Jump to content

Užšie pneu na širší disk

maselo
 Share

Recommended Posts

Chlapi potrebujem poradiť hlavne od tých čo majú praktické skúsenosti:

Od výroby mam na fabke 1,2HTP 47kW Combi, pneumatiky 185/60 R14 na diskoch 6Jx14 - ide o letné PNEU nie zimné. Avšak pri mojej kľudnej jazde a priorite najnižšej spotreby chcem použiť pneu 165/70 R14 a preto moja otázka znie, je možne pneu 165/70 R14 nasadiť na disky 6Jx14?.

Stretol som sa s názorom, že sa tak úzka pneumatika na širších diskoch môže polámať v korde. Takže ak mate skúsenosti hlavne praktické tak dajte vedieť. A ešte ak môžte tak mi poraďte letne pneu s najnižším valivým odporom, ale určite nie žiadne činy.

Edited by maselo

Na zimu mam tiež 165/70 a chcem aj v lete tento rozmer. 185/60 sa mi zda pre moje jazdne výkony uplne zbytocne na tych zmných sa mi jazdi uplne v pohode tak preto som rozmislal mat aj letne s takým rozmerom len nevime ci ich dam na disk 6J 14.

• 4 weeks later...
Na zimu mam tiež 165/70 a chcem aj v lete tento rozmer. 185/60 sa mi zda pre moje jazdne výkony uplne zbytocne na tych zmných sa mi jazdi uplne v pohode tak preto som rozmislal mat aj letne s takým rozmerom len nevime ci ich dam na disk 6J 14.

To nedelej. Je to blbost. 185 jsou lepsi. Spotreba stejna, dynamika stejna, cena zhruba stejna,...ale komfort vetsi. Pro uzsi gumy zadne plus.