Přejít na obsah

Co potřebuji při odhlášení vozidla?


anthAn

Doporučené příspěvky

Tak odstoupit by mohl leda pokud by se na autě objevily nějaké ukryté vady, pak může požadovat slevu nebo odstoupit od smlouvy. Ale jeho rodinné problémy nemají s vaším obchodem nic společného to si měl rozmyslet dříve než podepsal smlouvu.

To by se mi teda líbilo aby mi někdo najezdil x set kilometrů autem, dělal s ním bůch ví co a pak řek že ho nechce ať mu vrátím peníze. Když má problémy tak ať si to přihlásí na sebe a prodá to někde v bazaru ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak podle toho co sem tady vyčet chápu že autem jezdi už novej majitel a je podepsaná nějaka smlouva....předpokladam že prodejce není naivni a nenechal auto prodavajicimu s tim že podepíše smlouvu a penize někdy potom dostane. tzn. je tam nějaka záloha + jeden či více doplatku a právě ty by měli byt tou smlouvou nějak bezpečně ošetřeny kvuli těmto problemum....do finanční tísně se může dostat každy a pořád by tam mělo byt řešeno "co by - kdyby".

ohledně skrytych vad to je pravda,ale u zanovních aut prodanych pouze mezi osobama to si moc netroufnu říct jak to je s prokazovanim.tam moc šancí asi kupujicí nemá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

míro nehadej se kort když má vedoucí pravdu......koupiíš auto - po tydnu odstoupíš od smlouvy - auto se dá do prodeje (bazar,komise atd.) - až se prodá doplatíš prodejci rozdil puvodní ceny(+úrok atd....) a hodnoty prodanyho a hotovo.všechno de zrušit otazka je za jakych podmínek podle smlouvy.

a stejně bych postupoval asi i tady prodam jinde ale chci po tom prvnim kupci rozdil puvodní ceny(kterou podepsal) a novy ceny

Jenže otázka zněla, jestli má kupujicí právo odstoupit od smlouvy? A já jako prodávají proč bych si předělával problémy a prodával ho podruhé, když už je prodané ;) A sami víte, že v našem státě by byl problém odstoupit od smlouvy, ikdyby tam byly skryté vady :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, podle toho co píše na začátku bych tipoval, že jde o soukromý prodej. A to, že by to dal na splátky u takového prodeje by udělal jen blázen ;) . Na začátku chce vědět, co potřebuješ k přepisu, takže si myslím standart prodej. Prodal to, nechal si papíry a pujde to odhlásit. V takovém případě odstoupení od smlouvy asi nebude souhlasit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marku máš pravdu v tom, že to v konečném důsledku bude nekonečnej boj právníků.

Je lepší se domluvit, než to řešit soudně.....

No ale nejsem si jist, jestli se dá odstoupit od jakékoliv smlouvy.

Ale asi ano za určitých podmínek... (platba náhrady apod.)

Editováno: , autor: Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem tady na to zapomněl, tak se klucí hlavně nehádejte :D

Situace byla taková, že jsem prodal auto (samozřejmě za hotové), byla podepsána kupní smlouva. Peníze jsem dostal při prodeji, nový majitel si auto odvezl s malým techničákem a originál zelenou kartou. Velký TP jsem si nechal. Dále jsem chtěl vědět, jestli oba dokumenty, které si nový majitel odvezl, budu potřebovat při odhlášení. Na to se nový majitel ozval, že má rodinné problémy, a že bych chtěl vrátit peníze a odstoupit od smlouvy. Pak se několik dní nic nedělo, až jsem musel urychleně na dopravku vůz odhlásit, protože je nutné to udělat do 10 dní od prodeje. Vyrazil jsem tedy jen s velkým TP a za pět minut byl vůz odhlášen na nového majitele.

Takže: při prodeji vozu a jeho následném odhlášení stačí, když budete mít pouze velký TP, na dopravce nepotřebujete ani kupní smlouvu. Nový majitel se asi uklidnil, protože mi psal SMS, že mi posílá poštou oba dokumenty. Až mi přijdou, pošlu mu velký TP. Tím je celý prodej doufám uzavřen. :)

Editováno: , autor: Václav Š.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ono pokud jsi měl nějakou smlouvu staženou z netu a pokud ta smlouva je nějaká aspon trochu normální jako že vždycky bývá...tak je tam někde psaný že: "kupující se seznámil s technickým stavem vozidla ..." a bla bla bla :) takže na vady to hrát nemože...a co se týče odstoupení od smlouvy z takových důvodů např. rodinnych, tak u normálních smluv mezi soukromými osobami tam nic není...záleží pouze na vstřícnosti a ochotě se domluvit .. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravim,mam takovej dotaz. Asi už to bude tady řešeno mnohokrát,tak se omlouvam.

Mam od kámoše Favorita pres kupní smlouvu,on si pomocí té kupní smlouvy odhlásil "povinne ruceni". Takže ja mam kupni smlouvu a potom velkej TK psanej na něj. A už to nechci přihlašovat na sebe ani stim jit na STK,která za pár dni končí....

A nechce se mi to likvidovat,nechal bych si ho doma na ND,pole a tak... Jak to vlastně mam/mužu udělat?

" Sehnat si razítko, že bylo auto zlikvidovane ? Odhlasi mi to pak jen pres kupni smlouvu? " ?

" Nebo,co se stane když papiry necham ležet doma " pod posteli ". Tim padem auto bez STK,bez prihlaseneho povinneho ruceni a polorozebrane na dvoře. Nebudou problemy ze to nema povinne ruceni prihlasene? " ?

" Či snad dat do Depozitu? Ale to je pry jen na dobu určitou? 1 rok ? "

" Nějak jinak? "

Děkuji,za odpovedi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

likvidaci bez odebrání auta ti udělají, ale musejí sundat identifikační štítky....takhle se to dá dělat...a vím to , protože u nás je zpracovatel autovraků :) , ale budeš platit ...protože když jim necháš celý auto, maj z toho provizi za ND a šrot.....bez auta nemají nic...tak jim to musiš vykompenzovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Potrebuji odhlasit bourane auto, ktere slo o vikendu pres strechu, chci ho doma rozdelat a pouzitelne dily rozprodat, jaky je postup, abych ho legalne bez problemu trvale vyradil z evidence?

Cetl jsem ze jsou nejake moznosti:

1. Udelat z auta kurnik na slepice, boudu pro psa, sklenik a pak to nejak na patricnem urade odhlasit, ale nikde jsem nenasel postup

2. Odrezat z auta stitky s vinkem a zajet na vrakac, ale ne vsude to udelaji a zadarmo to taky neni

3. Koupi ode me nekdo cely vrak, normalni formou smlouvy, jako by kupoval auto i s prepisem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dopravce podepíšeš prohlášení že auto si necháš jako (kurník, boudu pro psa nebo pro dětí jako prolezačku)v žádném případě né na díly.Ale muže se ti stát že někdo přijde časem a bude po tobě chtít doklad o ekoligické likvidaci(olej plasty).Ale zatím co jsem se bavyl se známim že nikdo to ještě neřešil.

Kamošovy se stalo že mu narazyl do auta a rozbyly celý zadek.Přišel odhadce a byla to totálka.Tak mu nabídly častku která puvodně byla 50000 s tím on nesouhlasil že se ty samé auta prodavají od cca 68000.Tak pojišťovák koukl na net a uznal že má pravdu,tak mu řekl že dostane 68000.Ale řekl že oni musí vystavyt aukci na ten vrak a potom že odečtou z častky ty peníze za aukci.A on souhlasil,vyhrál to typek co má vrakáč ktery si pro auto přijel dal mu za vyhranou aukci a vystavyl potřebné věci na odhlášení vozu na dopravce.

Editováno: , autor: carda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...

Zdar. Od posledního příspěvku v tomhle vlákně se zákony ohledně odhlašování aut poněkud změnily. Beru ted teoretickou situaci, nestalo se mi to, ale co kdyby.

 

Dejme tomu, že mi někdo přistane na autě na zadku a poboří mi ho tak, že se mi to nevyplatí opravovat. Jenže zbytek auta včetně zadních dveří je zdravej.

 

Ale chtěl bych ho odhlásit (vrátit značky, zrušit pojistku) a  rozprodat si ho sám za sebe na náhradní díly. Pak až třeba odvest do štoru jen holou kastli.

 

Podle nějakýho novýho zákona prej už nemůžu auto sám za sebe rozprodat nebo si třeba motor z něj hodit do jinýho. A musim ho komplet odvezt na vrakáč.

 

Mi totiž příde, že vrakáče to skoupí za pár švestek a pak rozprodáváním auta po kouskách na tom vyvaří mnohem víc.

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...