Přejít na obsah

(FI) elektrické vyhrievanie zrkadiel


Eddie

Doporučené příspěvky

Ono se to liší podle verze vejbavy i ročníku výroby - socka edition jen s manuálním nastavováním špíglíků v nich žádnej výhřev samozřejmě nemá, ten je až ve vejbavě s elektrickým štelováním. A zapíná se časovačem, buď už po nastartování motoru otočením knoflíku do polohy výhřev, nebo jeho trvalým ponecháním v poloze - pak každý natočení motoru zapne výhřev. Doba ohřevu je obvykle 15-20 minut a většinou jde nakódovat jak kratší, tak i delší.

Zadní okno má výhřev zapínanej přes klopnej obvod tlačítkem jeden stisk zapnutí - druhej stisk vypnutí. U některejch verzí komfortních jednotek lze aktivovat automatický zapnutí výhřevu špíglíků při zapnutí výhřevu zadního skla - nejde to ale u všech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám r.v. 3/2004 akčný model JOY Combi 1.2 47kW.Ekkar že by som si za tie roky nikdy nevšimol že ak naštartujem tak mi hrejú aj zrkadlá tých 20 min.,tobôž stále to asi nie.Vždy som mal ten prepínač vo dverách v polohe na ohrev.

Takže spínač v palubovke na ohrev zadného skla nemá nič spoločné s výhrevom zrkadiel,keď ho rozpojím tak spätné budú aj tak vyhrievať ak budú nastavené na ohrev.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám r.v. 03 akční model Action, 1,2/47kW.Přepínač ovládání a výhřevu zrcátek mám vždy přepnut do polohy pro ovládání prav.zrcátka a výhřev je vypnut.Teprve po přepnutí do polohy výhřevu začne vyhřívání fungovat.S výhřevem zadního okna to nemá nic společného.Je to tak,jak píše Ekkar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som to otestoval a bolo to tak jak písal Ekkar, a aj podľa užívateľskej príručky.Vyhrievanie zadného skla s tým nemá nič spoločné,stačilo otočiť kolečkom na L alebo R a prestalo vyhrievať a já blb som to mal stále zapnuté,sice sa to po tých 15-20 min vyplo,no po každom štarte zaplo.Úplne som bol v tom že sa to spína spolu so zadným oknom,ani neviem odkiaľ som to zobral,no chvala bohu že to neodišlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzal jsi to nejspíš tam, kde se to řešilo a lidi to chtěli jeden čas nakódovat právě aby se to spínalo společně s ohřevem zadního okna. Tedy aby stačilo zapnout ohřev zadního skla a s tím po dobu cca 15 min.se vyhřívaný i zpětná zrcátka. Mě osobně vyhovuje oddělené řešení, můžeš si pak v danou chvíli vybrat co má auto dělat. Třeba nedokážu pochopit, proč je u OII snímač deště a světla v jednom a nedá se to použít samostatně (nechat aktivní světelný senzor a vypnout dešťový a štelovat si stěrače manuálně) ale to už je na jinou diskusi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Zdravím všechny. Prosím,nebyl by někde kompletní polopatický návod na dodělání el. zrcátek s výhřevem? Jedna se o F1 1.9tdi RS 2004 predFL.

Ten co je na začátku tohodle vlakna nefunguje. Dik..

 

Ještě dodam že momentálně jsou tam manuální.. :-(

Editováno: , autor: pissi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 22. 10. 2017 na 12:07, Wen napsal:

Ahojte, dočítal som sa v tejto diskusii veľa rád ale návod nikde... tak som o to pokúsil sám. Tu je výsledok a malý návod, pre úplných začiatočníkov, aký som ja sám.

speťáky som kúpil tu (https://www.spatnezrkadlo.sk/skoda/skoda-fabia-i)

 

Vyhrievanie spätných zrkadiel Škoda Fabia 1.pptx

Ahoj diky za navod chystam se to taky udelat a tohle mi prijde jako super jednoduche.EL zrcatka nepotrebuji je to zbytecnost ale ten vyhrev chybi.Funguje ti to tedy v pohode ? zadne pretizeni el zadniho okna se nedeje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...