Přejít na obsah

Brzdové kotouče a destičky - výměna


Pítr

Doporučené příspěvky

Ahojte Skodovaci,

som bol v servise Skoda a bolo mi povedane, ze by som mal menit predne a zadne brzdy nakomplet (dosticky a ak kotuce), kedze uz maju dost toho za sebou a su zjazdene, co mozem potvrdit, kedze mi to ukazovali. Rovnako by som mal vymenit este pred zimou dorazy zadnych tlmicov, ktore budu za chvilu kaput.

Kedze sa v tomto nevyznam, a kotucov je niekolko typov 280,288 atd. vedel by mi niekto pls zistit kody dielov, ktore potrebujem, aby som si to mohol pozriet na nete a hlavne vedel by mi niekto odporucit znacku, ktoru je dobre kupit, kedze nie vsetko je asi kvalitne icon_e_smile.gif.

Automobil mam Skoda Octavia 1.6 FSI, 2007, kod motora je BLF.

P.S.: pripadne vie niekto odporucit aj servis v ba, kde mi to vymenia za rozumnu cenu, lebo predpokladam, ze autorizak skoda by mi dal astronomicku cenu icon_e_biggrin.gif

Dakujem vsetkym za pomoc icon_e_smile.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předek máš 280 x 22, zadek bys měl mít 253 x 10. Když si sedneš na 15min k PC a pročteš si témata, která tu o tom jsou, zjistíš, že každý preferuje jinou značku. Já mám třeba kotouče zimmermann a desky Ferodo DS..desky špiní, takže pokud bys chtěl čisté kola, musíš pořídit keramic.desky (textar apod.) Ale jak říkám, každý preferuje jinou značku..je tu o tom asi 10 témat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Myslíš ty z OIII? Chce to chvilku hledat a taky čekat až se něco objeví. Teď tu jsou třeba http://www.sbazar.cz/protranscar/detail/6971343-vwskodaaudi-brzdy-prestavbovy-set-z-288312mm-na , o tom dost uvažuju teď já. Nebo třeba http://www.sbazar.cz/protranscar/detail/5341118-vwskodaaudi-cervene-gti-brzdy-prestavbovy-set-z .

Editováno: , autor: rarach89
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

jak vyměnit pouzdra čepů u předního brzd třmenu. jak tam vtlačit ty nové.

Musí se odmontovat třmen od hadičky nebo to zvládnu i na autě? 

nemusíš nič odmontovávať...nové tam natlačíš,hlavne si to pekne očisti (ten strmeň) ,poprípade zľahka potri vazelínkou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim dnes som menil komplet brzdy na predku kotuce a platnicky po zapojeni senzoru opotrebovania platniciek kontrolka nadalej svieti a diagnostika pise bez chyby viete poradit ako na to ?

konektor si dobre zatlačil? ...zacvakol?...ak bude kontrolka svietiť ďalej,problém bude pravdepodobne v kabeláži

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

přečetl jsem si nemalý počet příspěvků o brzdách a přesto se dovolím zeptat jaké kotouče a desky zvolit. Mám 2.0TDi 103kW PD, čili rozměr je jasnej, 288x25. Jezdím jako člověk a originální brzdy mi nevadí. Jejich účinek je pro mě dostačující. Normálně bych šel znovu do originálních dílů, ale zase bych rád volil něco, co nebude podléhat korozí a špinit tím kola.

Četl jsem spoustu dobrých hodnocení na Zimmermann Sport (kotouče) + Zimmernann (desky).  Avšak 100 lidí, 100 názorů. Nechci do toho sypat mega peněz, ale jestli dám za lepší desky o 1000 Kč navíc, tak se z toho nepoložím.

Co mi doporučíte? Jakou kombinaci. Nechci pískání, vibrace, shity, ani nic podobnýho. Ohledně brzdového účinku, jak už jsem psal, s originálníma jsem spokojenej.

Díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle zkušeností zde na fóru tedy bude řešení Zimmermann (klasické, ne verze SPORT) a desky ATE Ceramic vyhovující? Brzdí, nepískají a nešpiní kola?

A abych to měl kompletní.Na zadní nápravu můžu dát také Zimmermann (klasiku, 260x12) a bzrdy ATE? Tam už není označení Ceramic :| Takže zadek špinavej a předej čistej? :D

Editováno: , autor: Pawlisko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Panove, asi polozim blbou otazku a mozna jste blbejsi odpovedi ale zvolil jsem si na predek pro scouta Zimmermann Sport a keramicek brzdicky od ATE a na zadek klasiku Zimmermann a ma otazka zni: maji se brzdy nejak zajizdet? Nekdo rika ano, nekdo rika ze to nema smysl. Priklanim se k te verzi, ze kdyz si koupim nove auto, tak ty brzdy preci take nezajizdim.. Nebo bych snad mel? A jak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...