Jump to content

Spotřeba a zkušenosti z provozu

kapl
 Share

Recommended Posts

Velmi stručně. Zatím mám najeto 2600 kilásků. S motorem jsem velmi spokojen ,tah turba je znát a předjíždění je s ním bezbečné. Co se týče spotřeby ,zkoušel jsem hned při dvou tisících řadit a jet podle předpisů ,silnice převážně rovinatá ,výsledek 5,4. Při svižné jízdě ,to znamená při časté předjíždění 7,2. Jestli vás zajíma více ,ptej te se :)

Edited by mischak

Bez jakéhokoli podtextu - jaké byly tvoje předchozí auta? Je znát vadnutí při vyšších otáčkách? Od kolika otáček je cítit turbo? Má to "druhej dech" (setkal sem se s tím u 1.4 ceedu, dole nic, pak to vystřelilo, pak uvadlo a nahoře zase zabralo)?

Poslední 4 roky jsem jezdil peugeotem 406 atmosferická 1.8 16v 81kw hlavní rozdíl je ve spotřebě a pružnosti. P 406 jsem musel držet ve vysokých otačkách aby se něco dělo. TSI zátím točím na 4000 ot a nevadne.Turbo zabírá v 1900 ot. Ještě nebyl ani na dalnici časem bude více info.

Edited by mischak

• 4 weeks later...

Ja jsem se byl Yetim s timto motorem projet a zdalo se mi, ze to zas az takovy vykon nema a hlavne to zralo pres 10 litru. A to jsem jel normalne, ale je pravda, ze auto bylo uplne nove a melo najeto par kilometru, takze bylo v zabehu.

A proto jsem koupil 2.0TDI 81kw.

Edited by mylys

Jenom bych te chtel upozornit, ze si muzu a budu porovnavat co chci. Je to muj nazor a napsal jsem, ze to byla testovaci jizda. Nechapu smysl tveho prispevku a kde mas tu jistotu, ze pri "normalni" jizde to bude zrat do 7 litru. Navic pro kazdeho z nas je "normalni jizda" neco jineho.

To máš recht celere, ale ber v potaz to, že testovací auto nikdo šetřit nebude.

Každý se v tom chce prolítnout......

Jinak k tomu záběhu: už je to jiný než dřív, kdy úroveń technologie výroby byla nižší.

Teď jsou tolerance a kvality obráběných povrchů úplně jinde, takže se moc zajíždět/zabíhat nemusí ;)

Edited by Dodo-Kolín

Jenom bych te chtel upozornit, ze si muzu a budu porovnavat co chci. Je to muj nazor a napsal jsem, ze to byla testovaci jizda. Nechapu smysl tveho prispevku a kde mas tu jistotu, ze pri "normalni" jizde to bude zrat do 7 litru. Navic pro kazdeho z nas je "normalni jizda" neco jineho.

To ti mylys nikdo neodpírá, ale porovnávej objektivně!!! lol

Po pár Km(kolik jsi jich s tím autem ujel?) tam v údaji krátkodobé spotřeby ani jiná cifra být nemůže. Určitě to bylo kousek po městě, pak kousek za města a zase zpět. Čili údaj o spotřebě - neobjektivní. ;)

Jestli to bylo nové auto tak potřebuje k záběhu min. 10 000km, pak je to relevantní jak co se týče dynamiky, tak i spotřeby.

Fakt by to chtělo nějakého majitele co jí má už určitý čas a vyzkoušel delší trasu, různý terén, různé obsazení auta a různé jízdní režimy :palec2:

Objektivne jsem napsal svoje subjektivni dojmy z predvadeci jizdy s touto motorizaci - nejelo to, zralo to, bylo to v zabehu, tecka.

To ze neco porovnavam se mi snazil vlozi do ust jakysi tomikutik.

V dobe kdy jsem s 1,2TSI jel moc "zajetych" predvadecek nebylo a myslim, ze ani ted to jeste neni o moc lepsi.

To, ze je spotreba vyrazne zavisla na stylu jizdy se doctes v kazdem testu tohoto vozu s touto motorizaci.

Jo a fakace si ukazuj komu chces, ale ne mne.

Edited by mylys

Objektivne jsem napsal svoje subjektivni dojmy z predvadeci jizdy s touto motorizaci - nejelo to, zralo to, bylo to v zabehu, tecka.

To ze neco porovnavam se mi snazil vlozi do ust jakysi tomikutik.

V dobe kdy jsem s 1,2TSI jel moc "zajetych" predvadecek nebylo a myslim, ze ani ted to jeste neni o moc lepsi.

To, ze je spotreba vyrazne zavisla na stylu jizdy se doctes v kazdem testu tohoto vozu s touto motorizaci.

Jo a fakace si ukazuj komu chces, ale ne mne.

Jéžiš marjá ty jsi mi nějakej outlocitnej.

Toho smajlíka tu používáme normálně a nikdo z toho nemá žádný komplexy, ani si to nějak nebere...ach jo... :rolleyes:

Jo a neodpověděl jsi na moji otázku kolik si teda s Yetim 1,2 TSI najel Km při tý zkušební jízdě??????? :kol-135:

Tady:

je nějaký amaterský test Yetiho 1,2 TSI B) . Já si myslím, že ten kdo si tudle motorizaci koupí, nemůže počítat, že bude pálit gumy a jezdit jak Schumi a to za 5l. Je to pohodový motor pro pohodového řidiče, který když bude chtít předjet, tak ví, že nějakou výkonovou rezervu to má. :o Navíc je to přeplňovaný motor, takže v nízkých a středních otáčkách by to mělo mít slušnou spotřebu a ve vysokých si už narokuje větší přísun paliva. Kdybych si měl Y koupit, tak bych ho chtěl určitě s pohonem 4x4. Tím pádem bych vsadil na benzínovou 1,8, anebo diesel. U dieslu si myslím, že je možná škoda, že se tam nedodává i 1,6 TDI, to by byla pro mě optimální volba. :specool: