Jump to content

Magicar + Origo alarm???

mariusz 7
 Share

Recommended Posts

Pánové, chci se zeptat, zda nemáte zkušenosti s magicarem a originálním alarmem. Při odemknutí magicem a otevření dveří krom řidičových se spustí škodovácký alarm. Při odemknutí origo alarmem se ihned bez otevření dveří spustí magic siréna. Poradíte? Děkuji.

No, jestli máš Magic zapojený podle doporučení, tj. dveřní vstupy na stropní světlo, tak to je zdroj problému.

Při odemčení orig. ovladačem se rozsvítí stropní světlo a Magic si myslí, že jsou otevřené dveře... pak spustí. Opačně - při odemčení DO Magicu se nedealtivuje origo alarm, takže pak otevřeš dveře a ŠkodaAlarm spustí.

Řešení může být více - ale stěžejní je přepojit Magic - nejlíp přes nějaký CanBus modul - tak aby dveřní vstupy nebral od osvětlení.

Pak třeba nechat deaktivovat ŠkodaAlarm nebo vždycky zamykat/odemykat oba DO ovladače. Pročti si diskuse o Magicarech, inspirace je tam spousta...

PS - kontaktuj člena Raceman, zabývá se montážema Magiců

Edited by Kajman

No, jestli máš Magic zapojený podle doporučení, tj. dveřní vstupy na stropní světlo, tak to je zdroj problému.

Při odemčení orig. ovladačem se rozsvítí stropní světlo a Magic si myslí, že jsou otevřené dveře... pak spustí. Opačně - při odemčení DO Magicu se nedealtivuje origo alarm, takže pak otevřeš dveře a ŠkodaAlarm spustí.

Řešení může být více - ale stěžejní je přepojit Magic - nejlíp přes nějaký CanBus modul - tak aby dveřní vstupy nebral od osvětlení.

Pak třeba nechat deaktivovat ŠkodaAlarm nebo vždycky zamykat/odemykat oba DO ovladače. Pročti si diskuse o Magicarech, inspirace je tam spousta...

PS - kontaktuj člena Raceman, zabývá se montážema Magiců

Přesně jak si napsal, tak to je. Zkusím to přepojit a při nejhorším, jednoduché řešení bych měl. Odpojím sirénu origo alarmu. Děkuji za rady.

Nevím zda má ŠkodaAlarm nějaký immobilizační okruh - to si ještě prověř, prt. pak by pouhé odpojení sirény nepomohlo, nenastartoval bys

Měl jsem totiž dva klíče vyhazovák a origo s dálkou klasiku, talk mě to zajímalo. Samozřejmě to zkusím, včera jsem sehnal origo dálku ke sklopnýmu klíči, která umí makat na starý frekvenci 433,92 mhz. Tak mám problém z půlky vyřešen. O vbíkendu vlítnu na to stropní světlo a na sirénu. Dám potom vědět.