sa obmedzovac vymenil tak to brzdi fantasticky a hlavne nestaca a ide rovno, pricom ziadne koleso hned neblokuje...

A zase sme o nieco mudrejsi... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 5 let později...

ážený pane,

měl jsem stejný problem u Favorita - je to způsobeno prasklou membránou v karburátoru, která zabezpečuje při maximálním výkonu přímý tok benzinu z plovákové komory do sacího potrubí. Dále je tam ještě membrána u akcelerační pumpičky - obě dvě věci bych radil vyměnit a je pokoj. Já jezdím na LPG a ten plyn bezpečně rozežírá tyto membrány a tak je měním pravidelně každý rok, protože nestřídám plyn a benzin. Když praskne membrána u AC pumpy, tak je benzin pouze v oleji a ne v sacím potrubí, kdežto ze sacího potrubí se lehce dostane do oleje. Koukněte se na řez karburátorem a popis při jeho jednotlivých činnostech, hlavně při plném výkonu a pochopíte, co jsem sem napsal.

 

Vypadá to, že mám stejný problém jako na začátku tohoto topicu (popis cca odpovídá) a chtěl bych se zeptat na membránu v karburátoru pro max. výkon. Tím je myšleno membrána obohacovače? Kontroloval jsem ji a ta vypadá ok. Na membránu akcelerační pumpičky jsem se nedíval. (Favorit 89 135L, karburátor Jikov 28-30 Lekr)

 

Add: když motor naskočí, tak musím držet hodně plynu jinak se začne dusit a chcípat. Nechce vůbec do otáček a svíčky jsou po chvíli mokré od benzínu. Vypadá to na příliš bohatou směs... Napadá mě sehnat kolegu, co omrkne, zda se po nastartování otevře klapka sytiče... A zřejmě plovák a jehlu u plováku.

Editováno: , autor: CcervV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...