Přejít na obsah

Přídavná světla


vinos

Doporučené příspěvky

Ahoj, poraďte mi prosím..... dodělával jsem dálkové světla , napojil jsem jsem to naprudko na drát do dálkových světel . Měl jsem to tak i předchozích autech a v poho. Jen poslední bodou pozoruji při zapnutých dálkových smrad pálící se elektriky od levé páčky na volantu.. Myslíš, že je to jen páčkou, nebo prostě to ty dráty neustojí? Dohromady při zaplých dálkových je to 400 wattů. Dík za radu. A prosím příliš nekritizovat tu watáž, mám uplně v prdeli světla a chystám se na výměnu za čirou optiku, kde dám normální 55W. Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to zase rychle odpoj. Řekl bych že dostává naprdel páčka jelikož kluci šikovní ze škodovky nechtěli používat relátka tak sou všude silové kontakty. Ale to poznáš až rozhodíš kryt pod volantem, je to otázka minuty.

Editováno: , autor: obrbaz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš na tom drátu pověšených celkem 400 W, tak je potřeba podle Ohmova zákona na živení tohodle příkonu při 12 V proud 33 A...  :wacko: No a to už má ta páčka trošku nárok se hřát, ne? Kdyby byl mezi kontakty přechodový odpor třeba pouhých 0,001 Ohmu (v praxi bude jistě více!), tak to je při tomhle proudu ztrátový výkon 1W, a to už je docela slušná pícka. Takže musíš jít na to jinak. Spínat přes relé. Ale to, že Ti neodešla pojistka světel, je mi taky záhadou. Nevím teď z hlavy, na kolik je dimenzovaná, ale víc jak 15A to asi nebude, že? 

Jo, teď jsem si to přečetl ještě jednou pořádně... Aha 400W i s tlumenýma? Tak to je jasný: levé a pravé tlumené světlo každá 15A, dálkové 10A každé. To znamená, že tím dokážeš při 12V celkem živit až 600W. Když jsi šikovný a světla mezi pojistky rozložíš tak, abys je nespálil... Ale pak se nediv, že se Ti hřeje páčka...

Editováno: , autor: Řehoř
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...