Přejít na obsah

Co potřebuji při odhlášení vozidla?


anthAn

Doporučené příspěvky

Dostala se mi do ruky škodovka (105 M) s proraženou vanou. Kluci s ní blbbli na polňačkách a prorazili vanu o nějakej kámen, ani neni zadřená. Ale teď k věci:

1 vzal jsem jí jako na šrot, v techničáku je první majitel nějakej pražan a v odhlášce je nějaká firma, ty kluci co mi jí dali to měli na sebe na plnou moc a já to mam na polnou moc od nich. Jak je to s tou odhláškou? na koho je teď auto napsaný.

2 Taky se chci zeptat jestli to hodí nějakou tu korunu, když to odtáhnu na vrakáč a legálně odhlási včetně dokladu o eko. likvidaci a jestli se za odhlášení auta něco platí.

3 Co kdyby se to prostě nechalo a rozebralo, roztřídit kovy a odvézt to do sběrny a o doklady se nestarat

4 ještě mě napadlo to rozebrat a nahlásit krádež automobilu (pochybuju že by policajti hledali starou škodovku a v tý době by stejně už byla rozřezaná ve sběrně (bez čísel a štítků)

5 muselo by to být napsaný na mě nebo by to musel vyřizovat předchozí majitel (odhlášení)?

6 a může to být vůbec napsaný na mě když mi je teprv 17?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte, potřebuji urychleně pomoc. Klidně toto téma pak smažte, ale já teď nemůžu nikde najít, jak je to doopravdy. Prodal jsem auto, teď je potřeba jej odhlásit. Jaké doklady budu potřebovat? V pondělí bych to chtěl zařídit a musím jet na jistotu, abych nejel zbytečně. Od vozu mám je velký TP a údaje o novém vlastníkovi. Veškeré ostatní doklady má nový majitel, který bydlí asi 400 km ode mě.

Bude mi stačit velký TP a údaje o novém majiteli, abych mohl auto odhlásit? Následně bych poslal novému majiteli velký TP a on si vůz přihlásí do 10 dnů na sebe. Je to takhle možný?

Moc díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,no á jsem v srpnu přehlašovala auto na jiného majitele a chtěli po mě velký i malý TP a dokonce doklad o pojištění. Byla jsem v Praze na Bohdalci.. Malý TP a pojistku měl nový majitel tak jsem musela čekat až mi to odešle do Prahy. Jinak u pojistky jsem mávala duplikátem zelené karty a tu odmítli že jen originál,tak nevím jak pochodíš když máš jen velký TP :( Zuzka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto se musí odhlásit tam kde máš ty jako jeho majitel trvalé bydliště :-( rychlejší je, at ti ty podklady pošle doporučeně domů,on si stejně musel udělat svou pojistku a místo malého tp mu funguje kupní smlouva kterou určitě máze oba... tu jsem mimo jiné zase potřebovala k ukončení povinného ručení..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

á pán je právník......stále ale platí že se dá od každé smlouvy odstoupit..za jakých podmínek je věc jiná......na tom nikdo nic nezmění.....pak už to bude jen boj mezi právníka obou stran.....a rodinný důvod / asi finanční / je taky důvod..nemyslíš?

Editováno: , autor: Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty si koupíš nové auto, po týdnu řekneš že nemáš na splacení a tak ho vrátíš a oni ti vyplatí hotovost, to je dobrý vtip :smich: .Podle tebe jde od každé smlouvy odstoupit. A právník nejsem PANE VEDOUCÍ ;)

míro nehadej se kort když má vedoucí pravdu......koupiíš auto - po tydnu odstoupíš od smlouvy - auto se dá do prodeje (bazar,komise atd.) - až se prodá doplatíš prodejci rozdil puvodní ceny(+úrok atd....) a hodnoty prodanyho a hotovo.všechno de zrušit otazka je za jakych podmínek podle smlouvy.

a stejně bych postupoval asi i tady prodam jinde ale chci po tom prvnim kupci rozdil puvodní ceny(kterou podepsal) a novy ceny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...