Přejít na obsah

(OII) Nefunkční směrovky - blikají jak je jim libo, vadná páčka?


Diver68

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

před nedávnem se mi stala takřka neuvěřitelná věc - při změně směru jízdy jsem dal blinkr do prava. Ten ale jen 3x bliknul (tripling) a pak nic. Po opětovném vyzkoušení přepnutí páčky blinkrů doprave se dokonce chvílemi zapímaly levé blinkry. Po cca 10 km a neustálém přepínání páčky tenhle problém ustal. Bohužel se minulý týden objevil zas. Po přistavení auta do značkového servisu ze závada samozřejmě vůbec neprojevila (ani na diagnostice nic nebylo). Dle servisu možnosti buď chyba v páčce pod volantem nebo v relé blikačů, ale ani do jednoho se nechtěli pustit bez toho, aby věděli co vyměnit (čemuž rozumím).

Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nápad co s tím?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auto:

OII Combi 1,9 TDI DSG, rv. 2006, nalítáno 165000 km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestačilo by přehrání nového firmware do BSG?

Už mě napadlo, že tahle chyba může souviset i s něčím dalším - stále se mi rozsvěcuje kontrolka airbagů (chyba vždy v bočním bagu řidiče i po výměně bagu a komplet kabeláže až po připojovací konektor v podlaze). D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim, přes zimu se mi stává, že mi blbnou směrovky. Dělá to při studeném autě. Jednoduše...: dám směrovku doleva a nedělá to nic, dám ji doprava a bliká mi to doleva... zapnu dálkové a rozsvítí se až po pár vteřinách. Pak se to vzpamatuje a za cca pět minut jako by se nic nestalo a funguje vše tak jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu že vše co popisuješ se ovládá levou páčkou přiklonil bych se také k předchozímu názoru a zkusil vyměnit.

No nevim jak je ta páčka udělaná uvnitř, ale zkoušel jsem i několikrát rychle přepinat a i větší silou a všechny polohy a zdá se mi že to nato nemá vliv...nemůže to být porouchaná podvolantová jednotka nebo něco podobného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

ahojte.potreboval by som poradit.Ked zapnem smerovku do lava,tak je vsetko v poriadku blika ako ma,ale ked zapnem do prava tak raz alebo dva krat blikne do prava a v zapeti zacne blikat do lava a po chvilke zas do prava atd.Niekedy (malokedy) prava smerovka ide ako ma,ale ked pohnem packou smeroviek este o kusocek hore spusti sa znovu lava smerovka a potom sa to vrati na blikanie do prava.Som z toho jelen a neviem co by to mohlo byt.Stalo sa mi to uplne z nicoho nic odrazu.Zatial teraz kym to nemam spravene pouzivam radsej tzv.komfortne blikanie:-)

Poradite mi niekto prosim? vopred dakujem za kazdu radu.

Vystrazne smerovky idu v poriadku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som si to tiez myslel,len som si nebol isty.dakujem za radu vymenim teda tu packu pokial sa neda opravit nejakym kontakt sprayom.jedine co ma netesi je vymena tej packy lebo musi ist dolu volant a to neviem ako ho demontovat aby som nieco neporusil alebo aby som nedostal bombu od airbacku:-))) dakujem za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

mne sa to stalo tiez, dam blinker do lava a blika do prava, dam do prava a blika do lava, zastavim, vyskusam vystrazne a blika iba jedna strana, skusim zase blinker a su uplne naopak, potom som prepol na dialkove a naspat a odvtedy to ide zase dobre. asi som pri vyhadzovani blinkra nahodou pohol packou na dialkove a vtedy sa to zaseklo, ine vysvetlenie nemam bo odvtedy to ide dobre....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj.

Moje O2 začíná nějak zlobit. Před cca 6měsícema mi přestal fungovat blinkr v levém zrcátku(nějak jsem ještě nestačil vyřešit :) ) a teď když dám páčku blinkru nahoru tak nejdřív 2x blikne doleva až potom doprava. Má někdo zkušenost co s tím? Jestli prostříknout kontaktolem nebo výměna celé páčky i s tempomatem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Omlouvám se že až tak pozdě :) Takže diagnostika čistá jak slovo boží ... až jsem se divil že to není možný aby za rok se tam neobjevila ani chybka ... Takže asi vadná páčka ... zatím s tím žiju ale až budu měnit zrcátko(kvůli těm blinkrům v něm tak vyměním i páčku a bude to :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

Mám Octavii r.v.2008. 

 

Dnes se mi stalo, že při dání pravého blinkru se rozblikal levý (auto bliká v obouch polohách pouze doleva) . 

 

Neděje se to však stále jen někdy, musím hodně kroutit volantem sem a tam ,a nebo zahýbat víckrát páčkou nahoru a dolů,aby se mi ta chyba zase stala.

 

Za každou radu Děkuji.

Editováno: , autor: Petr 1.9 TDi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...