Přejít na obsah

Auto bez RZ


djpetr

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás pánové.Prodal sem dřívější auto maníkovi,kterého sem odvidění znal již delší dobu.Domluvili sme se na dni,kdy se oba sejdem na odboru dopravy na přepis.Jenže,stala se smůla a já na ten den musel jet pryč a proto sme se domluvili,že si udělá přepis sám a já vůl důvěřivej mu dal velkej TP do ruky.Samozdřejmě,že hned po návratu sem ho urgoval,že bych chtěl TP vidět pro mou kontrolu.Začlo vyhíbání se této skutečnosti.Nedalo mi to a zašel sem se na dopravák optat,zda je ono auto psáno pořád na mě a ono pořád bylo.Maník se mnou nekomunikuje,ale vím,kde občas auto stojí a napadlo mě,zda bych ho dohnal k přepisu tím,že bych sundal z auta RZ.Ale nevím jak on se může zachovat.Poradíte mi jestli toto stačí,nebo jinej způsob jak ho přinutit k přepisu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a a když ztratíš doklady? Tak ti musí nějak udělat TP. A s tou SPZ to asi nebude dobrý nápad, co kdyby to nahlásil na cajty, že to koupil a má kupní smlouvu a tys mu je ukrad. A víš jak to chodí v našem státě, budeš mít problém. Ikdyž tak by mohl být problém a s tím duplikátem, kdyby jim ukázal smlouvu a TP . Velká chyba byla, žes mu dal doklady. Majiteli kvůli odhlášení zustávají všechny doklady doma, kupující odjíždí jen s autem a kupní smlouvou. Snad ti jen zbýva čekat až ho uvidíš, tak ho chytit pod krk :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný nahlaš odcizený TP a šupky pro novej :)) Pak pánovy pošli balík a do něj mu naser .)

ps : jediná vada na kráse je, že to budeš muset zaplatit - myslim 500,- za duplikát ale to bych kecal / rozhodně budeš mít klid

Editováno: , autor: Evers
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,peníze.Jedná se o Golfa z roku 88,takže sem ho prodal za litr,stím,že se při převodu platí 10 litrů ekologická daň.Původně sem ho chtěl nechat sešrotovat,ale řek sem si,že někumu ještě může posloužit,protože byla před měsícem nová STK.No a takhle sem dopad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych si na něj někde počkal s klackem, nebo bych to nahlásil cajtůj, že ti jako ukradli, a že víš, kdo to auto má, a když vytasí ten dotyčnej tu smlouvu, tak řekneš, že ti to podstrčil třeba někde v knajpě a že na to nemá svědky, že si mu to podepsal. Prostě botu za botu. kol2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Policajti stím nic udělat prej nemůžou-už sem se na to ptal.Navíc sem se informoval na CKP,zda je auto vůbec pojištěno a to taky není.Operátorka mě však ujistila,pokud máme sepsanou smlouvu,tak vše pujde na něj,aspoň že tak.Ale i tak mám vcelku strach ztoho co se vlastně může vše stát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ale období 14 dnů odstoupení od smlouvy se nejspíš na toto nevztahuje ;)

Proč by ne. Je to velmi častá klička, jak odejít k jiné pojišťovně mimo to krátký okýnko těsně před prodloužením. Sepíše se smlouva v rámci rodiny, donese se do pojišťovny, ta zruší pojištění pro změnu majitele. No a majitel si to najednou rozmyslí, do těch 14ti dnů může odstoupit od kupní smlouvy a novou na pojištění už uzavře jinde. Hrubé, leč efektivní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuju právníka, jestli on najde nějaký způsob. Pokud nemáš někoho známýho, kdo se v tom vyzná, tak je to asi

jediná cesta. Souhlasim s Woodym v tom, že tohle je jiná situace. Djpetr je prodávající a ne kupující.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anebo mě napadlo OCHRANA SPOTŘEBITELŮ zavolej jim je tam právník který ti pomůže zdarma jen za telefon /8kč za min/

mě tak pomohli nedávno s problémem, tak jsem jim 3x volal a vždy mi perfektně poradili co dál až nakonec jsem problém vyřišil k mojí spokojenosti. Tel: 900 08 08 08

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásadní je jak byla formulovaná smlouva, totiž jak bylo definováno kdy se kupující stane majitelem. Opravdu to záleží na formulaci smlouvy (doufám že je písemná).

Jinak pozor na odpovědnost provozovatele - pokud nadělá pokuty a bude tvrdit že řídila osoba jemu blízká, dle novely o "obecné odpovědnosti provozovatele" to bude platit osoba zapsaná v registru jako provozovatel, tedy bohužel asi ty. Možná by schopný právník mohl jít i přes tuhle cestu - že tě svým jednáním (respektive nejednáním) záměrně vystavuje nebezpečí finančního postihu nebo něco podobného. Ta linka ochrany spotřebytele je dobrej nápad, jen nevím zda řeší i občanské vztahy (zda nejsou spíše ve vztahu občan-fyzická osoba) ale rozhodně zkuste!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...