Přejít na obsah

Spotřeba a zkušenosti z provozu


kapl

Doporučené příspěvky

Už tu někdo jezdíte na E85? Dávám poměr 50:50 a jízda naprosto vpohodě :-)

Zdar, nevím jestli je něco takovýho ofiko dovoleno protože pokud budeš mít problém s motorem tak jim PC napíše že bylo něco s palivem. Pak jakou máš spotřebu a kolik máš najeto.Tyhle motory jsou "exoti"....Ani nevím jestli je něco takového v manuálu.Znal jsem jednoho který občas natankoval 100VPower a pak odešlo turbo,PC pak napsal že bylo přesycené palivo a přitom je v manuálu že pokud použiješ benzín s vyšším okt.číslem tak to bude ku prospěchu motoru a spořeby...bla,bla. A jen tak tak že to okecal,byli schopní to na něj hodit ...Po mých zkušenostech mám strach něco takového jen zkusit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Včera jsem se vrátil z Chorvatska (Zadar),celkem najeto 1740 km s obytným přívěsem (750 kg),v autě člun+motor (50 kg),jídlo, pití a spousta krámů.Prům. spotřeba 9l/100 km,rychlost 80-85 km/h, přes Maďarsko okresky,v HR komplet dálnice.Jsem spokojen,celkově najeto nyní 6000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Je to spotřeba  ve stavu plně naložené, ale bohužel ten motor v tomto autě a ani auto samotné není zrovna dálniční typ... Pak ta spotřeba fičí nahoru jen to duní. Nová TSI 211 už se nemusí chovat jak průtokový ohřívač na benzín díky obohacování směsi a tak je dost velký předpoklad, že nakonec volba mezi benálem a naftou bude čistě na osobní sympatii. Osobně, mít yeti 211ku dnes, tak o naftě ani nepřemýšlím. Ve výhledu je výměna auta, tak už se rozkoukávám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týká dálnic, tak mě to při poslední cestě Zlín - Praha a zpět po D1 v osazení 2 dospělí, 2 děti, plný kufr a tempomat na 130km/h žralo 7.5l/100km. Je fakt, že díky tvaru karoserie je každý km/h nad touto rychlostí navíc dost znát a taky samozřejmě záleží na protivětru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...