Přejít na obsah

Brzdové kotouče a destičky - výměna


Pítr

Doporučené příspěvky

Ne rozhodně to je M9, 8 šroub jsem zkoušel a měl vůli, 10 byla zase moc. Více foto šroubu. Mluvil jsem s člověkem, který dělal ve Škodovce a že to dělali tak, že se jim pár těchto šroubů utrhlo a museli platit celou těhlici. Tak koupili opravnou sadu na závity. Zkráceně: udělali nový závit. Takže, možnosti jsou takové: zkusím tam šroub narvat a buď tam půjde nebo přijede příbuzný, který se živí soustružinou a má doma několik šroubů vyrobených, ale se závitem M10. Takže, že by převrtal těhlici na tento šroub a bude hotovo. Prý většinou se tyto šrouby utrhnou.

post-90555-0-27517800-1434278835_thumb.j

Editováno: , autor: miros13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže opraveno. Udělán nový závit pomocí opravné sady na závity. Brzdové kotouče jsou origo a již 2 brzdové destičky. Najeto cca 135.000 km. Kotouče jsem nechal za pár korun stáhnout na soustruhu a měly by minimálně tyto destičky ještě vydržet. Na zadní nápravě jsem měnil teprve destičky cca při 100.000 km, nejhorší bylo povolit ten torx šroub. Sundat kolo zjistit, že tam je torx, takže koupit klíč atd. Na přední straně jsem měl zase problém tento (první destičky byly měněny ve Škodovce).  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny,

mám trochu zapeklitý problém s brzdami. Mám OII 1.9 tdi 77kw a tudíž přední kotouče 280x22mm ve cca 150tkm jsem musel vyměnit kotouče, byly tam ještě původní a zkroutili se. Nechal jsem si tam dát originály desky i kotouče. Nicméně ty se po 2 tis. uplně zkroutili, že se třepalo celé auto, takže jsem kotouče vyreklamoval a dali mi tam bremba. Ty vydržely trochu déle, zkroutily se až po 5tis. km. Ty už mi ale nevyreklamovaly. Nechal jsem je tudíž osoustružit a zase byl 5 tis.km klid. Teď se ale znovu začínají trochu kroutit. Podotýkám, že všechny kotouče jsem řádně zajel a prvních 500km jsem brzdil opravdu mírně, také na podvozku je vše zkontrolováno a vše v pořádku. Teď stojím před rozhodnutím jestli koupit další nové kotouče, ale jaké, už se mi moc experimentovat nechce, nebo brzdy upgradovat na 288x25mm, které by měly vydržet víc. Samozřejmě se nebráním upgradu až na 312mm, ale jelikož jsem letos kupoval nové zimní gumy na 15" kolech, tak to asi neklapne, protože bych na 312 brzdy asi 15" kola nenasadil.

 

Budu vděčný za každou radu

Moc díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proboha kdo ti to měnil a nechal si za to ještě zaplatit?

 

Na rovinu = tohle je špatně provedená výměna. Když měníš kotouče a destičky, tak to má svá pravidla a v tvém případě si to někdo hodně zjednodušil a ty "jen" platíš a platíš".

Konkrétně: 

- po demontáži destiček je nutné lidově řečeno i vyčistit a promazat prasátka = válečky které tlačí do destiček. Oni se pak jinak pořádně nevrací a destičky stále trochu brzdí a hřejí a to kotouče prostě dlouhodobě nesnesou a zkroutí se.

- po demontáži kotoučů je nutné ultra pořádně vyčistit dosedací plochu tzv. nábu, aby kotouč seděl rovně a netvořila se v ploše rez = jinak kotouč lehce hází a pak se začnou tvořit problémy jako vibrace, lehké kmitání do volantu atd.

 

Moje doporučení = vyměň nejen kotouče a destičky ale i servis! A možná nám sem napiš, kdo je takový specialista na výměnu brzd :-( Aby jsme tam náhodou taky nejeli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně mohu doporučit spíše sportovnější kotouče než co ti tam dával servis, to co ti tam dával je nejnižší třída a jak zde již psal pasat a další velkou roli hraje nedodržený technologický postup . :kol-28:  Tudíž bych zafinancoval kotouče Brembo Max s destičkami Brembo, vnebo  případě že by jsi nechtěl značku Brembo mohu doporučit další odzkoušenou jistotu a to kotouče Zimmerman ( děrované ), ale musí se k nim použít keramické destičky. To už se ti nezkroutí. :kol-47:   A samozřejmostí je zajet do jiného servisu. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je bych si troufl rici az podezrele levne. Dobra cena. [emoji106]

Když jsou dobré podmínky, tak to není problém. MEYLE díly beru přímo v zastoupení pro ČR a mám to kousek od domu, tak nemám problém je nabídnout za dobré ceny. Hlavně kotouče i destičky mám osobně vyzkoušené na několika autech a perfektní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Švagrův švagr :) už za život vyměnil tuny kotoučů a desek, vždy to jede (jak oni říkají) vybrzdit a nejsou s tím problémy, tedy pokud není v háji něco jiného a vše je správně uděláno, ostatně to udávají i výrobci v návodu, respektive co já vím tak Jára Zimmermann určitě. Házivost sem si měřil nedávno při výměně kotoučů a desek a vešlo se to na kotoučích do 4 stovek, na náboji do dvou.

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...