Přejít na obsah

Jak přidat novou pojistku do boxu


Stanley78

Doporučené příspěvky

Zapojil jsem si světla nová pro denní svícení, ale zatím je mám bez pojistky přímo.

Raději bych ale měl i pojistku, už pro případ, že bych světla chtěl snadno deaktivovat.

Existují pojistková pouzdra na kabelu na autopojistky - tím to v nejhorším případě vyřeším, ale vzhledem k tomu, že v pojistkovém boxu jsou volné pozice, chtěl bych pojistku osadit přímo tam.

Bohužel netuším, kde a pod jakým názvem sehnat piny, co se do nich ty nožové pojistky zasouvají (piny přímo v pojistkovém boxu).

Může mi někdo poradit, kde a pod jakým názvem je sehnat?! Předem díky. Snad jsem se vyjádřil dostatečně přesně, co potřebuji.

Editováno: , autor: Stanley78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uplne stejny nejsou, ty co jsou od VW maji jisteni z obou stran - plisky ktere ho drzi v konektoru jsou jak ze shora tak zdola a jsou nepatrne jinak slozene. Pin, ktery se da bezne sehnat treba do iso konektoru k autoradiu ma jisteni jen na jedne strane a vypada nepatrne jinak, ale i do pojistkovky jde pouzit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím, ale dneska jsem chtěl umístit pojistku do volné pozice (malou pojistku) a ISO samice, které jsem koupil tam nejdou! Když se podívám zezadu na pojistkový box, tak to vypadá, jako že ty piny, co tam jsou z výroby jsou hodně jiné, než ISO konektory. Prostě jsem do pojistkového boxu ISO pin nedostal.

Když se podívám na obrázky, co sem dával PROCHY, tak tam ty piny mají jistící zobáčky z obou stran, ale ISO samice, které mám já doma mají zobáček jen z jedné. A ani fyzicky mi do pojistkového boxu nepasují.

Takže TOMINO má pravdu. Jsou tedy rozdílné?? Kde koupím ty VW PINy??

Editováno: , autor: Stanley78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo, tak jsem si to schválně šel vyzkoušet, poněvadž mám doma jednu pojistkovku a je to tak... Takže: do horní části přijdou normální ISO piny (např 000 979 133), do spodní části piny číslo 000 979 135, to jsou ty větší. Doufám, že když jsi to tam cpal, sis odjistil sekundární jištění (fialové plasty): v horní části je závora, která se posune do strany, jde to blbě, ale při troše trpělivosti to jde... Ve spodní části jsou tři trny, které se vysouvají směrem dolů. Pak je tam teprve možno ty piny nasunout. Samozřejmě pak vrátit sekundární jištění... Pak je dobrý k vyjmutí pinů mít vypichovák. Pak to jde pěkně... Jinak přehled pinů s objednacími čísly máš tady:

http://www.passatplus.de/umbauteile/stecker/stecker5.htm

Ty čísla, co jsem Ti psal jsou pro průřez vodičů 1mmKdyž tak mě někdo opravte, jestli jsem ty čísla zkopíroval blbě, ale v žádném případě v pojistkovce nejsou mini ISO, ty jsou třeba u rádia v těch horních konektorech např k měniči (modrá), maxidotu (zelená) nebo ext. zesilovači (žlutá)... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 Řehoř:

Tak já už jsem z toho úplně blbej :-) Nejhorší je, že pokaždý musím rozebrat palubku, abych se k tomu dostal. PINy jsem nevyndaval, já je naopak potřebuju zasunout. Možná, kdybych si jeden vypíchnul, byl bych moudřejší. Viděl bych je na vlastní oči.

Každopádně moc díky! Znovu na to mrknu. Sekundární jištění? To jsem neodcvakával. To je ta "plastová barevná mřížka" z druhé strany pojistkového boxu? Koukal jsem na ní a napadlo mě, jestli se nemá nějak odednat, ale nešlo mi to. Nemohl bys mi sem hodit fotku?

Když jsem koukal zezadu na pojistkový box, tak mi to přišlo, že ty piny na malé pojistky jsou jiné, než ISO piny, co jsou v konektorech například u rádií, světel a pod. Možná se pletu, ale přišlo mi to, že vypadají úplně jinak. (pohled zezadu na zasunuté piny)

Na malé pojistky tedy potřebuji TENHLE PIN ??? Je to on?

2 Kubiiik:

To už mě samozřejmě taky napadlo. Jenže po osobních zkušenostech, jak jsou ve škodováckcýh servisech ochotní se mi tam vůbec, ale vůbec nechce! Když si tam přijdu koupit 2 kusy pinů po pár korunách, tak už vidím, jak budou ochotní. Proto bych je raději koupil někde jinde.

Editováno: , autor: Stanley78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 Řehoř:

Tak už se mi konečně v jedný "mototechně" povedlo ty piny sehnat. Byla to náhoda, včera je prý přede mnou už někdo taky chtěl, tak je paní objednala a dneska jsem si pro ně byl. Vypadají přesně jako ty 000 979 133, tak doufám, že už to jsou opravdu oni.

Dneska, nebo zítra to nainstaluju a pak dám vědět. Díky za pomoc.

Jen mě malinko překvapila cena, že za jeden chtějí 10,- korun, přitom ISO piny stojí cca kolem 2,- a rozdíl v nich není skoro žádnej.

Editováno: , autor: Stanley78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten pin, cos na něj dával odkaz, bys tam, myslím, dostal... Ale škodovácký jsou fortelnější, mají dva jazýčky na zajištění proti jednomu u tohodle. Ale svou funkci to taky splní. Tak tyhle piny přijdou nahoru. Tam je to sekundární jištění větší problém. Jde o to posunout tu fialovou mřížku (celou jednu polovinu) do vnější strany. Je to asi tak o 1-2mm. Pak ti tam půjde nacvaknout ten pin a pak zase zandáš to jištění. A je to. Obrázek už nemám, ale na to přijdeš. Neboj se toho. A s tou odjišťovací mřížkou hodně trpělivosti a síly!

Editováno: , autor: Řehoř
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už jsem na tu mřížku koukal dřív, ale nezdálo se mi, že by se s ní dalo nějak hejbat. Ale holt to budu muset zkusit. Piny už mám, snad už ty správný, tak už jen asi po pátý rozebrat palubku a nacvaknout to tam.

Možná, kdybych se na to býval rovnou vykašlal a dal pojistkové pouzdro přímo na drátu, pak už jsem to mohl mít vyřešený, ale umístit pojistku přímo do boxu mi přišlo jako elegantnější řešení. Proto se s tím babrám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už je to konečně hotovo! Potřebné PINy jsem koupil v jedné mototechně. Sice je neměli skladem, ale do druhého dne je objednali. Jeden stál 10,- korun, což mi přijde nehorázná cena. Ovšem není to klasický ISO pin, jak mi něktěří radili. Proto jsem na to stále nemohl přijít. Ty PINy vypadají skutečně jako ten 000 979 133 ze stránky http://www.passatplus.de/umbauteile/stecker/stecker5.htm

To jsou ty správné. A opravdu jsem musel malinko, cca o 1mm posunout ten fialový plast - sekundární jištění. Pak už šly piny snadno nacvaknout. Akorát jsem blbec zapomněl to jištění posunout zpátky a rozebírat palubku se mi už kvůli tomu nechtělo. Ničemu to podle mě nevadí, protože PINy jsou jištěné těma zaobáčkama sami o sobě. Tak do příští montáže.

Nyní jsem spokojenej a všem, hlavně pak ŘEHOŘOVI děkuji za pomoc!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pche! 10 korun za jeden pin se ti zdá moc? Já jsem za jeden drátek s dvěma piny 000 979 010 platil 68 korun. A to jsem jich na zapojení DX navigace potřeboval 6. Asi si dokážeš představit, jak jsem potom škodovku chválil, že? Ale bohužel tyhle speciálky jinde neseženeš, popř. se dají sehnat na vrakáči, ale tam to nechtějí prodat bez celé Navi, takže taky smůla. Takže tělo konektoru za 220 a k tomu 6 pinů á 34 korun a hned to hodí 424 korun za takovou blbost. Takhle se vydělává, že?  :feve:   :aggressive:

Jinak rádo se stalo :), hlavně žes to pořešil...  :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...