Přejít na obsah

LED žiarovky O II facelift


alvisio

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

mám sice předFL("výbava" classic), ale elektrika je dle všeho FL(je to možné?), RV 2007, MR 2008... (když sem měnil středový tunel za jumbo, tak kabeláž k zásuvce zapalovače byla dvoupólová, čili jak na FL).

 

Do parkovaček sem dal http://www.aliexpress.com/, rozsvítí se, ale po chvilce zhasnou a vyhodí chybu žárovky. Tak jsem odkódoval hlídání všech žárovek(byty 18,19+byte 2 viz fotka), smazal chyby, ale pořád to stejné - má/může to vypnutí hlídání prasklých žárovek vůbec pomoct?

post-97555-0-40089800-1462482942_thumb.p

Žárovky jsou "no error", jakýsi odpor tam je...zkusím pak změřit, barvy jsou nějaké divoké..  :kol-32:

post-97555-0-61905800-1462482240_thumb.j

Nějaký nápad? Koupit jiné? Větší odpor? Objednal jsem ještě jiné, tak uvidím :)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj,

najde se tu někdo z Prahy, Nymburka, Kolína, Mladé Boleslavi, Hradce Králové, Pardubic, Liberce, Prahy Východ - kdo vypne hlídání prasklých žárovek i v denním svícení na Octavii II Facelift?

Nechci někoho jako je cardiagnostik v Praze, který rovnou řekne, že ledky v denním svícení nejsou povolené a udělat to nechce.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak se omlouvám,ale pročítal jsem tohle téma,protože chci vyměnit žárovky za led pro denní svícení a byly tu odkazy na dost drahý žárovky a tohle je krám cca 30km od nás a myslim že je dost zásobenej na věcičky pro auta a taky za slušnější love.Pokud to někomu vadí,tak to smažte!

 

Editováno: , autor: strojník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den , 

Chtěl bych se zeptat co znamená kontrolka porucha zarovek? ... včera bylo vše ok a rano jsem nastartoval auto a už to svítilo.  Ale všechny světla svítí normálně. Chtel bych vedet na co se mm presne zamerit  a jestli se nemuze neco stat . Octavia II  combi 4x4 R.v.:2005 

Děkuji za odpovědi 

Editováno: , autor: trotel94
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den.

Porucha žarovek oznamena že mate prasknutou žarovku :) . Všechno zaleži jakhle tuto funkce mate nastavenou. Nekteři maji na 21W a nekteři maji na 5W a jiný stejně jako ja mam to vypute.

21W oznamena , že když praskně Ti žarovka o vykoně 21Watt nebo vysši to rozsviti Ti se kontroka

5W oznamena, že když praskně Ti žarovka o vykoně 5Watt a vysši to rozsviti Ti se kontrolka.

 

Když date v misto obyčejné žarovky LED žarovku taky se sviti porucha žarovek. Tehdy musiš diagnostikou změnit, že tam mate LED žarovku. Potom porucha se nebude svitit.

 

Doufam že to dobře budete rozumit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co pise TOMUS slysim poprve. Auto proste hlida vsechny zarovky exterieru (pred FL krome osvetleni RZ). A je jedno, jestli ma zarovka 55 W, 35 W, 21 W, 5W nebo 3 W (vsechny zarovky v OII, na ktere jsem si vzpomnel).

 

Pokud mas MaxiDOT, napise se ti i jaka konkretni zarovka je spatna. To by ses ale asi neptal, takze MaxiDOT nemas. Takze idealne pripojit diagnostiku, na ktere se ti vypise konkretni zarovka. Zarovka nemusi byt praskla, staci spatny kontakt a uz to muze hlasit. Pokud ti skutecne vsechno sviti, tak se bez te diagnostiky asi nehnes.

 

EDIT: Ted jsem si vsiml, ze jsme v tematu o LEDkach. Trotel94 o nich ale nic nepise, tak nevim, jestli ma nekde LEDky. Kazdpadne jestli mas nekde LEDky, tak bych hledal chybu tam. ;)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi, 

 

Je tu spousta debat o LED parkovačkách a stejně tak na internetu všeobecně, ale když jsem hledal zda při použití LED do parkovaček CANBUS hlásí chybu PŘI PORUŠE/NEFUNKČNOSTI LEDky jsem nenašel. Vím že nehlásí chybu protože je to CANBUS v případě výměny za žárovku ale jde mi o to když přestane svítit zda to tu chybu nahlásí. Dočetl jsem se že když se používá odpor tak hlášení nefunguje a o to se opravdu připravit nechci.

 

Prosím dejte vědět jen opravdu kdo to má vyzkoušené nebo to ví na 100% - né teorii.

 

Moc děkuji za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,
hlášení chyby se zapojeným odporem je závislé na konkrétních hodnotách proudu odporem.
Kdyby se povedlo (zkoušením a měřením) vybrat odpor tak, aby celkový proud do LED a paralelně zapojeného odporu byl těsně nad úrovní proudu který diagnostika bere jako OK (kolem 70% jmenovitého proudu do žárovky), tak hlášení fungovat bude.
Ale to je spíš teorie, sám jsem si s tím takto kdysi dost dlouho hrál.
Navíc to stejně nebude spolehlivé, jsme na hraně tolerancí, jiný proud teče při vypnutém/nastartovaném motoru.
Třeba jednou za pár měsíců mi to chybu nahlásilo...
A také se porucha LED nemusí vždy projevit přerušením proudu. Výjimečně se stane, že proud do LED teče, ale LED (třeba skoro) nesvítí.
Řešením je změna nastavení na detekci LED (snížení detekovaného proudu), umí třeba Ferda25.

Editováno: , autor: milos_s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim, že to dosti záleží na konkrétní LED žárovce. Mně teď po 3 letech provozu začíná trochu zlobit levá přední denní. Projevuje se to tak, že sem tam lehce problikne a když se to stane, tak to hned na palubce hodí chybu. Už sem si objednal nový, tak doufám, že mi s těma eliminátorama pojedou v poho... Jinak poslední rok mi přijde, že LED v dennim svícení má každá druhá OIIFL, takže už musí bejt nějakej hodně rozšířenej jednoduchej způsob, jak to udělat, aby to svítilo bez hlášky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

To Grosino98: právě teď svádím nelítostný boj s tímto problémem :-) LED T10 z aliexpressu údajně CAN bez chybových hlášek. Osadil jsem do světel jedu asi dvacet minut a vyskočí chyba - nesvítí levá žárovka. Asi zmetek, vyměnil jsem za další a přesně stejný scénář po dvaceti minutách jízdy. Vypnu motor a znova po chvíli startuji a zase cca dvacet minut ujedu a svítí chyba. Ale ta žárovka skutečně během jízdy přestane svítit a přitom je 100% v pohodě. Tu původní špatnou jsem dal na stabilizovaný zdroj, napětí na 14,3V a zkouším, zda to není velkým oteplením a zase nic, svítí a svítí tři dny v kuse. Tak už nevím na co se zaměřit. Přitom to světlo odstínem krásně ladí s xenonem vedle.

IMG_9627 (Kopírovat).JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, tomxass napsal:

Ak mas namysli predne parkovacky, odporucam obycajnu ziarovku s modrym sklom.

Svieti to na bielo a neriesis nic.

Ja uz som to vzdal.

 

tomxass: díky za radu, hned to vyzkouším, protože ty žluté klasiky jsou hnus:-)) a z ledek jsem vyléčený. Mám jich plnou krabici. Byly doby kdy jsem je reklamoval co deset dnů. Aby parkovačka solidně (a to mám vyzkoušeno)svítila musí to být alespoň 5W udávaných, ale v čem je potom ta úspora když žárovka bere taky 5W??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...