Přejít na obsah

vstřikovací jednotka


noneac

Doporučené příspěvky

Potřeboval bych radu ohledně vstřikovací jednotky. Mám felicii 1,3MPI. Začalo blbnout startování asi před půl rokem. Jde o to, že to někdy jede jen na tři válce. Ale po krátké chvíli se to normálně rozjede (to je poznat na silném klepání motoru i výkonu, náhlý prudký start po chvíli sešlápnutí).

Jakmile se motor předělal na LPG tak bylo s čím porovnávat, zatímco na benzín to nemůže ani nastartovat, tak na LPG to i bez zahřátí jede bez problémů.

Před pár dny jsem konečně zakoupil diagnostiku, a ta vykazuje zkrat na vstřikovací jednotce 2 (mimo jiné), víceméně to potvrdilo i podezření.

Jak se dá vyměnit vstřikovací jednotka, kde a za kolik ji sehnat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se ti ten zkrat tam objevuje při provozu na LPG, tak je to v pořádku. Vymaž chyby a nech to jen jen na beneli a nepřepínej. Pokud ta chyba tam bude tak pak jo, mohl by to být ten vstřikovač. Pokud to tam naskočí ta chyba až po přepnutí na LPG tak je to nasprosto normální, páč aby mohlo fungovat LPG jsou benzínové vstřikovače tímto způsobem (zkrat) vyřazeny z činnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malta. Teraz som to riešil prave na felde. Furt len na plyn behali a boli zapečene dva vstreky. Velmi zaujimavo to išlo na štyri valce a ked som odpojil konektor 4 valca tak to krajšie bežalo. VAG že 1 a 2 vstrek vadny a po vymene parada.

Editováno: , autor: hubo44
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chyby jsem vymazal

sehnal jsem si plnou verzi programu VAG, a hle, ne jeden ale hned dva vstřikovače hlásí chybu zkratu na kostru, a magnetický ventil uhlíkového filtru.

Než něco budu měnit, tak to nejprve proměřím, a prohlédnu kabeláž. Nicméně, že bych našel plný zkrat na kostru je asi nemyslitelné, protože to by dva válce nejeli vůbec.

Obvyklé chování je to, že se nastartuje a pokud to hned nezdechne tak to šlape na tři nebo dva válce. Obvykle na tři, když to jede na dva, to už ten motor tak hází, že to většinou potom hned zdechne. Když to jede na tři, tak se nemůže motor dostat na 800 ot volnoběhu.

Vše to vyřeší když pošlapu pedál plynu. Jen nechápu tu souvislost, proč při pošlapání plynu se to dostane na normál (tedy otáčky). Výkon motoru do zahřátí je totálně mizerný. a při nedostatečném vytočení má tendenci se zadusit a vůbec netáhne. Dokonce to má takové projevy že stojím na plynu, přidávám a nic, a najednou se motor vzpamatuje a je cítit prudký silný tah.

No bude potřeba to vyřešit, protože to tomu motoru neprospívá, a i kdybych jezdil na plyn, tak v zimě je potřeba obzvlášť to na pár metrech potahat na benzín. Doporučili mi to, a zcela logicky. Benzín časem ztratí své parametry, tak se musí měnit. Musí se protahovat palivová soustava aby se nezanesla ....

Teď už jen kde sehnat díly na opravu, bude to chtít nějaké bourané auto. Díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...