Přejít na obsah

castrol edge 5w30


suppressu

Doporučené příspěvky

Prosim nezabijajte ma,ale mam mensi problem s olejom.

Asi to tu uz bolo riesene x krat ,len aj ked som prehladal vsetky temy s odkazom na olej ,tak som svoj problem nevyriesil.

No ide o to ,ze chcem vymenit olej.Chcel by som tam naliat Castrol edge 5w30 (bol mi odporuceny a za dobru cenu),len ma zmiatli tie specifikacie.

Ako som tak pozeral na tie specifikacie oleja v manuali a na nete ,tak mi akosi nejde do hlavy ako ho mozu odporucat ,ked nesedia tie blaznive cisla.:o)

Pred tym som tam mal Castrol sotec plus 5w30 (ten to splna) teraz tam mam Mobil special x 5w40 (ten to tiez splna),ale ten edge to nesplna.Lenze uz viacero ludi mi povedalo ,ze ten softec plus sa prestal vyrabat a nahrada zan je ten edge.Len nerozumiem tomu ako to moze byt nahrada ked nesedia tie cisla.

http://olejposta.sk/r_14.html

http://195.82.66.170/castrol/oilguide/inde...mp;model=140809

Pouzil ten olej uz niekto?Mam ho kupit a naliat?Rozum mi hovori,ze nie ale ta cena.......

Prosim pomozte.

Editováno: , autor: suppressu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

moje rada je následující. Pokud je to nějaká náhrada za Castrol či jiné, musí odpovídat specifikaci VW pro daný motor. Jedná se totiž o to, jakou technologií byly obráběny válce. Rozhodně bych si nedovolil nalít do mého PD motoru jiný olej nežli specifikace 505 01. Výrobce to tak udává a basta fidli. Přeji Tvému motoru vždy hladký chod. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.Já bych se držel specifikace co je uvedena v návodu k vozidlu.VW ty normy asi nědělá pro nic za nic.Konkrétní značka záleží už jenom na tvé libovůli.Ani jsi nenapsal jaký vlastně máš motor,potažmo normu VW.Jinak tady je pravděpodobné vysvětlení toho zmatku v těch normách:Norma VW 504.00 zahrnuje normy VW 501.01, VW 502.00, VW 503.00, VW 503.01 / Norma VW 507.00 zahrnuje normy VW 506.00 a VW 506.01 a VW 505.01

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak psal pawouk, norma VW504.00 zahrunuje výše uvedené normy, takže ho použít můžeš. Na trhu jsou ale i levnější kvalitní oleje než-li castrol (ikdyž vlastně píšeš o super ceně). Po kolika měníš olej? Někde jsem četl, že olej v motorech HTP se hodně zahřívá, díky nevhodně umístěnému katalyzátoru u olejového kanálu, takže bych možná raději použil 5W40, který snese vyšší teploty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik,dik,dik.Dost ste mi pomohli.Inac zda sa vam cena 10E za liter vela?Ked som pozeral na nete,najlacnejsi bol omnoho drahsi.

Inac ja som ten olej v motore nemal.Mal ho tam predosly majitel.Ja som tam dal ten mobil....,len som si nie isty jeho kvalitou a pred nedavnom som riesil otazku cierneho oleja (i ked mi bolo povedane ,ze olej ma byt cierny),radsej by som ho vymenil.

Pre istotu.:o)

Inac ,vsimol som si ze dost ludi tu pouziva Shell hellix ultra 5w40.No a ten stoji tak isto 10E+postovne.Len neviem preco,(asi reklamami) sa mi zda Castrol kvalitnejsi.

Takze aj tak neviem ktory.(aspon viem co zahrna norma 504 00)

Shell alebo castrol?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ničeho se neboj, olej má být černý! Znamená to, že dobřé plní svou funkci a to tak, že udržuje nečistoty ve vznesu a zabraňuje jejich usazování v motoru. Jinak je úplně jedno jakou značku použiješ, vybírej ale renomované firmy. Když píšeš o tom MOBILu, tak já bych se přiklonil právě k němu, ikdyž používám Shell. Opravdu se ničeho neboj, vyber si klidně olej podle krásného obalu, dnes jsou všechny oleje rovnocenné. Nikdo nezjistí, který je lepší, jsou to prostě jen keci prodavačů, protože žádný srovnávací test na oleje nikdy nebyl a ani nebude, nikdo by to nezaplatil. Prostě je důležité olej měnit včas a pravidelně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...