Jump to content

Teplota klesá z 90 na 80-70C i po 50km

kenny_fx
 Share

Recommended Posts

Zdar chlapi,

až se mi zahreje auto na 90 stupnu, tak stejne pri jizde bez plynu zacne teplota klesat. Stava se to i po 50km jizdy. Je to normalni, ze se auto bez vykonu ochlazuje?

Díky

no normalni to neni :) bude to na 99 procent termostat a pri jednom vymen i cidlo teploty... ono to nekdy odchazi "vzajemne". vymen za origo dily a budes mit zase klid ;)

Hm, tak ja bych potreboval taky poradit, Mam dve cidla teploty, a ted nevim ktere je dobre!!!! To prvni-motor zahreji na tech cca 90 zhruba po 7km a teplotu drzi ani se nehne!!!Problem je ze kdyz je zima tak me auto cuka netahne.....To druhe cidlo (na ktere ted jezdim),je rok stare , auto necuka, ale motor na 90 zahreji snad po 20Km a teplota kolisa prave mezi temi 70az90. Termostat mam origo myslim ze tim to nebude. Muze mi to nekdo vysvetlit a poradit co stim??? Je to asi k smichu ale na zimu pouzivam tohle a jak se otepli tak tam davam to stare :D , a jeste bych dodal ze na vagu jsem mel napichle obe a byly obe v poradku!!! Tak co tedy stim ? kol107

Hm, tak ja bych potreboval taky poradit, Mam dve cidla teploty, a ted nevim ktere je dobre!!!! To prvni-motor zahreji na tech cca 90 zhruba po 7km a teplotu drzi ani se nehne!!!Problem je ze kdyz je zima tak me auto cuka netahne.....To druhe cidlo (na ktere ted jezdim),je rok stare , auto necuka, ale motor na 90 zahreji snad po 20Km a teplota kolisa prave mezi temi 70az90. Termostat mam origo myslim ze tim to nebude. Muze mi to nekdo vysvetlit a poradit co stim??? Je to asi k smichu ale na zimu pouzivam tohle a jak se otepli tak tam davam to stare :D , a jeste bych dodal ze na vagu jsem mel napichle obe a byly obe v poradku!!! Tak co tedy stim ? kol107

no tak si kup jedno nove originalni cidlo a nemen ho furt jak magor :-D to se nedela, k cemu ta vymena v zime a v lete? ma to nejaky smysl? akorat si opotrebujes konektory, kdyz musis casto odpojit a pripojit konektor... kup nove cidlo a kdyby to nepomohlo, vymen termostat. origo.

Pokud teplota kolísá = 90-0-90-0-90-0-90 tak vyměnit čidlo, při těchto skocích bude pravděpodobně taky zapsaná závada

Pokud teplota padá při jízdě z kopce, přesněji po krátké jízdě z kopce, tak termostat nedovírá, což může být... a je potřeba jej vyměnit za nový.

Pokud všechno selže, tak jezdíte v moc veliký zimě :) a tedy zakrýt chladič kusem hadru, jako na 120ce...

• 4 weeks later...

mě to dělá na octavii 1,6 55kW také, teplota kolísá mezi 90 a 70 stupni při minus 7-10... když jezdím po městě nebo při dálkové jízdě vypnu topení je vše ok , jinak se motor nestihne zahřát, spotřeba stejná jako při 90 stupních, neřeším .... je to nízkým objemem motoru myslím. co vy na to ?

• 3 weeks later...

Zdravím pánové, také mě potkalo toto skákání teploty 90-80-70-80-90 atd. V servisu mi řekli, že je to termostat. po rozdělání ale zjistily, že je to víko skříňky v které je uložený. Jsou tam takové dva háčky v kterých je zasazen a ty byly ulomené a termostat si pak dělal co chtěl.Cena 1500 + 300 práce. Nyní je ručička pořád na 90 a ani se nehne. No a na zimu tam dávám ještě zimní clonu. Za 400 dobrá volba, nejde tam tolik bordelu na chladič od aut co jedou přede mnou, motor se tolik neochlazuje a přitom to i dobře vypadá (aspoň pro mne)

OI 1.6 75kw

Edited by Harry Korek

• 2 weeks later...

zdarec kluci mam velkej problem ,potřebuju radu . . kamoš ma normalně octu I motor1.9 TDi PD 74kW 4x4,asi tak to popišu .kdyš jedu tak se mě zahřeje na normlni teplotu na 90 ale po po chviličce asi tak zhruba 1 min jizdy mě temě teplota spatne až na 60 a pak už mě zpatky nevišplha na 90 . jo a termostat je tam novej myslel jsem že je to tím ale neni.

nevite čím to je pls .

Zdarec ... řeším podobný problém s 1,8T AGU ... teplota po chvilce hned stoupne ale ne až ke středu ... topení krásně topí .. ke středu stoupne až po cca 5-10km jízdy dle tempa a pak když vyředím a svištím třeba s kopce zase klesne (ne uplně ale do poloviny 90C ) ... VAG hlásil vadné čidlo tak sem jej vyměnil ale problém je pořád :-( vrtá mi hlavou to, že topení topí perfektně ... ale asi nezbude nic jiného než vyměnit termostat :( snad to bude tím

Edited by Andrash