Přejít na obsah

Dranie pneu


tako

Doporučené příspěvky

tak malinko poopravuji:

kulové čepy ramene, čepy řízení a zadní silentbloky ramen měněny v září 2015, dělaná geo, stav 152 462 km.

po zjištění stavu pneu, dělána další geo teď konec srpna 2016, stav 180 200 km

 

apropo, dokáži poznat v zalisovaném stavu, zda nejsou silentbloky obráceně ... jestli jsem také nenarazil na umělce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Malta napsal:

no byl jsem na laserové geošce, vyjel mi protokol a dívali jsme se zpětně i na ten únorový a porovnávali vzájemně,  byly tam snad vteřiny rozdíl ... ale pokud večer vzpomenu oskenuji aspoň ten únorový protokol, abyste mohli posoudit. Vím že tam bylo něco červené, ale to mi mechoš řekl, že se nedá nastavit ... už si teď nevzpomenu co to bylo, ale na protokolu to bude ... možná asi nebude od věci, zajet jinam, třeba i do škodovky

Na zadnej náprave by mal pravdu ale na prednej ? Tam sa dá doštelovať všetko mam pocit. Ale keď je tam niečo mimo toleranciu tak je tam niečo zle. 

 

Asi bude lepšie asi ísť ešte niekam inam. Ja som bol tiež na laserovej a nastavili mi to dobre lebo mne to ťahalo aj do prava, keď som pustil volant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo vidíš, to je další věc na kterou jsem zapomněl, ... letňáky tahají doprava, zimáky nejsou tak markantní, ikdyž také lehce táhnou doprava. Ještě sem hodím tu geošku (pro jistotu), jinak zimáky mají stejně poslední sezónu a letňáky budu muset koupit nové tak jako tak, takže bych pak na jaře, nebo než je budu dávat, zajel na geošku někam jinam (asi se plácnu přes kapsu a zajedu do ŠA servisu :rolleyes: ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkus to ukázat někde jinde, ten druhý mechanik to hned poznal na zvednutém autě. Ono to je i nakreslené u silentbloků, jak se mají dát myslím vzhledem k ramenu. Ten rozdíl tvaru silentbloku na stranách není velký. Já zrovna dojížděl taky letní, možná bych je ještě sezónu nechal ale ten první mi to urychlil. Ale přišel jsem na to celkem rychle, asi za 2 - 3 měsíce od výměny, kdy jsem obul na zimní.

Editováno: , autor: psurn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Prosim, pozrite si 2 obrazky mojich zimnych pneumatik v prilohe. Videli ste nieco podobne ? Ide o to,ze dezen pneumatik je velmi opotrebeny, poskodeny. Na mnohych miestach sa 
dezen (guma) oddeluje od pneumatiky, nebol by ju problem rukou odtrnut. Na niektorych miestach je dezen akoby uplne roztaveny. Pravdupovediac take pneu som doteraz nikde nevidel.
Pneumatiky su cca 5 rokov stare a maju najazdene len ca. 30,000 km.
Dolezite je, ci takto znicene pneumatiky neukazuju na nejaky problem s riadenim, zlou geometriou,... (kedze na prednej naprave je dezen ovela viac opotrebeny,vzadu prakticky minimalne)
Mal by som par vysvetleni, ale netusim ci je niektore z nich pricinou takto vyzerajucich pneumatik :
- pneumatiky su jednoducho stare (prakticky vsade je vidiet dost popraskana guma) 
- pred zimou jazdili tieto zimne gumy cca mesiac v teplotach 15-20 stupnoch (aj ked len po rovnych a upravenych mestskych cestach a dialniciach bez kamienkov a strku kde by sa dezen mohol zosuchat)
- minulu jar bol sprej z Lidlu na 'ozivenie' pneu omylom nastriekany komplet aj na behune zimnych pneumatik a nasledne boli kolesa uskladnene na leto v pivnici. Mohol by tento sprej takto znehodnotit pneumatiky na hnacej naprave ?
- zial stalo sa mi pri nudzovej vymene predneho kolesa (defekt), ze auto zo zdvihaka sklzlo. Auto nespadlo na podvozok ale ostalo zazrakom stat na uvolnenom kolese,
ktore bolo pripevnene k naboju este poslednych srobom. Ten uz bol takmer uplne vysrobovany a drzal snad zazrakom poslednym zavitom.
Mohol sa teoreticky napr. poskodit naboj, pripadne zmenit zbiehavost kolies, ktora tak donicila pneumatiky pocas 500 km co boli obute na aute?
Auto jazdi inak normalne, nepozorujem pri riadeni nejake zmeny.

Dakujem vopred za postrehy.

gumy2.jpg

gumy1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...